Alvorlighetsgrad:  
  (97/100)

Fjern .micro-virus (Gratisinstruksjoner)

av Julie Splinters - - | Type: Stjele programmer

Jeg er infisert av filendelse-viruset .micro. Hva er det?

Hvis du ikke klarer å åpne filene dine og ser at de har .micro-endelsen er du infisert av filendelse-viruset .micro, som er veldig likt Teslacrypt. Denne nettrusselen har blitt aktivt spredt på nettet som et e-postvedlegg som skal kunne gi offeret en rabatt. Hvis du liker å motta slike e-poster bør du være forsiktig ettersom nedlasting av ondsinnet vedlegg kan føre til alvorlige problemer. Hovedproblemene er tap av viktige filer, inkludert bilder, forretningsdokumenter, musikkfiler og lignende data. Vi antar at du ikke ønsker å miste slik data, så sørg for at du leser denne artikkelen nøye og foretar alle nødvendige steg for å forhindre at denne eller andre ransomware-viruser dukker opp på datamaskinen din.

Så snart filendelse-viruset .micro kommer inn i systemet kjører det et skann for å se hvilke filer som er lagret på datamaskinen din. Deretter blokkerer det filer av typer som angitt nedenfor og legger til en .micro-endelse til dem: docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .html, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3. For å kryptere disse filene benyttes en AES 256-bits krypteringsalgoritme som ikke kan omgås uten en bestemt programvare. Normalt kan ikke offeret åpne og bruke filene sine. Når de prøver å gjøre dette mottar de en melding fra .micro-viruset om at de må betale en løsesum på en eller flere bitcoins i bytte mot en spesiell nøkkel som trengs for å dekryptere filene. Hvis du prøver å kjøpe en bitcoin i dag vil du se at det koster mer enn $400. Uansett hvor fristende det virker å betale bør du aldri gjøre det ettersom de fleste PC-brukere ikke mottar koden som trengs for dekryptering selv etter å ha betalt. Hvis du har oppdaget filendelse-viruset .micro på datamaskinen din må du koble den fra nettet for å forhindre ytterligere tap av filer. Sørg dessuten for at du kjører et fullstendig systemskann med Reimage Reimage Cleaner Intego for å fjerne ondsinnede filer fra PC-en din. Deretter kan du benytte sikkerhetskopiene dine for å gjenopprette filene. Hvis du ikke har sikkerhetskopier kan du prøve å gjenopprette filene ved hjelp av følgende verktøy: Photorec, R-studio.

The picture showing .micro file extension virus

Hvordan kan jeg beskytte meg selv fra .micro-viruset?

Det er kjent at .micro-viruset kan infiltrere datamaskiner som et nyttig e-postvedlegg. Normalt prøver slike e-poster å overbevise ofrene sine om at de tilhører vel ansette selskaper som prøver å gi dem store rabatter og lignende tilbud. Alle disse e-postene har selvfølgelig et «men». Av og til spres de for å lure brukere til å avsløre personlig informasjon, og av og til brukes de for å distribuere ransomware-trusler som denne. Hva kan du gjøre for å beskytte deg selv? Du må selvfølgelig installere et pålitelig antispyware-program og holde det oppdatert. Deretter må du sørge for at du alltid dobbeltsjekker e-poster fra ukjente avsendere. Du bør sjekke avsenderen, lese e-postinnholdet og se på vedlegget. Hvis du ser et mistenkelig tilbud bør du sørge for å slette e-posten. Du bør dessuten være oppmerksom på falske annonser som tilbyr deg oppdateringer av programmer som Java eller Flash Player. I de fleste tilfeller brukes de til å spre malware. For å oppsummere er det ikke vanskelig å unngå filendelse-viruset .micro. Du må være ansvarlig og alltid tenke fremover.

Fjerning av filendelse-viruset .micro:

Dersom datamaskinen din er infisert av filendelse-viruset .micro og du ikke kan åpne filene dine bør du være bekymret fordi du har å gjøre med en veldig skadelig virusinfeksjon. Vi anbefaler IKKE at du beholder denne nettrusselen på datamaskinen din fordi det kan prøve å kryptere filene dine også i fremtiden. For å forbli trygg bør du sørge for å koble datamaskinen din fra nettet rett etter at du begynner å se filendelsen .micro istedet for de vanlige filendelsene. Du må dessuten kjøre et fullstendig systemskann med et pålitelig antispyware-program for å fjerne ondsinnede filer fra datamaskinen din. Etter å ha renset systemet kan du prøve å fjerne blokkeringen av filene dine. Hvis du ikke har sikkerhetskopier kan de som nevnt ovenfor være tapt for godt.

Detaljerte instruksjoner for fjerning av vilendelse-viruset .micro er tilgjengelig her:

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell .micro fjerningsguide for virus:

Fjern .micro ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne .micro

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av .micro.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern .micro ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av .micro. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner Intego og sørge for at fjerning av .micro er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot .micro og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-micro-file-extension-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk


Din mening om .micro file extension virus