Alvorlighetsgrad:  
  (94/100)

OnyonLock ransomware virus. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Linas Kiguolis - - | Type: Ransomware

OnyonLock er et krypto-ransomware som kommer fra BTCWare malware gruppen

OnyonLock virus er et ransomware program som krypterer filer og legger til .onyon filutvidelse til filnavn. Det alternative navnet på viruset er ONYON ransomware, og det virker som om det er en ny variant av BTCWare virus. Det ondsinnede programmet korrupter vanligvis bilder, videoer, dokumenter og andre viktige data og oppretter deretter et løs penge krav og lagrer det som !#_DECRYPT_#!.inf på skrivebordet og mapper som inneholder krypterte filer. Løspenge kravet advarer offeret om at filene har blitt kryptert “på grunn av et sikkerhetsproblem med datamaskinen,” noe som er sant. Men dette programmet er ulovelig fordi det forsøker å infisere datasystemer med det formål om å eksportere folk. De kriminelle foreslår å sende en e-post til decrypter@onyon.su or tk.btcw@protonmail.ch og diskutere vidre handlinger med utviklere av ransomware. For tiden er det ukjent hvor mye løsepenger de krever og er det en sannsynlighet for at de kan være villige til å forhandle om denne prisen. Løsepenge kravet kommer også med en betingelse – offeret har tre dager på å kontakte bakmennene; ellers vil de slette dekrypteringsnøkkelen fra sine servere som vil gjøre datagjenoppretting umulig. Bakmennene foreslår å teste dekrypteren ved å sende tre krypterte filer; men deres totale størrelse må være mindre enn 10Mb. Ofre av dette ransomware anbefales til å fjerne OnyonLock så fort som mulig å gjennopprette filene fra sikkerhetskopier. Malware bør slettes kun ved hjelp av profesjonelle malware fjernings verktøy, som for eksempel Reimage.

OnyoLock løsepenge krav

Første e-posten linker til onyon[.]su siden, vi bestemte oss for å ta en titt, vi oppdaget at det var kun et GIF av to barn som prøvde å se skumle ut. GIFen er nok en spøk fra de kriminelle;men uansett er vi sikre på at dette ikke er morsomt for ofrene av viruset. Dessuten bestemte vi oss for å skjekke hvem siden er registrert på, og Whols rapporten viser at den er registert e-post adressen er jonnnilson29[@]gmail.com. HVis du får en e-post fra denne adressen aldri åpne den! Angriperen kan bli sporet snart. Derfor anbefaler vi å fjerne OnyonLock.

Ransomware distribusjonsmetoder forklart

Onyon Lock ransomware spres gjennom spam e-poster, så vær forsiktig med å åpne slike e-poster. Vær sikker på at du kjenner avsenderen hvis ikke ikke trykk på linker og vedlegg. Vi anbefaler deg også til å unngå mistenkelige fildelings nettsider og spesielt det falske «Rogers Hi speed internet» programvaren, som er brukt til å spre BTCWare ransomware. Generelt bør du aldri laste ned programvare fra mistenkelige nettsteder og også lese tilbakemeldingene fra andre som har lastet ned programvaren du leter etter. Selv legitime programmer kan inneholde skadelige komponenter, men bare hvis du laster ned disse programmene fra skadelige eller phishing nettsteder. Å være klar over distribusjonsmetoder for skadelig programvare kan hjelpe deg med å unngå disse farlige programmene, men selv den mest åpenbare datamaskin brukeren kan bli offer for ulike cyberangrep. Derfor foreslår vi at du lager en data backup regelmessig oppdatering av dataprogrammer og selvfølgelig å installere en pålitelig anti-malware programvare.

Beste måten å fjerne OnyonLock ransomware

Hvis du lurer på hvilken måte er den beste for å fjerne OnyonLock virus, vi har svaret – den automatiske. Derfor foreslår vi å utføre en full systemskanning med en kraftg programvare som kan hjelpe deg med å fjerne både spyware og malware programmer. Men selv de beste sikkerhetsprogrammene kan stoppes av hindringer skapt av ondsinnede programvarer; derfor anbefaler vi at du lesere disse OnyonLock fjernings instruksjonene.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell OnyonLock fjerningsguide for virus:

Fjern OnyonLock ved hjelp av Safe Mode with Networking

Start datamaskinen din på nytt i sikker modus med nettverk. Vi forberedte denne opplæringen og har lagt til bilder for å gjøre oppgaven lettere for deg.

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne OnyonLock

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av OnyonLock.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern OnyonLock ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av OnyonLock. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av OnyonLock er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne OnyonLock fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis du allerede har fjernet viruset kobler du til tasjonen med sikkerhetskopiene på til datamaskinen. Viktige filer. Hvis du ikke har sikkerhetskopier vil det være veldig vanskelig å gjennopprette ødlagte filer. Husk at å betale løsepenger ikke garanterer datagjenoppretting også! I stedet for å vurere om du skal betale eller ikke, prøve disse alternativene for datagjenoppretting.

Hvis filene dine krypteres av OnyonLock kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Data Recovery Pro verktøy

Du burde virkelig prøve Data Recovery Pro å gjenopprette ødelagte filer.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av OnyonLock ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Shadow-Explore din datamaskin for VSS

Vanligvis sletter viruser VSS kopier etter å ha infisert systemet. Noen ganger utfører ikke ransomware de ondsinnede instruksjonene helt, derfor bør du gi ShadowExplorer en sjangse til å finneVSS kopiene for å gjennopprette dine filer.

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot OnyonLock og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Om forfatteren

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Linas Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-onyonlock-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk