Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern PadCrypt-virus (Veiledning for fjerning)

av Alice Woods - - | Type: Stjele programmer

PadCrypt ransomware er et nytt datavirus du bør være oppmerksom på

Dersom du mottar en ny e-post i innboksen din bør du ikke skynde deg med å åpne den eller laste ned vedlegget, uavhengig av hvor viktig informasjonen kan virke å være. PadCrypt-viruset og andre lignende ransomware-programmer spres via søppelpost med vedlagte, infiserte filer. PadCrypt malware spres i form av en fil som ser ut som en PDF, men som i realiteten er en zip-fil som inneholder en skadelig kjørbar fil som inflitrerer systemet og begynner å kryptere brukerens filer, inkludert bilder, videoer, word-dokumenter og så videre. PadCrypt randomware benytter krypteringsalgoritmen AES-256 til å låse filene.

Etter at krypteringen er utført blir en ny .txt-fil opprettet. Denne informerer brukeren om at filene på datamaskinen nå er låst og at brukeren må kjøpe en krypteringsnøkkel for å få filene tilbake, ellers er de tapt for alltid. Løsesummen er på 0,8 BitCoin, noe som tilsvarer omtrent $340 og som må betales via BitCoins, Ukash eller Paysafecard. Normalt vil løsesummen øke over tid. Offeret får dessuten en 96 timers frist på å betale løsesummen of motta en privat nøkkel for å dekryptere hans/hennes filer. Dersom offeret ikke overfører pengene innen den fastsatte tiden blir dekrypteringsnøkkelen ødelagt og filene er tapt for alltid. I skrivende stund finnes det nemlig ingen annen måte å dekryptere filene på.

PadCrypt virus files

Et interresant fakta om akkurat dette ransomware-programmet er at de krypterte dataene kan skaffes kostnadsfritt dersom brukeren venter i seks uker og deretter kontakter PadCrypt. PadCrypt er dessuten det første ransomware-viruset som tilbyr support via live-chat. Dette skal gi deg muligheten til å kontakte svindlerne, men det rapporteres om at de ikke svarer så det er neppe noen nytte i dette tilbudet.

Utviklerne av PadCrypt-viruset lar infiserte databrukere fjerne PadCrypt fra datamaskinene sine ved å tilby et avinstallasjonsprogram. Etter elimineringen forblir imidlertid filene krypterte. PadCrypt sletter dessuten også skyggekopier, så du kan ikke gjenopprette tapte filer via systemgjenoppretting. Den eneste måten å beskytte dataene dine fra slike skadelige virus er å ha sikkerhetskopier av filene dine på en ekstern disk. PadCrypt fungerer på samme måte som ransomware-virus som CryptoWall, TeslaCrypt eller DMA-Locker (klikk på lenkene for å lese mer om disse virusene). Alle ransomware-infeksjoner er i prinsippet identiske – de lover å dekryptere filene dine dersom du betaler pengekravet. De er ulike kun når det kommer til krypteringsalgoritme og løsesum. Vi anbefaler at du ikke betaler løsesummen fordi det er meget sannsynlig at du mister ikke bare filene dine, men også pengene dine. Du bør huske at fjerning av PadCrypt ikke gir deg tilbake filene dine, men kun sletter viruset fra datamaskinen din. Vi anbefaler et kraftig verktøy for fjerning av malware, som for eksempel Reimage Reimage Cleaner for å fjerne PadCrypt fra systemet for godt.

Hvordan spres PadCrypt?

PadCrypt, CryptoWall og andre malware-programmer distribueres normalt via peer-to-peer (P2P) nettverk som torrenter, vedlegg i ondsinnet søppelpost eller falske programvareoppdateringer og trojanere. Du bør som nevnt i denne artikkelen være forsiktig når du laster ned filer fra upålitelige nettsider og åpne e-postvedlegg fra mistenkelige avsendere.

Som vi allerede har nevnt er det nødvendig å fjerne dette malware-programmet fra PC-en øyeblikkelig. Dersom du ikke ønsker å bruke et automatisk verktøy kan du benytte den manuelle fjerningsveiledningen som tilbys på neste side.

Hvordan fjerne PadCrypt fra datamaskinen?

Det er dessverre umulig å fjerne PadCrypt og samtidig dekryptere filene som det allerede har kryptert. Du kan imidlertid slette dette viruset og dets tilhørende filer fra datamaskinen din. Selv om det anbefales på det sterkeste å benytte et automatisk verktøy for å fjerne dette viruset kan du gjøre det manuelt. Vi anbefaler imidlertid at du skanner systemet med et vel ansett antispyware/antimalware for å finne ytterligere trusler som kan være skjult på datamaskinen din. Den beste måten for å beskytte seg mot slike ondsinnede virus er imidlertid å alltid ha en sikkerhetskopi av viktige filer på en USB-disk, ekstern harddisk eller CD/DVD.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage Cleaner Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Reimage Cleaner, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Reimage Cleaner har en gratis, begrenset skanner. Reimage Reimage Cleaner tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage Cleaner, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell PadCrypt fjerningsguide for virus:

Fjern PadCrypt ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne PadCrypt

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av PadCrypt.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern PadCrypt ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av PadCrypt. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner og sørge for at fjerning av PadCrypt er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot PadCrypt og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner , SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-padcrypt-ransomware.html

Veiledning for sletting på andre språk