Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern RumbleCrypt-virus (Veiledning for fjerning av virus)

av Olivia Morelli - - | Type: Ransomware

Analyse av RumbleCrypt-viruset

Rumble Crypt ransomware er nylig blitt lansert, og det ser ut til å være et krypto-ransomware. Dette malware-programmet hevder, akkurat som Petya og Mischa, å bruke kryptering med militær standard for å låse ofrenes filer. Dette betyr at de ikke kan åpnes uten en unik dekrypteringsnøkkel. Viruset legger igjen en melding på datamaskinen som inneholder informasjon om krypteringen og tilbyr lenker til betalingssiden for Rumble Crypt. På denne siden bes offeret om å angi brukerens ID for å gå videre. I tilfellet offeret har spørsmål er det mulig å kontakte de nettkriminelle via e-post – [email protected].

Som vanlig krever denne ransomware-varianten en løsesum som må betales i bitcoins. Betalingssiden oppgir en bestemt bitcoin-adresse som må benyttes for overføring av betalingen. Offeret bes om å betale innen to uker. Ellers vil ikke dekrypteringsnøkkelen fungere lenger. Dette betyr at svindlerne er redde og tror at siden deres kan bli fjernet. Disse nettkriminelle jobber så hardt for å overbevise offeret om å betale at de til og med lover at hvis offeret betaler, vil hans/hennes enhet aldri blir infisert igjen. Hvis filene dine er blitt krypterte av dette ransomware-programmet kan du gjenopprette dataene dine fra en sikkerhetskopi. Hvis du ikke har en slik bør du ikke kaste bort tiden din på å lete etter skyggekopier, ettersom denne malware-trusselen sletter dem. Det første vi anbefaler at du gjør er å fjerne RumbleCrypt fra datasystemet. Denne trusselen øker sårbarheten i datasystemet og utgjør en reel trussel mot personvernet ditt. Derfor må du sørge for å fjerne RumbleCrypt umiddelbart! Den raskeste og mest effektive måten å slette ransomware-trusselen på er å benytte et antimalware-program. I dette tilfellet foreslår vi at du bruker Reimage Reimage Cleaner Intego.
RumbleCrypt virus

Hvordan spres slike virus?

Krypto-ransomware spres, akkurat som vanlige ransomware-trusler, via e-post. Du kan laste ned en ondsinnet fil som RumbleCrypt skjult i et e-postvedlegg som ser ut som en faktura eller et annet vanlig dokument. Svindlere prøver å skjule den ondsinnede filen ved å gi den et navn som høres legitimt ut, og skjuler dessuten filendelsen. Du bør derfor være svært forsiktig. Svindlerne sender nemlig ikke alltid åpenbare .exe-filer eller e-postvedlegg som ser mistenkelige ut fordi media har annonsert informasjon om distribusjonsmetoder i det siste. Du kan også motta en e-post uten vedlagte filer, men med flere lenker i meldingsinnholdet. Ikke klikk på dem! Dette kan føre til omdirigeringer til skadelige nettsider der malware blir injisert i datamaskinen din. Det anbefales på det sterkeste at du ikke blar gjennom villedende tredjeparts nettsider og laster ned vilkårlige programmer uten å sjekke påliteligheten først. Nettet er fullt av farer, og nettkriminelle jobber kontinuerlig for å hacke selv legitime og pålitelige nettsider. Den eneste måten for å beskytte datamaskinen din er dermed å sørge for flere beskyttelseslag. Det første steget er å skaffe et antimalware-program, så hvis du ikke allerede har gjort det bør du gjøre det snarest.

Hvordan fjerne RumbleCrypt ransomware?

RumbleCrypt-viruset er et alvorlig program som kan føre til at filene dine blir ubrukelige for alltid. Du bør ikke prøve å fjerne RumbleCrypt-komponenter med mindre du er IT-ekspert og vet hvilke oppføringer slike virus oppretter. Ellers bør du kjøre et antivirus-program og utføre automatisk fjerning av RumbleCrypt. Vennligst vær oppmerksom på at dette viruset kan prøve å deaktivere antimalware-programmet ditt, så forbered datamaskinen din på dette. Følg instruksjonene som gis nedenfor. Vi kan dessverre ikke si noe om gratisverktøy for å dekryptere filene ettersom slike ikke er utviklet enda.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell RumbleCrypt fjerningsguide for virus:

Fjern RumbleCrypt ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne RumbleCrypt

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av RumbleCrypt.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern RumbleCrypt ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av RumbleCrypt. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner Intego og sørge for at fjerning av RumbleCrypt er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot RumbleCrypt og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Databrukere kan oppleve tap av dokumenter og andre problemer på grunn av nettinfeksjoner. Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser.

Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet. Sørg for å gjøre det til en vane å ta daglige eller ukentlige sikkerhetskopier.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-rumblecrypt-ransomware-virus.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om RumbleCrypt ransomware virus