Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

RAA ransomware-virus. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Olivia Morelli - - | Type: Ransomware

Egenskapene til RAA-viruset

RAA-viruset (også kjent som RAA-SEP) fungerer som alle andre filkrypterende malware-trusler. Hovedegenskapen til dette malware-programmet er at det viser seg å være en JavaScript-fil. Sammenlignet med andre virus, er dette ganske uvanlig ettersom de fleste ransomware-varianter er skrevet i C eller C++. Jo raskere du fjerner RAA, jo bedre. Hvis du utsetter elimineringen kan det forårsake mer skade, dvs. kryptere gjenværende filer. I tillegg benytter utviklerne CryptoJS-bibliotek og låser filene med en sterk AES-kryptering. Nedenfor artikkelen finner du anbefalinger for fjerning av RAA. En av dem er å kjøre Reimage.

Så snart viruset invaderer datamaskinen, igangsetter det aktivitetene sine ved å benytte Windows Script Host-verktøyet. Senere skanner det hele datasystemet og krypterer all data, som dermed blir utilgjengelig. Husk at ransomware-utviklerne ikke oppretter disse virusene for moro skyld; når slike virus krypterer filene som er lagret på offerets datamaskin, blir de verdiløse, siden det ikke er mulig å åpne eller benytte en kryptert fil. Viruset legger dessuten til .locked-endelsen til alle krypterte filer. Kryptert data kan kun dekrypteres med en unik nøkkel som er lagret på de nettkriminelles servere. Offeret får imidlertid tilbud om å kjøpe denne nøkkelen for 250 USD. De nettkriminelle forklarer hva som har skjedd og forteller offeret at han/hun må betale for å gjenopprette dataene. Denne meldingen er tilgjengelig i filen !!!README!!![Victim’s ID].rtf som virus-utviklerne oppretter og lagrer på skrivebordet. Du bør imidlertid ikke betale løsesummen, ettersom de nettkriminelle kan komme til å gi deg et unyttig program som ikke kan gjenopprette filene dine. Vær oppmerksom på at den eneste måten for å gjenopprette filene dine er å importere dem fra en ekstern disk. Det er dessverre umulig å gjenopprette filene dine ved å bruke skyggekopier, ettersom viruset sletter disse.RAA ransomware encrypts files, adds .locked file extensions

I tillegg til å kryptere offerets data, installerer RRA-viruset den velkjente malware-trusselen Pony Trojan. Denne er designet for å kjøre i bakgrunnen og stjele offerets privainformasjon. Denne ondsinnede trusselen kan stjele passordene dine, personlig informasjon, kredittkortdetaljer og lignende. Hvis filene dine plutselig er utilgjengelige, hvis du ser at .locked-endelsen er lagt til dem, og hvis du har mottatt meldingen om løsepenger, bør du skynde deg med å fjerne RAA-viruset og Pony fra datamaskinen øyeblikkelig. For å gjøre dette kan du benytte et kraftig antimalware-program som Reimage.

Distribusjonsmetoder

Malware-trusselen RRA distribueres via e-poster. Svindlerne sender tusenvis av ondsinnede e-poster til brukere og legger ved ondsinnede vedlegg. Disse kan være navngitt som: [vilkårlige symboler_doc_].js. Som du ser, legger de til navnet _doc_ til filen, for å forvirre brukerne og lure dem til å tro at det er en word-fil. I realiteten er filtypen .js, noe som betyr JavaScript-fil. Hvis offeret åpner vedlegget, kommer malware-trusselen inn i datasystemet og kjører et falskt word-dokument som inneholder uleselig tekst. Mens offeret studerer filen, begynner malware-programmet å kryptere filene på datamaskinen.

For å beskytte datamaskinen din fra ransomware-angrep må du:

 • Kontinuerlig opprette sikkerhetskopier og importere dem til bærbare lagringsenheter;
 • Aldri åpne mistenkelige e-poster eller vedlegg;
 • Installere et antimalware-program på systemet;
 • Oppdatere programmene dine.

Elimineringsveiledning

RAA-viruset er ikke et ordinært datavirus. Derfor er det ikke sikkert at manuell fjerning fungerer. Utviklerne av denne nettrusselen har gjort en god programmeringsjobb, og malware-trusslene er dessuten designet for å hindre at antivirus-programmer fjerner det. For å deaktivere det og kjøre et antispyware-program, som Reimage eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes, kan du derfor følge fjerningsinstruksjonene som gis nedenfor. Gjenopprettingsprosessen skal ikke ta lang tid, og du vil deretter kunne fjerne RAA. Til slutt bør du være oppmerksom på at flesteparten av ransomware- og andre skadelige virus normalt spres via søppelpost. Vær forsiktig og oppmerksom når du ser gjennom innboksen din. Du bør dessuten gjøre det til en vane å oppdatere sikkerhetsprogrammene dine.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell RAA fjerningsguide for virus:

Fjern RAA ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne RAA

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av RAA.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern RAA ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av RAA. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av RAA er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne RAA fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av RAA kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Data Recover Pro

Selv om dette verktøyet fungerer best når filene er ødelagte etter en mislykket omstart av systemet, kan denne programvaren også hjelpe deg med å gjenopprette noen av filene dine.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av RAA ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Systemgjenoppretting

I noen tilfeller kan det være nyttig å gjenopprette systemet til et tidligere stadie for å eliminere virus. Siden RAA viser seg å være et spesielt ransomware, er det imidlertid ikke sikker at dette kan fjerne viruset.

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

Shadow Exporer

Dette verktøyet er kun nyttig når viruset ikke sletter skyggekopier. Du taper imidlertid ingenting på å prøve.

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot RAA og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Om forfatteren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-raa-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk