Alvorlighetsgrad:  
  (96/100)

Fjern Matrix-virus (Veiledning for fjerning) - Forbedrede instruksjoner

av Lucia Danes - - | Type: Ransomware

Matrix ransomware går opp nivåer

Matrix virus, også kalt matrix9643@yahoo.com ransomware, fungerer som en krypto-trojan. Det ble oppdaget av malwareforskere 1.desember 2016. Dette viruset er Matrix filmtema og retter seg mot engelsk og russisk talende datamaskinbrukere, løsepenge kraver som blir lagt igjen på datamaskins systemet er først skrevet på russisk og deretter på engelsk.

Løsepenge krevaet er kallet matrix-readme.rtf, og det krever ofrene å kontakte dem via angitte e-postadresser: matrix9643@yahoo.com or redtablet9643@yahoo.com. Det er forskjellig fra andre virusere som bare gor Bitcoin adresser og koblinger på hvor de skal oppnå dene virtuelle valutaen. I tillegg bruker svindlerene Yahoo e-postkonot som anses utrygt (for svindlere).

Så snart slike malware kompromitterer en dataaskin, blir personlige filer verdiløse fordi viruset forvrenger dem på et strukturnivå. Med andre ord, virus bruker AES +RSA kryptering for å gjøre dem uilgjengelige for brukeren, og supplerer også opprinnelige filnan med .matrix utvidelse. Hvis du leter etter Matrix dekrypteringsverktøy, må du vite at det ikke finnes noen enda.

Det er ekstremt vanskelig å dekryptere fuler uten å vite dekrypteringsnøkkelen, og det er derfor ransomware utviklere gjør sitt ytterste for å skjule det fra datamaskin brukeren. Vanligvis overfører de bare dekrypteringsnøkkelen til servere slik at offeret ikke kan nå de. De tilbyr denne nøkkelen i bytte for løsepenger, men det er noen grunner til at du ikke bør betale det. Hovedgrunnen til å holde pengene dine til deg selv er at malware skapere har en tedens til å ikke gi dekrypteringsverktøy når de mottar løsepengene.

Hvorfor skulle de? De trenger bare pengene dine, og de bryr seg virkelig ikke om pengene dine. Derfor anbefalr vi ikke at du betaler cyberkriminelle og fjerner istedet Matrix ransomware virus fortløpende. Du kan bruke anti-malware verktøy som Reimage eller Malwarebytes, for ransomware fjerningen.

Eksempler av Matrix ransomware
Matrix ransomware kriminelle manipulerer ofre ved å plage dem med falske FBI merknader

Vi foreslår at du lager en sikkerhetskopi av krypterte data og lagrer den trygt itil noen utgir et gratis dekrypteringsverktøy – har du hørt om TeslaCrypteller PrincessLocker sakene, du forstår sannsynligbis at det er mulig å dekryptere fuer når de er kryptert; men malware-omformerer må bruke mye tid op å lage malware-dekryptere, så vær tålmodig! 

Variasjoner av dette ransomware

TheMatrixHasYou ransomware. Et annet eksempel på Matrix malware har dukket opp nylig, og det ser ut til å ligne det første virusversjonen. Akkurat som matrix9643@yahoo.com virus, det gjør filer til verdiløse dlere av data. Det konverterer dokumenter, bilder, databaser, presentasjoner, videoer og andre filer som ofrene holder i datamaskinen i søppelfiler som plass, men kan ikke brukes på noen måte.

Den eneste merkbare forskjellen mellom den opprinnelige versjonen av ransomare og TheMatrixHasYou viruset er at sistnevnte gir forskjellige kontak e-poster: TheMatrixHasYou9643@yahoo.com og noliberty9643@yahoo.com, og etterlater informasjon om angrepet i <Victim’s ID>.MATRIX-KEY.RTF fil.

Denne versjonen er også fortsatt veldig farlig, og for tiden er det ingen motgift for dens gift. Hvis filene dine er kryptert bør du gjenopprette dem fra sikerhetskopier eller være tålmodig frem til malware utviklerer kan finne en måte å knekke den og lage en gratis dekrypteringsverktøy. Frem til da fjern Matrix malware for å beskytte datamaskinen mot ekstra malware.

Mars 2017 oppdatering: Matrix terroriserer brukerne med en falsk FBI varsel

Motta en pressende varsel fra Federal Bureau of Investigation National Security Agency eller en annen jurdisk institusjon er ikke en hyggelig opplevelse, så lenge det er ekte. Lignende institusjoner inspirerer cyber kriminale til å finpusse sine hacking teknikker.

Den nåværende versjoner av Matrix malware skremmer brukere til å tro at deres datamaskin og data har blitt låst på grunn av amerikanske lovbrudd. De forfalskede meldingene hevder at deres enheter har blitt blokkert på grunn av det har blitt oppdaget innhold av barnpornografi og lidnende kriminelle aktiviteter.

Også refererer til straffeloven for å lure brukere mer. Men få berørte kan skjekke den omtalte artikkelen og finne ut det forskjellige innhold. Vær oppmerksom på at nevnte institusjoner ikke oppfordrer deg til å betale noe beløp innenfor en spesifisert mengde av dem.

Matrix hackere forventer at du overfører betalingen innen 96 timer for å unnslippe fengselstrafikk. Det er ikke vanskelig å se gjennom bedrageri siden skurkene gir en Bitcoin adresse og thematrixhasyou9643@yahoo.com og cremreihanob1979@yandex.ru. Vær oppmerksom når du går igjennom spam mappen. Ikke åpne noen vedlegg fra ukjente sendere. Hackere har normalt sett staving og grammatiske feil i meldingene sine. Matrix kapring utføres med hjelp av JNwpM1mu.exe kjørbar fil. Det kan oppta en enhet via HEUR/QVM10.1.0000.Malware.Gen,  malicious_confidence_100% (D),TR/Crypt.Xpack.uhqit, og lignende trojanske hester. 

Kapringsteknikkene til Malware

Selvfølgelig vil ingen være et offer for ransomware angrep. Dessverre mange datamaskin brukerer er ikke klar over ransomware trusseler, slik at de kan lettere bli ofre. Hvis du fremdeles tror at Standard metoden er den beste, tar du veldig feil. Disse innstillingene inneholder vanligvis invitasjoner til å prøve anbefalte tredjeparts programvare, noe som kan være veldig usikkert. Selv om svik i tidligere programvarepakker kun ble levert for legitim programvare klarer de i dag å levere skadelig programvare sammen med pålitelige programmer.

Nå kan du også få ondsinnede virus fra e-poster. Vennligst følg med på hva du trykker på, installerer eller laster ned på datamaskinen din. Ikke alle filer er så pålitelige som de ser ut til; derfor bør du aldri åpne vage brev, og skjekke om avsenderen faktisk er den personen han/hun hevder å være.

Du kan finne slik informasjon ved å google e-post adressen dems. Det neste ransomwr forebyggende tiltaket er å ta sikkerhetskopier av filene dine. Å ha sikkerhetskopier er viktig fordi det er den eneste måten å gjenopprette filene dine hvis et ransomware virus krypterer dem. Og til slutt installer en programvare for å holde deg og dine personlige filer sikre.

Fjern Matrix viruset istedet for å betale løsepengene

Nå som du vet hvordan ransomware sprer se og hvordan du unngår å installere slike viruser, vil du sannsynligvis fjerne Matrix virus så snart som mulig. Det første spørsmålet du må spørre deg selv er om du har et malware fjernings verktøy eller ikke. Hvis ikke kan du følge disse instruksjonene for å fjerne Matrix viruset fra systemet for alltid. For å slette det vil du trenge et godt ani malware programvarfe. Føre du gjør dette start datamaskinen din på nytt ved hjelp av instruksjonene som er gitt nedenfor.

La oss snakke om løsepengene. Først og fremst hvis du er villig til å betale det, må du ikke slette infeksjonen – gjør det etterpå. Men vi anbefaler på det sterkeste at du ikke betaler. Det er flere grunner til at det ikke er verdt å betale; Det er muligheter at kriminelle vil bestemme seg for å gi deg dekrypterinsnøkkelen for å låse opp filer. Desuten hvis du betalte, vil du oppmuntre svindlere til å fortsette å skape mer malware. Dette vil føre til at antallet ransomware offer vokser. Selv om det ikke er en direkte måte å kjempe med ransomware, kan det bidra til å redusere antall ransomware saker generelt. Hvis ofrene sluttet å betale løsepenger, ville cyberkriminelle ikke lenger se et poeng med å skape dem.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell Matrix fjerningsguide for virus:

Fjern Matrix ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Matrix

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Matrix.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Matrix ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Matrix. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av Matrix er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne Matrix fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filer har blitt kryptert kan du prøve våre foreslåtte metoder for å gjenopprette dem. Vi anbefaler imidlertidig sterkt at du lager en sikkerhetskopi av krypterte filer for å ha en intakt kopi. Noen ganger kan ikke dekrypterte filer ødelegge dem!

Hvis filene dine krypteres av Matrix kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Data Recovery Pro

 

Hvis du vil kan du bruke Data Recovery Pro til å dekryptere filene dine. Du kan finne instruksjoner på hvordan du bruker dette verktøyet nedenfor.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av Matrix ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Fin Windows Previous Versions

Windows Previous Versions kommer til nytte når gjeldende dataversjoner blir skadet. Hvis du aktiverte systemgjennopprettingsfunksjonen en stund som du kan prøve å gjenopprette filene dine. Husk at dette hjelper deg å gjennopprette filene dine en og en avgangen, så hvis du ønsker å gjennopprette større mengder avgangen er ikke dette metoden du burde bruke. 

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Matrix og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-matrix-ransomware.html

Veiledning for sletting på andre språk