Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern PowerLocky-virus (Gratisinstruksjoner)

av Julie Splinters - - | Type: Ransomware

Hva kan du forvente fra PowerLocky-viruset?

Hvis PowerLocky-viruset klarer å infisere datamaskinen din, har vi både gode og dårlige nyheter til deg. De dårlige nyhetene er at denne nettrusselen kategoriseres som et ransomware. Dette betyr at den eneste metoden for å gjenopprette filene dine er å finne dekrypteringsnøkkelen. Det å betale løsesummen bør imidlertid ikke anses som et alternativ. Viruseksperter mistenker at dette viruset er en forbedret utgave av de notoriske Locky– og PowerWare-virusene. Det benytter AES-algoritmen til å kryptere personlig informasjon. Derfor bør du ikke undervurdere denne trusselen. De gode nyhetene er at du kan fjerne PowerLocky uten for store problemer ved hjelp av antispyware-verktøyet Reimage Reimage Cleaner Intego.

Denne virushybriden er nylig lansert, men har allerede klart å skape store problemer. Kompleksiteten av denne trusselen gjør den ekstra skadelig og truende. Hackere benytter et sett av AES-156 algoritmer til å kryptere personlige filer. Trusselen rettes først og fremst mot  %AppData%, %Temp%, %Roaming%, %Common%, %(User’s Profile)%, og %System32%. Ved å ha viktig og verdifull informasjon i disse mappene økes risikoen for at dataene dine blir krypterte og tapt hvis dette filkrypterende viruset bestemmer seg for å infisere enheten din. Når viruset har fullført ugjerningene sine, åpner viruset filen _HELP_instructions.html med instruksjoner om gjenoppretting av filene. Vi anbefaler at du ikke betaler løsesummen som varierer fra 500 til 1000 dollar. Det er nemlig ingen garanti for at hackerne returnerer dataene dine selv om du betaler.

  The screenshot of PowerLocky virus

Når det gjelder dekryptering tilbyr hackerne deg å installere PowerLocky Decrypter, som er identisk med den som benyttes av Locky. Du bør slå fra deg tanker om å kjøpe denne snarest. Du kan klare å gjenopprette noen av filene dine, men mer sannsynlig er det at dekrypteringsverktøyet inneholder malware. Når tiden kommer kan dermed PowerLocky ransomware infisere enheten på nytt. Siden viruset inneholder elementer fra de to ovennevnte truslene, kan du oppdage at .tax2016 legges til de krypterte filene. Først og fremst er det imidlertid, .locky-endelesen som legges til. Ransomware-programmet kan dessuten være skjult i notepad.exe, svchost.exe, setup.exe eller patch.exe. Det er dermed vanskelig å skille ondsinnede filer fra andre filer. Sørg derfor for å fjerne PowerLocky snarest.

Distribusjonsteknikkene til denne ransomware-trusselen

Distribusjonsteknikken til dette viruset skiller seg ikke fra det andre filkrypterende trusler benytter. PowerLocky infiserer brukere via søppelpost. Vær oppmerksom på e-poster som inneholder følgende emner: “Windows Free Upgrade Is Here,” “Your PayPal Account Has Been Suspended,” eller “Your Bank Account Receipt.” Svindlerne kan overbevise brukere om å åpne den påkrevde .doc-, .exe- eller .src-filen som inneholder det ondsinnede malware-programmet PowerLocky. I tillegg bør du være forsiktig med e-poster som ser ut til å være utsendt fra offentlige etater eller tollvesenet. Falske e-poster inneholder ofte skrivefeil eller grammatikkfeil. Sørg for å installere et pålitelig antispyware-program. Dette reduserer mengden søppelpost som kommer i innboksen din.

Fjerning av PowerLocky

Vi anbefaler ikke at du kaster bort tid eller energi på manuell fjerning. Det er i praksis nytteløst å prøve å lokalisere ondsinnede filer ettersom malware-trusselen er i stand til å skjule dem under vanlige .exe-filer. Derfor bør du velge automatisk fjerning i stedet. Sikkerhetsprogrammer som Reimage Reimage Cleaner Intego eller SpyHunter 5Combo Cleaner, fjerner PowerLocky på kort tid. Det skanner etter trusler på operativsystemet, og etter at viruset er eliminert kan du konsentrere deg om å gjenopprette filene dine. Noen programmer for datagjenoppretting kan hjelpe, men den mest effektive metoden for å gjenopprette filer er via sikkerhetskopier. Hvis du ikke har slike bør du utvikle en vane for jevnlig sikkerhetskopiering av verdifull informasjon.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell PowerLocky fjerningsguide for virus:

Fjern PowerLocky ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne PowerLocky

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av PowerLocky.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern PowerLocky ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av PowerLocky. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner Intego og sørge for at fjerning av PowerLocky er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot PowerLocky og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Databrukere kan oppleve tap av dokumenter og andre problemer på grunn av nettinfeksjoner. Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser.

Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet. Sørg for å gjøre det til en vane å ta daglige eller ukentlige sikkerhetskopier.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-powerlocky-ransomware-virus.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om PowerLocky ransomware virus