Alvorlighetsgrad:  
  (10/100)

Fjern MacKeeper pop-up-annonser (oppdatert Apr 2018) - Chrome, Firefox, IE, Edge

av Alice Woods - -   Mac Keeper | Type: Adware

MacKeeper: Programvaren eies nå av et annet selskap

MacKeeper popup-annonser på ulike nettsider

MacKeeper hevder å være et vedlikeholdsverktøy for Mac, og at det hjelper brukere med å rense og optimere datamaskinen. Når vi ser på anmeldelser på nettet, finner vi mange ulike meninger om dette produktet. Én ting er sikkert –MacKeeper er IKKE et virus, og det kan ikke utføre ulovlige aktiviteter på brukerens PC. Det ser ut til at brukere er mest irriterte over annonser som promoterer dette produktet, selv om ingen av disse er ulovlige.

Vi må påpeke at MacKeeper fikk nye eiere i 2013. De tidligere eierne og utviklerne ZeoBIT, LLC solgte produktet til Kromtech Alliance Corp. Det forrige selskapet, ZeoBIT, brukte aggressiv markedsføringsstrategier for å promotere MacKeeper-programvaren, og produktet fikk dermed et dårlig rykte. Selskapet ble saksøkt for å bruke villedende taktikk for å lure brukere til å kjøpe fullversjonen av programmet.

I følge AppleInsider, erkjente ikke selskapet skyld, men godtok et forlik på 2 millioner dollar i stedet for å gå rettens vei. Pengebeløpet ble satt i et fond for å dekke kostnader til advokater, refusjoner til brukere og administrative kostnader. Brukere som kjøpte programmet før 8. juli 2015 kunne få alle pengene sine tilbake. Disse brukerne måtte imidlertid fylle ut et kravskjema innen 30. november 2015. 

De nåværende eierne av MacKeeper er Kromtech Alliance, og selskapet har i betydelig grad tonet ned kampanjene. Selv om du fremdeles kan se MacKeeper popup-annonser mens du surfer på nettet, er det på langt nær like aggressive som de var da produktet var eid av ZeoBIT. Selskapet som i dag utvikler og kontrollerer produktet (Kromtech) sier:

As we move forward in this next chapter, one of our main focuses is to change the way MacKeeper™ is advertised and marketed: we’ve improved our advertising to offer useful and helpful information; we’ve revised the language used during our software installation process to make it the best customer experience possible; and in the coming months we will be donating much of our extra advertising space to non-profit organizations and worthy causes. We want to earn the trust and customer loyalty that MacKeeper™ deserves.

Slike uttalelser virker virkelig lovende. Selv om det tar lang tid å gjenoppbygge brukernes tillit, ser det ut til at selskapet tar små steg mot dette målet. Vi kan allerede se færre klager på MacKeeper-annonser i nettforum.

Programmets rykte er fremdeles ikke ideelt – må forbedres i fremtiden 

Noen av brukeromtalene gir likevel et inntrykk av at det er mye rom for forbedringer. En populær diskusjon på Reddit viser at brukere fremdeles er irriterte på popup-annonser fra MacKeeper. 

Vi har dessuten merket at noen annonsenettverk viser MacKeeper-annonser som promoterer programmet. Etter å ha kommet inn på nettsiden, viser den normalt et popup-vindu som sier “Please consider cleaning your Mac from junk.”

Selv om nettsiden hverken er irriterende eller aggressiv, inneholder det en kampanjelinje som kan være ganske forvirrende. Øverst på siden er det et bilde der det står at MacKeeper er “#1 System Utility for MAC in the World.” Nederst på nettsiden er det imidlertid en linje som presiserer at uttalelsen er en “solely subjective opinion” fra programvareutviklerne, og at det kun brukes til “advertising and promotional purposes.”

Vi har også sett nettsider som for eksempel www[.]apple.com-security.help/mackeeper som annonserer produktet på en mye verre måte. Denne nettsiden hevder at “Your system is infected with 3 viruses!“, og hevder at “personal and banking information are at risk.

