Hva er rundll32.exe? Bør jeg fjerne det?

av Gabriel E. Hall - -
rundll32.exe

Rundll32.exe – en legitim prosess som brukes for å plassere .dll-bibliotek i minnet 

Rundll32.exe er en legitim Microsoft Windows OS-prosess, som ikke påvirker systemet ytelse på en negativ måte. Den opprinnelige filen er ansvarlig for å kjøre dynamiske lenkebibliotekfiler (.dll-filer). Mange har imidlertid rapportert rundll32.exe som et virus. Noen brukere har sett meldingen «Error code: rundll32.exe» i Chrome, Firefox, IE eller Edge, mens andre oppdager flere Rundll32.exe-prosesser i oppgavebehandleren eller kontinuerlig høy prosessorbruk av Rundll32.exe. Slike og lignende problemer med denne filen kan indikere at PC-en er infisert med et potensielt uønsket program, adware, spyware, trojansk hest, keylogger, kryptominer eller annen infeksjon.

Navn rundll32.exe
Utvikler Microsoft
Funnet i Oppgavebehandler
Tilknyttet explorer.exe
Farenivå Nesten null
Hvordan sjekke filen Bruk Reimage for å sjekke hvorvidt Rundll32 er trygg

Den originale versjonen av Rundll32.exe-filen kommer med alle versjoner av Windows OS, og fungerer ved å benytte en funksjon som eksporteres av en spesifikk DLL-modul. Dette vil i praksis si at den bidrar til å kjøre DLL-filer og plassere bibliotekene fra disse i systemets minne. Du bør aldri avslutte denne prosessen, ettersom den er helt nødvendig for at systemet skal kunne kjøre som det skal.

Hvis du har oppdaget flere Rundll32.exe-prosesser i oppgavebehandleren, eller hvis meldingen «Error code: rundll32.exe» har begynt å dukke opp mens du surfer på nettet, anbefaler vi at du sjekker systemet med Reimage eller et annet profesjonelt antimalware-program. Det er svært sannsynlig at du nylig har installert et freeware-program, og ved et uhell godtatt installasjon av ekstraprogrammer. 

Rundll32.exe-viruset kan utløses av en annonsestøttet nettleserutvidelse. I tillegg til Rundll32.exe-annonser, kan det forårsake følgende bivirkninger på PC-ens ytelse: 

  • Overdreven mengde påtrengende annonser;
  • Irriterende annonser;
  • Redusert nettleserhastighet;
  • Omdirigeringer til ukjente/mistenkelige nettsider;
  • Systemkrasj osv.

VIKTIG: Adware-infeksjon er ikke det verste i denne saken. Rundll32.exe-filen er ofte et mål for hackere som er ute etter å skjule alvorlige infeksjoner som spyware, keyloggere, trojanere og annet. Hackere har en tendens til å skjule kryptominere under legitime Windows-filer.

Den legitime rundll32.exe-filen plasseres normalt i mappen C:\Windows\System32. Hvis du mistenker at viruset eller malware-trusselen kan ha endret filen, bør du sjekke plasseringen. Hvis den ikke befinner seg i System32-mappen, bør du fjerne rundll32.exe umiddelbart. For å gjøre dette, må du sørge for å benytte et pålitelige antivirus-program med oppdaterte definisjoner. Ellers kan det begynne å laste ned malware på PC-en din.

Hovedteknikker som brukes til å spre malware

De fleste legitime Windows OS-filer er innebygget som standard, og kan ikke lastes ned som enkeltfiler. Hvis de blir endret eller ødelagte, fikses de normalt ved å installere den nyeste oppdateringen, eller ved å bruke profesjonelle optimeringsverktøy som Reimage.

Malware som imiterer en systemfil kan snike seg inn i systemet på ulike måter. En av de vanligste distribusjonsmetodene er bundling. Freeware-utviklere legger til nettleserutvidelser, tilleggsprogrammer og verktøylinjer til programmene sine for å tjene penger. Hvis brukeren velger rask installasjon, godtar han/hun å installere hele pakken, med ekstrakomponenter. For å forhindre adware og nettleserkaprere på systemet, er det nødvendig å velge avansert installasjon og velge bort uønskede komponenter. 

Mer alvorlige datainfeksjoner spres normalt via exploit kits, vedlegg i søppelpost, infiserte lenker, falske nettsider, phishing-nettsider, falske oppdateringsvarsel, installasjon av ulovlig programvare, eller lignende. Det finnes ingen 100 % effektiv beskyttelse mot datainfeksjoner, men det holder normalt å sørge for at systemet er oppdatert og installere et profesjonelt antimalware-verktøy. 

Veiledning for fjerning av Rundll32.exe

Den opprinnelige Rundll32.exe-filen bør ikke fjernes eller endres på andre måter. Ved å fjerne denne filen kan systemet svikte og til og med krasje. Hvis du mistenker at filen har blitt endret, bør du imidlertid skanne systemet med et antimalware-program. Det finnes ingen metode for å fjerne Rundll32.exe-viruset manuelt.

Det første tegnet på Rundll32.exe er økning i prosessorbruken. Flere prosesser i filen kjører dessuten i oppgavebehandleren, og de kan ikke avsluttes. Du kan dessuten oppleve nedsatt systemhastighet, krasj og frys, noe som indikerer at Rundll32.exe-viruset har infisert datamaskinen din.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Diagnostiseringsprogram Fornøyd-
garanti
Last ned
Diagnostiseringsprogram Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er et anbefalt verktøy for scanning av systemet for å finne mulige trussler eller farlige programmer. Prøveversjonen av produktet kan finne trussler i systemet ditt.

Om forfatteren

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/file-rundll32-exe.html

Veiledning for sletting på andre språk


Filer
Programvare
Sammenlign