Alvorlighetsgrad:  
  (12/100)

One System Care. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Lucia Danes - - | Type: Malware
12

Trenger jeg One System Care?

One System Care presenteres som et alt-i-ett PC-verktøy. Som navnet antyder kan programmet brukes til å beskytte datamaskinen og øke ytelsen på systemet ved å fjerne søppelfiler og andre unyttige komponenter. Vi anbefaler imidlertid IKKE at man stoler på slikt fordi One System Care Cleanup allerede er blitt lagt til i kategorien for potensielt uønskede programmer. Når programmet har kommet seg inn i systemet kan det begynne å vise kontinuerlige advarsler om hundrevis av feil og filer som bør fjernes fra datamaskinen. Noen av disse filene bør selvfølgelig elimineres fra systemet, men vi kan ikke garantere at du kan oppdage noen endring i systemets ytelse ved å fjerne selv hundre slike filer. One System Care-viruset kan dessuten prøve å overbevise deg om at du må installere ekstraprogrammer på datamaskinen din eller laste ned de nyeste oppdateringene. Som du kanskje allerede har forstått er de fleste slike popup-annonser villedende og du bør aldri klikke på dem. Vi anbefaler at du ignorerer slike tilbud ettersom klikk på dem kan føre til nedlasting av andre PUP-er på systemet.

Etter å ha søkt litt på nettet er det tydelig at det finnes hundrevis av PC-brukere som prøver å finne lisensnøkkelen til One System Care. Dette er på grunn av at prøveversjonen til dette programmet kun kan brukes til å sjekke datamaskinens tilstand og finne feil. Som vi allerede har nevnt vil imidlertid One System Care vise deg en lang rekke rapporter som skal lure deg til å tro at du må kjøpe den lisensierte versjonen av dette programmet. Vennligst IKKE gjør dette! Det finnes massevis av lignende programmer som kan brukes helt gratis. Dersom du nettopp har oppdaget one system care.exe eller lignende prosesser i oppgavebehandleren bør du snarest skanne datamaskinen din for å lete etter dette PUP-et. Det kan være at du har installert det i en programpakke med andre programmer. Denne distribusjonsteknikken er kjent som bundling. For å forbli trygg bør du følge installasjonstipsene som gir i neste avsnitt. Dersom du er ute etter et verktøy for å fjerne One System Tool, anbefaler vi at du installerer Reimage.

The example of fake ads by One System Care virus

Hvordan blir One System Care installert på datamaskinen?

One System Care ligner i stor grad på Total System Care, System Speed Up, System Optimizer Pro og mange andre lignende programmer. Normalt har slike og lignende programmer offisielle nettsider der man kan laste ned verktøyene. Disse nettsidene promoterer imidlertid kun prøveversjoner av disse programmene. Mistenkelige tredjeparter kan komme på å distribuere dem via urettferdige metoder, som søppelpost eller falske varsler om programoppdateringer. Den vanligste distribusjonsmetoden kalles imidlertid «bundling», det vil si at det promoteres via installasjonsprogrammer som tilbys på populære nedlastingssider. Normalt blir programmet installert på Windows 8, men er også kompatibel med andre Windows-versjoner. Dersom du ønsker å holde dette verktøyet unna datamaskinen din må du huske følgende:

  • Alltid velg avansert/tilpasset installasjon;
  • ALDRI klikk på neste-knappen før du leser vilkårene;
  • Følg alle instruksjoner nøye og velg bort ekstraverktøy (velg bort avkryssinger som allerede er valgt)

På denne måten skal du kunne forhindre utilsiktet installasjon av One System Care og andre mistenkelige programmer.

Hvordan fjerne One System Care-viruset?

Fjerning av One System Care er ikke vanskelig ettersom dette programmet ikke er ondsinnet. Ettersom det prøver å få deg til å betale penger for den lisensierte versjonen kan det likevel prøve å forhindre å bli fjernet ved å skjule filene sine langt inne i systemet. Dersom du ikke ønsker å bruke penger på unyttige verktøy bør du ignorere advarslene og fjerne det ved hjelp av et oppdatert antispyware-program. For å gjøre dette anbefaler vi at du bruker et av følgende verktøy: Reimage, Malwarebytes Anti Malware. Du kan også avinstallere One System Care manuelt ved hjelp av følgende steg:

  1. Klikk på Start → Kontrollpanel→ Avinstaller et program.
  2. I Legg til/fjern programmer-listen ser du etter One System Care og andre ukjente programmer.
  3. Klikk på «Avinstaller» og deretter på «OK» for å lagre endringene.

Av og til kan også One System Care kapre nettlesere. For å fikse dem kan du utføre disse stegene:

Google Chrome:
1. Åpne Google Chrome, klikk på menyikonet (øvre høyre hjørne) og velg «Verktøy» -> «Utvidelser».
2. Her velger du ukjente tilleggsprogrammer (One System Care osv.) og velger papirkurven for å slette disse oppføringene.
3. For å endre startsiden klikker du på menyikonet, velger «Innstillinger» -> «Ved oppstart» -> «Angi sider».
4. Her eliminerer du ukjente søkemotorer ved å klikke på «X». Du kan deretter angi ønsket nettside.
5. For å bytte standard søkemotor klikker du på menyikonet -> «Innstillinger» -> «Søk».
6. Her klikker du på «Administrer søkemotorer…» og velger ønsket domenenavn.

Internet Explorer:
1. Åpne Internet Explorer, klikk på menyikonet -> «Administrer tillegg».
2. Se etter ukjente tilleggsprogrammer (One System Care osv.) og fjern disse oppføringene.
3. For å endre startsiden klikker du på menyikonet igjen og velger «Internettalternativer».
4. Fjern ukjente søkemotorer og angi ønsket domenenavn.
5. For å endre standard søkemotor klikker du på menyikonet og velger «Administrer tillegg» -> «Søketilbydere».
6. Angi ønsket søkemotor.

Mozilla Firefox:
1. Åpne Mozilla Firefox, klikk på menyikonet (øvre høyre hjørne) og velg «Tillegg» -> «Utvidelser».
2. Her velger du ukjente tilleggsprogrammer (One System Care osv.) og velger papirkurven for å slette oppføringene.
3. For å endre startside velger du «Alternativer»
4. Her eliminerer du uønskede søkedomener og angir ønsket nettside.
5. For å endre standard søkemotor klikker du på menyikonet og spørsmålstegnet
6. Her dobbeltklikker du «Problemsøking» og klikker på «Tilbakestill Firefox».

Vi samarbeider med utviklerne av noen av produktene som nevnes på nettsiden vår. Les mer om dette i Bruksavtalen. Ved å laste ned noen av antispyware-programmene for å slette One System Care godtar du vårt personvern og vår bruksavtale.
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med OS X
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarer å fjerne infeksjonen ved bruk av Reimage, bes du om å sende inn et spørsmål til kundestøtte med så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for avinstallering av One System Care. Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Viktig Manuell assistanse påkrevd betyr at en eller flere av fjernerne ikke klarer å fjerne parasitten uten en manuell håndtering, vennligst les videre for manuell fjernings instruksjoner

Mer informasjon om dette programmet finnes i anmeldelsen av Reimage.
Presseomtaler om Reimage

One System Care Manuell fjerning

Dreper prosesser
one system care.exe

Om forfatteren

Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-one-system-care.html

Veiledning for sletting på andre språk