Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern SamSam-virus (oppdateringer okt 2017 ) - Veiledning for fjerning

av Julie Splinters - - | Type: Ransomware

Hva kan du forvente av SamSam ransomware-viruset?

SamSam ransomware virus

Noen virus tiltrekker mer oppmerksomhet enn andre. Ransomwareviruset SamSam, også kjent som Samas/SamSam/MSIL.B/C, har virksomheter som primærmål. Flere sykehus er allerede infiserte av denne filkrypterende trusselen. Dette betyr imidlertid ikke at vanlig at ordinære nettbrukere kan slappe av. Ulikt vanlige ransomware-trusler, infiserer dette viruset operativsystemet på en unik måte. Hvis denne malware-trusselen allerede har invadert datamaskinen din må du sørge for å fjerne SamSam snarest mulig.

Denne ransomware-trusselen skiller seg ut på flere ulike måter. Utviklerne av SamSam har opprettet sin egen RSA krypteringsalgoritme. Andre beryktede trusler av samme typer oppretter automatisk både offentlige og private nøkler ved å implementere en kommando og kontrollserver. I dette tilfellet genererer hackerne nøklene selv. Denne faktoren kan komplisere arbeidet til virusforskere som prøver å finne dekrypteringsnøkler for denne ransomware-trusselen.

Dette viruset har dessuten tiltrukket seg oppmerksomhet fra FBI. Byrået har gått ut og advart selskaper og firmaer om å øke nettsikkerheten sin. Dette var en direkte respons på hackernes ambisjoner om å angripe sykehus. Flere mediasentre har rapportert at dataene deres er blitt kryptert av SamSam malware.

I tillegg har brukere i ulike land klaget over at Locky-viruset har kommet tilbake og koder filene deres. Hvis man tenker tilbake på da denne trusselen lamslo verden ved å angripe Hollywood Medical Centre, kan man tenke seg en forbindelse mellom denne og den gjeldende SamSam-trusselen.

SamSam ransomware virus
SamSam ransomware-virus

Dette viruset hacket systemet hos MedStar, en non-profittorganisasjon som driver flere sykehus i Baltimore og Washington. For øyeblikket har løsesummen nådd 45 bitcoins, eller mer enn 18.000 amerikanske dollar. Når det gjelder vanlige brukere er løsesummen på omtrent $500.

Siden selskapet hadde laget sikkerhetskopier av filene sine, trengte de ikke å overføre pengene. Det er helt nødvendig å forbedre sikkerheten uansett om du er en privatperson eller del av en bedrift. For å gjøre dette må du installere et antispyware-program, som for eksempel Reimage.

Hvordan spres ransomware-programmet SamSam?

En annen unik egenskap hos denne trusselen er at den distribueres via andre metoder enn tilfellet er for de fleste andre ransomware-trusler. Søppelpost og phishing-svindler er blitt populære metoder for å overbevise brukere om å åpne vedlegg som normalt inneholder ransomware-trusselen. Når det gjelder SamSam er det rapportert at det spres via ondsinnede servere og spesifikke nedlastere.

I tillegg er programmet JBoss et mål for nettsvindlerne. Noen versjoner av dette programmet, som gjør det mulig å kontrollere JBoss-servere, ble funnet i dette viruset. Ransomware-trusselen infiserer faktisk hele nettverket. Dermed kan trusselen invadere en rekke datamaskiner samtidig, noe som forklarer hvorfor hackerne har som mål å infisere selskaper og store firmaer.

Trafikken til Samas/SamSam/MSIL.B/C-viruset starter med en angrepsserver. Det ser etter sårbarheter i JBoss-programmet ved å benytte verktøyet JexBos. Så snart sårbarhetene er oppdaget injiserer det trojanerne Trojan:BAT/Samas.B og Trojan:BAT/Samas.C. for å stjele personopplysninger. Senere komprimeres de til en .txt-fil. Etter å ha skaffet dette kjører hackerne malware-trusselen kalt psexec.exe. Ved hjelp av dette tredjepartsprogrammet er nettsvindlerne i stand til å initiere angrepet sitt. På neste side kan du lese om hvordan du fjerner SamSam.

Finnes det en måte for å eliminere ransomware-viruset SamSam?

Det kan dessverre være en vanskelig og tidkrevende jobb å fjerne denne filkrypterende malware-trusselen. Hvis du benytter et antispyware-verktøy vil imidlertid elimineringsprosessen kunne gjøres raskt.

Et antimalware-verktøy bør generelt sett finnes på alle PC-er både hos privatpersoner og virksomheter. Det overvåker operativsystemet og sørger for at ingen ransomware-trusler eller trojanere sniker seg inn.

For å opprettholde funksjonaliteten må du imidlertid oppdatere programvaren daglig. Hvis du ikke kan fjerne SamSam på grunn av at du ikke klarer å kjøre sikkerhetsprogrammet eller få tilgang til andre viktige systemprogrammer kan du ta en titt på retningslinjene nedenfor.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.
SamSam ransomware-virus skjermbilde
SamSam ransomware-virus skjermbildeSamSam ransomware-virus skjermbilde

Manuell SamSam fjerningsguide for virus:

Fjern SamSam ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne SamSam

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av SamSam.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern SamSam ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av SamSam. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av SamSam er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot SamSam og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-samsam-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk