Malware forårsaker død!

av Jake Doevan - -

For mer enn et år siden drepte en rumensk mann, Marcel Datcu, sønnen sin og seg selv etter å ha oppdaget en FALSK advarsel på datamaskinen din. Den falske advarselen hevdet av FBI oppdaget ham da han besøkte en pornografisk nettside, og nå må han betale en bot på 70 000 lei (tilsvarende mer enn 18 000 euro) for å unngå en fengselsstraff på 11 år. Et offer bestemte seg for en drastisk måte å unngå denne straffen som var oppdiktet av ransomware-eiere. Før han tok sitt og sin egen sønns liv skrev han et selvmordsbrev. Der hadde han skrevet at han ikke kunne være i fengsel i 11 år og la sønnen plages alene.

Dette er dessverre ikke det eneste dødsfallet forårsaket av malware. Det finnes et titalls lignende eksempler som viser hvor tvilsomme hackere kan være når de forsøker å ta penger fra ofrene sine. Etter å ha infisert offerets PC-system, benytter de skremmende varsler for å prøve å overbevise dem om at de har å gjøre med statlige myndigheter eller andre parter som ikke kan ignoreres. Dersom et offer mangler tekniske ferdigheter til å avgjøre hvilke meldinger som er ekte og hvilke som tilhører nettkriminelle, kan han eller hun bestemme seg for å ta sit eget liv eller rett og slett dø av et hjerteinfarkt.

Et slikt offer er Corrie Santayana (navnet er endret) som var involvert i en alvorlig malware-kampanje som satte sin lit til en Blue Screen of Death. Blue Screen of Death (eller BSOD) er en sosial ingeniørteknikk som brukes for å vise ønsket innhold (varsler, bannere og popup-annonser) mens folk søker på nettet. Selv om noen ofre enkelt kan fastlå at meldingen er falsk, kan andre bli overbevist om at de må følge spesifikke kommandoer for å redde seg selv. Corrie fastslo at en advarsel som fortalte henne at «Windows er i en kritisk tilstand! Ikke start datamaskinen på nytt! Vennligst kontakt Microsoft-teknikere» var ekte. Etter å ha ringt til hackerne, ble han fortalt at han måtte kjøpe en spesiell supportpakke som koster $1000. Mannen ventet ikke lenge og foretok en bankoverføring for å betale for den ikke-eksiterende og dyre «programvarepakken». Dessverre trengte han bare noen få timer på å finne ut at han hadde gitt bort pengene sine til svindlere. Etter at sønnen hadde fortalt ham at han var blitt svindlet, døde mannen i stuen sin på grunn av et hjerteinfarkt.

Sikkerhetseksperter advarer folk om at det finnes hundrevis av ulike teknikker brukt av hackere for å sette dem i fare. Disse kriminelle personene prøver ikke bare å stjele pengene deres. De kan også føre dem til døden.

Dersom du ønsker å beskytte deg selv og folk rundt deg (foreldrene dine, barn og andre familiemedlemmer), bør du vurdere en pålitelig sikkerhetsløsning. Husk at kun en troverdig anti-spionvare kan hjelpe deg med å finne ondsinnede popup-annonser, falske advarsler eller filer som prøver å infisere datamaskinen din. Dersom du fremdeles er ute etter en pålitelig anti-malware bør du ta en titt på Reimage, som anses for å være et premium antimalware-verktøy, og som er blitt brukt av tusenvis av PC-brukere.

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus
Kilde: http://www.2-spyware.com/malware-causes-deaths

På andre språk


Filer
Programvare
Sammenlign
Lik oss på Facebook