Alvorlighetsgrad:  
  (62/100)

Fjern Pokemon Go-virus (Instruksjoner for fjerning av virus)

av Gabriel E. Hall - - | Type: Malware

Hva bør du vite før du laster ned Pokemon Go?

For vi fortsetter ønsker vi å poengtere at Pokemon Go-viruset ikke har noe å gjøre med originalprogrammet som blir stadig mer populært blant brukere over hele verden. Pokemon Go-virus er ondsinnede programmer som drar nytte av dette velkjente reality-spillet. Google Play har faktisk allerede eliminert flere slike programmer fra Play Store på grunn av påstander om malware. Så lenge denne appen forblir på listen over mest populære nedlastinger kan man alltid forvente nye, falske versjoner. To mistenkelige programmer er for eksempel nylig blitt avslørt som potensielt ondsinnede. «Install Pokemongo» og «Guide & Cheats for Pokemon Go»-appene belaster betydelige pengesummer for å hjelpe brukere med å samle Pokecoins, Pokeballs og Lucky eggs. Google Play reagerte raskt, og disse appene er ikke lenger tilgjengelige. Du bør imidlertid ikke bli for skremt, fordi ikke alle programmer tilknyttet originalappen er skadelige. «Poké Radar» og «Helper for Pokemon Go» er for eksempel legitime apper som kan hjelpe brukere med å forbedre spillopplevelsen. Hvis du ved et uhell har lastet ned en falsk versjon av spillet, bør du fjerne Pokemon Go-viruset fra enheten din snarest. Hvis du bruker Android, kan programvare som Reimage Reimage Cleaner for mobil hjelpe deg med å avgjøre hvorvidt en nedlastet app er legitim, og eventuelt fjerne den. Hvis du bruker iOS kan du prøve Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

An illustration of Pokemon Go virus

Det som først og fremst øker sjansene for at smarttelefoner og nettbrett blir infisert av en falsk Pokemon Go-versjon er at den originale versjonen ennå ikke er lansert i alle land, som for eksempel Japan, Kina eller Sør-Korea. Utålmodige brukere kan være ute etter det ikke-eksisterende spillet i app-butikken, og her har utviklere av ondsinnede apper en gyllen mulighet. Det finnes ingen garanti for at kriminelle ikke utnytter populariteten til denne appen for å spre mer alvorlige infeksjoner, som Cerber-viruset. Rapporter om dette har faktisk allerede begynt å komme inn. En iOS-bruker fra Russland opplevde at enheten ble låst etter å ha lastet ned en falsk Pokemon Go-versjon og ble bedt om å betale €40 for å låse opp enheten igjen. Det er tydelig at nettkriminelle benytter mer avanserte metoder for å lure og utnytte brukere. Derfor må du være forsiktig når du laster ned ulike apper på enheten din. Hvis du har blitt infisert bør du fjerne Pokemon Go snarest, før viruset får muligheten til å ta kontroll over enheten din.

Hvordan kan jeg unngå å få skadelige apper?

For å avgjøre hvorvidt spillversjonen er legitim er det alltid lurt å se på appens omtaler og vurderinger. Dette er flotte indikatorer på om appen er ekte eller ikke. Hvis du oppdager at appen får dårlig vurdering og mye kritikk fra brukerne bør du unngå å laste den ned og heller finne et tryggere valg. Hvis du allerede har bestemt deg for å skaffe et program bør du ikke ha hastverk og undersøke hvilke tillatelser det krever. Avslutt installasjonsprosessen øyeblikkelig hvis du oppdager noe som er mistenkelig.

Hvordan fjerne Pokemon Go-viruset fra enheten?

Som vi allerede har nevnt kan fjerning av Pokemon Go utføres med et vel ansett antivirus-program. Sørg for at du skaffer et verktøy som er kompatibelt med enheten din. Ellers vil du kanskje ikke være i stand til å kjøre systemskannet. Hvis programmet ikke er ondsinnet er det imidlertid ikke sikkert at antivirus-programmet registrerer det. I slike tilfeller kan du fjerne Pokemon Go-appen fra enheten via enhetens innstillinger. Det viktigste er imidlertid alltid å være oppmerksom og unngå potensielt skadelige programmer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage Cleaner Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Reimage Cleaner, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Reimage Cleaner har en gratis, begrenset skanner. Reimage Reimage Cleaner tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage Cleaner, kan du prøve Combo Cleaner.

Om forfatteren

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-pokemon-go-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk