Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Razy 5.0-virus (Forbedrede instruksjoner)

av Jake Doevan - - | Type: Ransomware

Razy 5.0-virus er et nytt pengekrevende ransomware

Razy 5.0-viruset er nylig lansert, og denne versjonen av Razy ransomware virker å bli spedt i form av et Adobe-dokument. Så snart offeret prøver å åpne det, viser Razy 5.0 malware et popup-vindu som sier “Error on PDF file!”. Deretter begynner det å kryptere alle offerets filer. Originalnavnet til alle krypterte filer blir erstattet med et nytt navn og filendelsen .razy. Dette gjør det enkelt å identifisere viruset. Samtidig viser viruset et programvindu kalt «Razy», som viser meldingen:

Your computer files have been encrypted. Your photos, videos, documents, etc…
But, don’t worry! We have not deleted them, yet!
You have to pay 10€ PaySafeCard to get the decryption key.
Try anything funny and the computer has several safety measures to delete your files.
You have one chance to enter the PaySafeCard code! Be careful!

Overraskende nok ber viruset om en lav løsesum, men dette gjør ikke viruset noe bedre og du bør ikke støtte de nettkriminelle ved å betale. Det ser ut til at utviklerne av dette viruset ikke er like grådige som andre nettkriminelle. Så lenge det er håp om at malware-forskere kan knekke viruset og lage et gratis dekrypteringsverktøy bør du imidlertid ikke betale. Ikke vær redd på grunn av at de nettkriminelle truer med å slette filene dine, og fjern Razy 5.0 fra systemet snarest mulig. For å gjøre dette anbefaler vi programmene Reimage Reimage Cleaner Intego eller SpyHunter 5Combo Cleaner. Du bør ikke prøve å fjerne Razy 5.0 manuelt, ettersom du da kan komme til å slette feil filer og medføre stor skade på systemet. Det er bedre å sette sin lit til automatisk fjerning av malware, ettersom slike programmer ikke gjør feil og kan fjerne dette viruset fra systemet.

Razy 5.0 virus in action

Hvordan infiseres datamaskinen av Razy 5.0-viruset?

Som vi allerede har nevnt infiseres offerets datamaskin via en PDF-fil som ser trygg ut. Det virker til at de nettkriminelle distribuerer denne ondsinnede filen via villedende e-postmeldinger som hevder at de inneholder et viktig dokument som offeret må lese øyeblikkelig. Vennligst vær oppmerksom ettersom ondsinnede e-postkampanjer sannsynligvis er den mest effektive metoden for å spre ransomware. Mange brukere lar seg lure av svindlernes triks og åpner ondsinnede lenker eller vedlegg. Dermed inviterer de uten vilje ransomware-trusselen inn i systemet. Så snart offeret prøver å åpne Adobe-filen viser viruset en melding som sier «Error on PDF file!». Samtidig begynner det å kryptere alle offerets filer. Et skikkelig antimalware-verktøy kan forhindre at dette skjer. Hvis du ikke har beskyttet PC-en din med et slikt program allerede, bør du gjøre det snarest mulig.

Hvordan fjerne dette ransomware-programmet fra datamaskinen og gjenopprette filene dine?

Hvis du har blitt offer for Razy 5.0 ransomware må du bestemme deg for hvorvidt du ønsker å betale løsesummen og støtte de nettkriminelle. Vi oppfordrer selvfølgelig aldri leserne våre til å betale, men i enkelte tilfeller kan en så liten løsesum virke ubetydelig sammenlignet med verdien på de krypterte filene. Hvis du bestemmer deg for ikke å betale løsesummen kan du gjenopprette filene dine fra en sikkerhetskopi. Før du gjør dette må du imidlertid sørge for at du har fjernet Razy 5.0-viruset. For å gjøre dette bør du følge instruksjonene nedenfor denne artikkelen og starte PC-en din i sikkerhetsmodus først.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Razy 5.0 fjerningsguide for virus:

Fjern Razy 5.0 ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Razy 5.0

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Razy 5.0.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Razy 5.0 ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Razy 5.0. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner Intego og sørge for at fjerning av Razy 5.0 er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne Razy 5.0 fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av Razy 5.0 kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Dra nytte av tidligere Windows-versjoner

Du kan enkelt gjenopprette individuelle filer hvis du har aktivert funksjonen for systemgjenoppretting på datamaskinen din. I dette tilfellet kan du følge disse stegene:

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

Bruk skyggekopier

Hvis viruset ikke har slettet skyggekopiene er det meget mulig at du kan gjenopprette filene dine. Følg disse instruksjonene for å gjenopprette kryptert data:

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Razy 5.0 og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-razy-5-0-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk


Din mening om Razy 5.0 ransomware virus