Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

ODIN ransomware virus. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Julie Splinters - - | Type: Ransomware

Er det en måte å ungå ODIN virus på?

ODIN virus fremstår som en annen variant av Locky ransomware. Dette malware har blitt oppkalt etter sin eksepsjonelle funksjon – det legger til .odin forlengelse etter de ødelgate filene. Siden det opprinnelige viruset er i kontinuerlig utvikling og holder det virtuelle samfunnet under sin skygge av terror bør du være veldig forsiktig så du ikke kommer i kontakt med noen av dem. Det er ikke vanskelig å fjerne ODIN, det er dekrypteriungen av filene som er kompisert, fordi Lockys er uovervinnelig. Kanskje våre råd kommer forsent, og du har allerede fått dette viruset på datamaskinen din. Det første du må gjøre er å fullføre en fullstendig fjerning av ODIN for å kunne gå vidre til fil utvinning.

Det ser ut som suksessen til Locky har gått over utviklerenes forventing så de bestemte seg for å beholde tittelen som det farligste ransomware trussel for litt lengere. Siden den orginal versonen som kom ifebruar har verden allerede sett flere versjoner f.eks, Zepto. Nå kan ikke hackere motstå fristelsen til å navngi ransomware etter film eller fiktive karakterer. Som det opprinnelige navnet – Odin – den eldste og viktigste guddom i norrøn mytologi, viruset prøver å påberope lignende overveldende inntrykk. Syssels vanlig RSA-2048 og AES-CBC 256 kryoteringsalgoritmer å koder personlige filer. Siden disse strategiene er basert på en matematisk egenkapital, er det en vansklig oppgave å finne en alternativ privat nøkkel for den unike offentlige nøkkelen.

Odin virus easily encrypts files

For å påføre mer skade, ODIN malware utviklere setter et bredt spekter av utvidelser for viruset å kryptere. Det kan ta viruset en stund å finne dine verdifulle filer og legge til .odin filtypen. Men når det er endelig ferdig med prosessen, presenterer ransomware tre filer: _[2_digit_number]_HOWDO_text.html, _HOWDO_text.bmp, and _HOWDO_text.html der ofrene får beskrevet sin nåværende situasjon. Du kan se nedenfor et eksempel på sistnevnte krav om løsepenger:

Picture of Odin ransom note

Som sitt forgjenger ODIN ransomware ber også om ansettelse av anonymitet sikre Tor nettleser. Innenfor det ofrene er forventet til å overføre betalingen og visstnok få den private nøkkelen til å låse opp filer. Ikke tenk på å kaste bort pengene dine, og heller konsentrer deg om å eliminere malware. La Reimage fremskynde prosessen.

Oppdatert Oktober 2016: ODIN oppdaget på Honolulu brannvesens datamaskiner

I slutten av september markerte ODIN ransomware sitt største cyberangreo begått så langt. Rundt 20 datamaskiner på Honolulu branvesen ble hacket etter en av de administrative ansatte åpnet en personlig e-post med infeksjonen. Kort tid etter at nyheten nådde myndighetene ble brannvesen arbeidrene beordret til å stenge ned sine datamaskinen for å prøve å stoppe spredningen av dette viruset. Heldigvis beredskapen ble ikke berørt og kunne fortsette å operere mens IT-sektoren jobbet med å eliminere ODIN fra nettverket av de administrative datamaskiner. Likevel angrepet var ikke lett; brannvesenets e-postutveksling, interne administrative oppgaver og kommunikasjon ble lammet for en hel dag til ODINs filer ble fjernet. Virusdet ble fjernet og all data ble gjennopprettet fra sikkerhetskopier, slik at myndighetene ikke trenger å tømme lommebøkene for å få sine institusjon filer tilbake. Du kan jo bare forestille deg den katastrofale konsekvensen som vil falle på selskaper som ikke har sikkerhetskopier. 

Det virker som viruset blir mer og mer avansert ettersom det sprer seg omkring i verden. Selv om Europa fortsatt er hovedmålet, noen maskiner i asiatiske land, USA og afrikanske kontinentet blir stadig smittet også. Det er mer sannsynlig at store selskaper blir angrepet. Ettersom programmet forbereder seg, forbereder også metodene til å angripe datamaskiner. For en stund siden brukte viruset WSF eller JS filer til å¨laste ned viruset på datamaskinen. Nå istedet for de, DLL filen brukes til å distribuere det ondsinnede ODIN skriptet. Det virker som en liten endring, men det er en helt annen utfordring for amtivirus utviklerene Viruset fortsetter å utvide og forbedre seg, så indtitusjoner, bedrifter og private brukere ,å begynne å snakke om forebyggende tiltak.

Invasjonen tendenser i ransomware

Mest sannsynlig .odin filtype viruset har brukt muligheten til å ta kontroll over forskjellige enheter via en infisert spammelding. Dette er en felles strategi for de fleste ransomware truslene så denne tedensen viser dessverre seg til å være vellykket. Etter å ha mottatt en falsk faktura eller bare en video med en spennende overskrift, noen mistanke om at det kan ligge en større fare bak en slik finer. De siste rapportene hevder at for tiden er viruset levert som en falsk kvitterings fil med en tittel som «kvittering [tilfeldige tall]» eller lignende. Brukere som ofte handler på nettet kan lett gi etter for fristelsen å klikke på det infiserte vedlegget. Fra da er det bare et spørsmål om tid for nnår viruset setter igang sin ugang. Noen versjoner av ODIN malware kan også distribueres via exploit kits. For å avverge slike lumske filer er det avgjørende å forbedre sikkerheten din med et skikkelig anti-spyware program.

ODIN ransomware eliminerings trinn

Siden du har å gjøre med en kompleks fil-krypterings malware, anbefaler vi ikke å manuelt eliminere det. I forhold til at dette, vil det være bedre å overlate ODIN fjerningen til et sikkerhetsprogram. Det finnes flere av dem, som kan bli kvitt viruset: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.Etter elimineringen er ferdig kan du begynne å tenke på datarekonstruksjon. Derfor gir vi deg flere forslang under denne artikkelen. Vær oppmerksom på at du må fjerne ODIN viruset først og fremst, så kan du prøve å dekode filene. Ellers datarekonstruksjonen kan slå ut feil.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell ODIN fjerningsguide for virus:

Fjern ODIN ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne ODIN

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av ODIN.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern ODIN ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av ODIN. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av ODIN er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne ODIN fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Dessverre finnes det ikke et dekrypterings verktøy for Odin som kan bidra til å løfte krypteringen. Det eneste alternative kjeltringene foreslår er å kjøpe Locky Decrypter. Vi anbefaler på det sterkeste at du ikke gjør det, dette dekrypterings verktøyet er ondsinnet program og vil skade systemet i stedet for å fikse det. Det er derfor vi presentere et par metoder som kan brukes til å gjenopprette krypterte filer uten å måtte betale. 

Hvis filene dine krypteres av ODIN kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Data Recovery Pro og gjenoppretting

Dette programmet er spesielt laget for å finne manglende filer og mapper på datamaskinen. Selv om det ble skapet mer for system vrak tilfeller når filene har blitt skadet eller mistet, du kan ha en siste sjangse til å hente de filene med dette programmet.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av ODIN ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Fordeler med systemgjenopretting

I abstrakte termer, bringer denne funksjonaliteten tiden tilbake. Med andre ord dette programmet henter tidligere byggd filer. Og du vil få tid til å ta sikkerhetskopier av filene som ikke er berørt av ransomware enda.

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot ODIN og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Om forfatteren

Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-odin-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk