Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Nullbyte ransomware-virus. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Alice Woods - - | Type: Ransomware

Nullbyte og farene med dette ransomware-viruset:

Nullbyte-viruset har nylig blitt lansert, og ekspertene oppdager stadig nye ting ved det. Det finnes flere teorier om hvor infeksjonen kommer fra. Noen forskere hevder at Nullbyte er basert på, eller er en klone av Detox og Serpico ransomware som ble lansert for ikke så lenge siden. Andre mener at det finnes en mulig tilknytning til det nye Cerber 3.0-viruset. Selv om ingen av disse teoriene er bekreftet enda, kan vi se på det vi allerede vet om denne nettinfeksjonen. I denne artikkelen introduserer vi trusselen, diskuterer hvordan den fungerer og anbefaler strategier som kan bidra til å unngå den. Til slutt finner du forslag til fjerning av Nullbyte og en detaljert elimineringsveiledning. Hvis du er desperat etter en rask løsning kan du initiere et systemskann med et automatisk antivirusprogram, som for eksempel Reimage.

An image of the Nullbyte ransomware virus

Nullbyte-viruset tilhører utvilsomt kategorien ransomware-infeksjoner. Det benytter en kompleks algoritme for å låse hundrevis av filer, og legger til _nullbyte-endelsen for å indikere at filene er infiserte. Slike filer kan se sånn ut: «filnavn.jpg_nullbyte». Så snart filene er krypterte begynner trusselen å forklare situasjonen for offeret. For å gjøre dette låses skjermen før en melding om løsepenger vises. Det er umulig å gå glipp av denne meldingen ettersom den dukker opp hver gang du starter PC-en på nytt. Meldingen er allerede integrert med filkrypteringsfunksjonen og tilbyr informasjon om BitCoin-betaling i tilfelle du bestemmer deg for å kjøpe tilbake filene. Dessverre er det slik at de fleste ofre gir etter for svindlernes krav og betaler løsesummen. På denne måten får de nettkriminelle finansiering for å utvikle enda flere ondsinnede programmer. Selv om kravene til Nullbyte ikke er like overveldende som det de fleste andre ransomware-virus legger frem (kun 0,1 bitcoin), har det en større suksessrate: brukere er mer villige til å betale mindre pengesummer for å få tilbake dataene sine. Hvis du er i ferd med å strekke deg etter lommeboken, bør du tenke deg litt om først. Du kan få tilbake filene dine helt gratis. Sikkerhetseksperter har undersøkt infeksjonen og har funnet noen sårbarheter som har gjort det mulig å opprette et dekrypteringsprogram. Lenken til dette verktøyet er tilgjengelig i elimineringsveiledningen nedenfor. Ikke glem å fjerne Nullbyte fra PC-en din før du kjører dekrypteringsverktøyet og dobbeltsjekk systemet når du er ferdig.

Kan du bekjempe denne ransomware-infeksjonen?

Selv om ransomware-virus sies å være de mest skadelige og upålitelig nettinfeksjonene, kan de unngås så lenge du kjenner til hvordan de spres. Rapporter viser at Nullbyte kan infiltrere datamaskinen sammen med jukseprogrammet «Necrobot.Rebuilt» til PokemonGo. Det er imidlertid mer normalt at det benytter vanlige teknikker for spredning av ransomware, som søppelpost, falske programoppdateringer eller falske annonser. Den beste måten å bekjempe infeksjonen på er å unngå den. Selv om Nullbyte malware allerede befinner seg på datamaskinen din bør du ikke håndtere det manuelt. Du bør heller benytte et antivirusverktøy i tillegg til dekrypteringsverktøy for å eliminere viruset og gjenopprette filene dine.

Fjerning av Nullbyte:

Farenivået med Nullbyte-viruset er høyt, så vi ønsker nok en gang å understreke at du ikke bør håndtere dette viruset manuelt. Benytt profesjonelle antivirus-verktøy, som for eksempel Reimage og fjern Nullbyte fra systemet ditt automatisk. Du bør dessuten ikke skynde deg med å gjennopprette dataene dine. Fjern eventuelle gjenværende filer på systemet som kan komme til å ødelegge dataene dine i fremtiden. Nedenfor tilbyr vi en lenke til NullByteDecrypter. Du finner også manuelle instruksjoner for å eliminere viruset i tilfelle det blokkerer antivirus-programmet, eller du av andre grunner sliter med å fjerne Nullbyte.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell Nullbyte fjerningsguide for virus:

Fjern Nullbyte ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Nullbyte

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Nullbyte.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Nullbyte ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Nullbyte. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av Nullbyte er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne Nullbyte fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av Nullbyte kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Gjenoppretting ved hjelp av Data Recovery Pro

Selv om ekspertene allerede har opprettet en Nullbyte-dekrypter, kan noen nyere versjoner av viruset (hvis de lanseres) være resistente mot dette verktøyet. I dette tilfellet anbefaler vi at du prøver gjenoppretting ved hjelp av Data Recovery Pro. Nedenfor finner du instruksjoner for hvordan du gjør dette.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av Nullbyte ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Gjenoppretting ved bruk av tidligere Windows-versjoner

Gjenoppretting kan også forsøkes ved hjelp av tidligere Windows-versjoner. Det er viktig å sørge for at funksjonen for systemgjenoppretting er aktivert før viruset kommer inn i datamaskinen. Ellers vil ikke denne metoden være effektiv. Følg stegene som gis nedenfor.

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

Gjenoppretting ved bruk av ShadowExplorer

Så langt er det ikke kjent hvorvidt denne infeksjonen sletter skyggekopier fra datamaskinen det infiserer. Hvis disse ikke slettes kan du prøve å gjenopprette filene dine ved hjelp av ShadowExplorer.

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Bruk Nullbyte decrypter for å gjenopprette krypterte filer

For å gjenopprette filene dine etter Nullbyte-angrep, kan du laste ned NullByteDecrypter og følge instruksjonene som gis.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Nullbyte og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Om forfatteren

Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-nullbyte-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk