Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern PowerLocky-virus (Gratisinstruksjoner)

av Julie Splinters - - | Type: Ransomware

Hva kan du forvente fra PowerLocky-viruset?

Hvis PowerLocky-viruset klarer å infisere datamaskinen din, har vi både gode og dårlige nyheter til deg. De dårlige nyhetene er at denne nettrusselen kategoriseres som et ransomware. Dette betyr at den eneste metoden for å gjenopprette filene dine er å finne dekrypteringsnøkkelen. Det å betale løsesummen bør imidlertid ikke anses som et alternativ. Viruseksperter mistenker at dette viruset er en forbedret utgave av de notoriske Locky– og PowerWare-virusene. Det benytter AES-algoritmen til å kryptere personlig informasjon. Derfor bør du ikke undervurdere denne trusselen. De gode nyhetene er at du kan fjerne PowerLocky uten for store problemer ved hjelp av antispyware-verktøyet Reimage.

Denne virushybriden er nylig lansert, men har allerede klart å skape store problemer. Kompleksiteten av denne trusselen gjør den ekstra skadelig og truende. Hackere benytter et sett av AES-156 algoritmer til å kryptere personlige filer. Trusselen rettes først og fremst mot  %AppData%, %Temp%, %Roaming%, %Common%, %(User’s Profile)%, og %System32%. Ved å ha viktig og verdifull informasjon i disse mappene økes risikoen for at dataene dine blir krypterte og tapt hvis dette filkrypterende viruset bestemmer seg for å infisere enheten din. Når viruset har fullført ugjerningene sine, åpner viruset filen _HELP_instructions.html med instruksjoner om gjenoppretting av filene. Vi anbefaler at du ikke betaler løsesummen som varierer fra 500 til 1000 dollar. Det er nemlig ingen garanti for at hackerne returnerer dataene dine selv om du betaler.

 The screenshot of PowerLocky virus

Når det gjelder dekryptering tilbyr hackerne deg å installere PowerLocky Decrypter, som er identisk med den som benyttes av Locky. Du bør slå fra deg tanker om å kjøpe denne snarest. Du kan klare å gjenopprette noen av filene dine, men mer sannsynlig er det at dekrypteringsverktøyet inneholder malware. Når tiden kommer kan dermed PowerLocky ransomware infisere enheten på nytt. Siden viruset inneholder elementer fra de to ovennevnte truslene, kan du oppdage at .tax2016 legges til de krypterte filene. Først og fremst er det imidlertid, .locky-endelesen som legges til. Ransomware-programmet kan dessuten være skjult i notepad.exe, svchost.exe, setup.exe eller patch.exe. Det er dermed vanskelig å skille ondsinnede filer fra andre filer. Sørg derfor for å fjerne PowerLocky snarest.

Distribusjonsteknikkene til denne ransomware-trusselen

Distribusjonsteknikken til dette viruset skiller seg ikke fra det andre filkrypterende trusler benytter. PowerLocky infiserer brukere via søppelpost. Vær oppmerksom på e-poster som inneholder følgende emner: “Windows Free Upgrade Is Here,” “Your PayPal Account Has Been Suspended,” eller “Your Bank Account Receipt.” Svindlerne kan overbevise brukere om å åpne den påkrevde .doc-, .exe- eller .src-filen som inneholder det ondsinnede malware-programmet PowerLocky. I tillegg bør du være forsiktig med e-poster som ser ut til å være utsendt fra offentlige etater eller tollvesenet. Falske e-poster inneholder ofte skrivefeil eller grammatikkfeil. Sørg for å installere et pålitelig antispyware-program. Dette reduserer mengden søppelpost som kommer i innboksen din.

Fjerning av PowerLocky

Vi anbefaler ikke at du kaster bort tid eller energi på manuell fjerning. Det er i praksis nytteløst å prøve å lokalisere ondsinnede filer ettersom malware-trusselen er i stand til å skjule dem under vanlige .exe-filer. Derfor bør du velge automatisk fjerning i stedet. Sikkerhetsprogrammer som Reimage eller SpyHunter 5Combo Cleaner, fjerner PowerLocky på kort tid. Det skanner etter trusler på operativsystemet, og etter at viruset er eliminert kan du konsentrere deg om å gjenopprette filene dine. Noen programmer for datagjenoppretting kan hjelpe, men den mest effektive metoden for å gjenopprette filer er via sikkerhetskopier. Hvis du ikke har slike bør du utvikle en vane for jevnlig sikkerhetskopiering av verdifull informasjon.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell PowerLocky fjerningsguide for virus:

Fjern PowerLocky ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne PowerLocky

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av PowerLocky.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern PowerLocky ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av PowerLocky. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av PowerLocky er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot PowerLocky og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-powerlocky-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk