Alvorlighetsgrad:  
  (16/100)

Fjerne MyMacUpdater (Veiledning for fjerning) - oppdateringer Jan 2021

av Julie Splinters - - | Type: Adware

MyMacUpdater – et falskt oppdateringsprogram som er nært tilknyttet Shopperify-viruset

MyMacUpdater-bilde på Mac

MyMacUpdater er et skadelig program som kan infiltrere datamaskinen din uten ditt samtykke. Viruset kan plasseres i kategoriene for adware og potensielt uønskede programmer (PUP). Det største problemet med dette programmet er at de kan forårsake falske popup-annonser som forstyrrer brukere så snart de begynner å søke på nettet. Det er dessuten nært tilknyttet Shopperify som har blitt spredt i en pakke med MyMacUpdater-viruset. Dette betyr at mengden annonser kan dobles. Den eneste måten å bli kvitt disse varslene på er å fjerne virusene. Vær oppmerksom på at du kan bli omdirigert til ondsinnede domener som prøver å stjele personopplysningene dine eller infisere deg med malware. 

Navn MyMacUpdater
Type Adware
Distribuering Spres via bundling
Lignende PUP-er Shopperify virus; My ShopMate ads; osv.
Symptomer Overøser brukeren med påtrengende annonser i nettleseren
Fjerning Den eneste måten å avinstallere dette programmet på, er å kjøre et komplett systemskann med et profesjonelt antivirus-program. Vi anbefaler ReimageIntego.

Hvis du lurer på hva MyMacUpdater er, og hvorfor det er installert på datamaskinen din, er svaret enkelt. Det er et program som hjelper utviklerne med å tjene penger per klikk fra brukertrafikk til affilierte nettsider. Den eneste parten som drar nytte av slike aktiviteter er dessverre utviklerne.

Selv om MyMacUpdater ikke er et virus, men et potensielt uønsket program, er det designet for å spore brukere og innhente informasjon om nettleservanene deres. Noe av dataene kan imidlertid identifisere deg, og føre til alvorlige personvernproblemer og til og med identitetstyveri.

Innhentet data inkluderer dessuten annonser du har klikket på, ofte besøkte nettsider, IP-adresse osv. Denne informasjonen brukes senere for å levere annonser som passer til dine interesser. På denne måten kan utviklerne være sikre på at du blir mer fristet til å klikke på annonsene som vises og dermed gi dem inntekt.

Dessverre er de ikke ansvarlige for innholdet på nettsidene MyMacUpdater omdirigerer deg til. Ved å klikke på disse annonsene risikerer du dermed å ende opp på en mistenkelig nettside eller kilde for distribuering av malware. Dette programmet er dessuten potensielt skadelig, og du bør kvitte deg med det snarest.

Nedenfor kan du lese mer om hvordan du fjerner MyMacUpdater fra Mac. Annonsestøttede programmer er imidlertid normalt lenket til andre PUP-er, så du må avinstallere alle. Manuell eliminering er hverken det tryggeste eller mest praktiske alternativet.

Instedet, bør du gå til anskaffelse av ReimageIntego eller et annet kraftig sikkerhetsprogram for å fjerne MyMacUpdater. Disse programmene er designet for å identifisere alle mistenkelige oppføringer og rense systemet ditt på kort tid.

Illustrasjon av MyMacUpdater som viser hvordan det buntes med freewareMyMacUpdater er et adwareprogram som kommer i pakker med mistenkelige tredjepartsprogrammer.

PUP-et infiltrerer datamaskiner i det skjulte

Alle potensielt uønskede programmer har én felles egenskap — de distribueres på samme måte. Utviklerne sprer produktene via en metode som kalles bunding. Denne innebærer at PUP-et inkluderes i en pakke sammen med gratisprogrammer, og at informasjonen om programmet skjules. Derfor oppdager ikke brukeren at programmet sniker seg inn i systemet.

Eksperter mener at brukere ikke bare bør tenke på hvordan de blir kvitt dette PUP-et, men også ta forholdsregler for å beskytte datamaskinene sine i fremtiden. For å gjøre dette, anbefaler vi at du følger nøye med under installasjon av tredjepartsprogrammer.

Du må velge enten Custom eller Advanced installasjon, og velge bort alle forhåndsmarkeringer som gir tillatelse til å installere potensielt uønskede programmer på systemet ditt. I tillegg kan du bruke et robust antivirus-program for å bekjempe disse programmene automatisk. 

Finn ut hvordan du fjerner MyMacUpdater fra Mac med kun ett klikk

Vi har fått utallige spørsmål om hvordan MyMacUpdater-viruset kan fjernes. Det finnes to alternativer for å bli kvitt denne nettrusselen. Det første er å eliminere adware-programmet automatisk ved å installere et profesjonelt sikkerhetsprogram og skanne hele systemet.

Det andre alternativet er å fjerne MyMacUpdater manuelt. Teamet hos Lesvirus.fr sier imidlertid at dette PUP-et er lenket til andre potensielt uønskede programmer som installeres sammen. Dermed må du kvitte deg med alle for å slutte å se irriterende annonser.

Med denne advarselen i tankene, har vi utarbeidet retningslinjer som viser hvordan du avinstallerer MyMacUpdater. Disse retningslinjene hjelper deg med å fullføre elimineringsprosessen på en trygg måte.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell MyMacUpdater fjerningsguide:

Fjern MyMacUpdater fra Mac OS X system

MyMacUpdater er tilknyttet andre adware-relaterte komponenter som kan være skjult under ulike navn på din Mac. Derfor må du sørge for at du sletter dem også.

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter MyMacUpdater eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern MyMacUpdater fra Internet Explorer (IE)

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter MyMacUpdater og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av MyMacUpdater, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern MyMacUpdater fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal MyMacUpdater være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern MyMacUpdater fra Mozilla Firefox (FF)

Du kan kvitte deg med påtrengende annonser i Mozilla ved å slette mistenkelige oppføringer, som Shopperify og MyMacUpdater.

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg MyMacUpdater og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av MyMacUpdater. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern MyMacUpdater fra Google Chrome

Så snart du har avinstallert adware-programmet, sletter du adware-relaterte komponenter og tilbakestiller Chrome.

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg MyMacUpdater og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av MyMacUpdater. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern MyMacUpdater fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter MyMacUpdater eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre MyMacUpdater slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-mymacupdater.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om MyMacUpdater