Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Onion-virus (Veiledning for fjerning) - oppdatert jun 2016

av Jake Doevan - - | Type: Ransomware

Hva er Onion?

Sikkerhetseksperter advarer om at CTB Locker nå har en forbedret versjon kalt Onion. Det er en alvorlig ransomware-infeksjon som kan stjele pengene dine og ta fra deg personlig identifiserbar informasjon som du har lagret på datamaskinen din i årevis. Det spres som en ZIP-fil via søppelpost. Så snart filen åpnes aktiveres en trojaner som overfører Onion ransomware til datamaskinen..

Onion-viruset har en tendens til å infisere systemet i det skjulte, legge til kjørbare filer i Temp-mappen og legge seg til systemoppstart. Hovedmålet er filtypene PDF, XLS, PPT, DOCT, TXT, JPEG, JPEG og JS, som normalt krypteres ved bruk av en RSA-21024 algoritme. Like etter at dataene er krypterte kan brukeren finne en melding enten som MW_ IN FILES.txt eller KK_ IN YOUR DOCUMENTS.txt i alle mapper som inneholder krypterte filer. Brukeren har ikke lenger tilgang til filene sine, noe som kan være en ganske forferdelig opplevelse hvis han/hun ikke har sikkerhetskopier. Svindlerne som står bak dette ransomware-programmet tilbyr en løsning, men den er veldig kostbar. Brukeren får instruksjoner om å betale 3 bitcoins (omtrent 700 dollar) for dekrypteringsnøkkelen. Så snart betalingen er utført får brukeren en unik kode og må sende denne til administratoren av Onion på ttk@ruddedinbox(dot).com. Det hevdes at brukeren vil motta dekrypteringsnøkkelen etter å ha gjort dette, men dette er lite trolig. Dessverre kan man ikke stole på folk som står bak ransomware-programmer, så du kan aldri vite hvorvidt nøkkelen kan hjelpe deg med å få tilbake dataene dine. Utviklerne bak Onion-viruset tilbyr ofrene sine å dekryptere visse filer før de overfører betaling, for å vise at nøkkelen fungerer. Dette betyr imidlertid ingenting. Det anbefales IKKE at du betaler løsesummen fordi du i tillegg til å miste filene dine da vil støtte svindlerne, miste store pengesummer og avsløre personopplysninger (kredittkortinformasjon) til nettkriminelle. Vi anbefaler at du skanner datamaskinen din med Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet vel ansett antispyware-program og fjerner ransomware-programmet for godt. Deretter kan du prøve å gjenopprette krypterte data ved hjelp av verktøy for filgjenoppretting, som for eksempel R-Studio eller Photorec.

Onion virus

Hvordan kan Onion kapre datamaskinen min?

Onion er en alvorlig datatrussel, så det ville ha vært naivt å tro at det ber om tillatelse for å komme inn i systemet. Akkurat som andre ransomware-programmer har det en tendens til å spres via trojanere, vedlegg i søppelpost, ulovlige nettsider osv. I følge nylig malware-forskning spres Onion-viruset for øyeblikket forkledt som en ZIP-fil vedlagt søppelpost. Du bør være oppmerksom siden slike e-poster normalt later til å være fra ulike offentlige myndigheter og inneholder fakturaer og andre viktige dokumenter. Hvis du ikke venter noe slikt anbefales det at du unngår å åpne slike e-poster. Når du besøker ulovlige nettsider bør du dessuten ALDRI klikke på popup-vinduene som tilbyr oppdatering av Java, Flash Player eller andre programmer. Du bør dessuten ikke la deg lure av tilbudene om å skanne systemet for virus på nettet, fordi slike verktøy rett og slett ikke finnes. Dette er de vanligste metodene for å spre virus. Hvis Onion-viruset har kryptert filene dine kan du gjenopprette dem enten fra sikkerhetskopier eller ved hjelp av programmer for filgjenoppretting.

Hvordan fjerne Onion-viruset?

Ransomware er standhaftige datavirus som er vanskelig å fjerne manuelt. Dersom du allerede har mottatt en melding om at Onion har kryptert dokumentene, bildene og videoene dine bør du kjøre et fullstendig systemskann med Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes og fjerne det øyeblikkelig.

For å gjenopprette krypterte data anbefaler vi at du benytter programmer som R-Studio eller Photorec. Rett etter at du fikser datamaskinen din bør du dessuten begynne å vurdere hvordan du kan forhindre datatap i fremtiden. Sikkerhetskopiering er utvilsomt den beste løsningen. For å gjøre dette anbefaler vi at du benytter lagringsenheter som USB-penner, CD-er eller DVD-er. Alternativt kan du benytte nettbasert sikkerhetskopiering via for eksempel Google Drive, Dropbox eller Flickr.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Onion ransomware skjermbilde
Onion ransomware skjermbilde

Manuell Onion fjerningsguide for virus:

Fjern Onion ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Onion

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Onion.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Onion ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Onion. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner Intego og sørge for at fjerning av Onion er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Onion og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-onion-ransomware.html

Veiledning for sletting på andre språk


Din mening om Onion ransomware