Nettsiden foreslår deretter at brukeren fjerner virus umiddelbart, og ved å klikke på knappen lastes MacKeeper ned til brukerens datamaskin. Vi kunne imidlertid ikke finne noen forklaring på hvordan nettsiden har oppdaget “2 malware and 1 phishing/spyware” på datamaskinen. Dette virket veldig mistenkelig, og ikke spesielt overbevisende for å installere Mac-produktet.

Vi håper at slike annonseringsteknikker erstattes av andre snart. Vi mener at dette ikke er den beste måten for å promotere en programvare og oppnå brukerens tillit. Vi har lastet ned det aktuelle programmet og lastet det opp til filsøkemotoren VirusTotal.

Resultatet viste oss at 8 av 58 dataskannere identifiserer filen på ulike måter – noen gjenkjenner den som et potensielt uønsket program, mens andre markerer det som riskware. Resten av skannerne identifiserer den som en ren fil, og vi mener at dette tallet synker til null hvis de nye eierne fortsetter å oppdatere produktet. Hvis du ikke lenger ønsker å beholde programmet, finner du veiledning for fjerning av MacKeeper nederst i artikkelen. 

Den gamle versjonen av MacKeeper: grunner til at brukere ikke likte den 

Mac-brukere som har blitt lurt til å installere den eldre versjonen av dette programmet ser ikke ut til å være veldig fornøyde. Selv om også den tidligere MacKeeper-versjonen skulle være et optimeringsprogram som kunne forbedre datamaskinens ytelse, så det ikke ut til å utføre jobben sin særlig bra. På grunn av aggressive distribusjons- og promoteringsmetoder, har dessuten brukere begynt å publisere negative kommentarer på blogger, IT-relaterte nettsider og forum. 

Det som er mest irriterende, er ifølge brukerne at “mackeeper tabs keep opening chrome”. Brukere anser generelt sett  dette til å være veldig ondsinnet, eller i det minste irriterende. Vi må imidlertid slå fast at annonser kan ha blitt levert av adware-programmer på brukerens datamaskin, og ikke av MacKeeper. Det er derfor helt nødvendig å se etter annonsestøttede programmer på systemet før man dømmer ett bestemt program som annonseres via popup-vinduene.

Hvis du tilhører denne gruppen, har vi noen nyheter til deg. MacKeeper er ikke et virus, og det er heller ikke ondsinnet. Dette gjelder spesielt den nye versjonen fra Kromtech.

Sikkerhetseksperter pleide å vurdere tidligere versjoner som et potensielt uønsket program (PUP), og anbefalte brukerne å fjerne MacKeeper fra datamaskinene dine. Dette kan ikke sies om den nye versjonen. Hvis du likevel føler at programmet ikke oppfyller forventningene dine, kan du enkelt avinstallere det på samme måte som andre dataprogrammer avinstalleres (via kontrollpanel). 

MacKeeper-virusMacKeeper presenteres som et svært populært produkt. Vi anbefaler likevel ikke at du bruker dette tvilsomme verktøyet.

Vær på vakt etter falske programvareversjoner og upålitelige nedlastingskilder 

Det eneste stedet for nedlasting av den nyeste og legitime versjonen av MacKeeper er den offisielle nettsiden og nettsidene til verifiserte distributører. Du bør aldri prøve å laste det ned fra en mistenkelig fildelingsside, eller enda verre, prøve å anskaffe fullversjonen på en ulovlig måte.

Vi må minne deg om at forsøk på installasjon av lisensversjoner gratis ved bruk av crack-filer eller nøkkelgeneratører, kan resultere i brudd på opphavsrett og dessuten en alvorlig malware-infeksjon. Du bør være klar over at crack-filer ofte inneholder ondsinnet programvare som trojanere, som brukes til å spionere på aktivitetene dine.

Tips for en spyware-fri datamaskin 

Hvis du er ute etter et vedlikeholdsprogram for Mac, kan du vurdere å bruke MacKeeper. Det kan hjelpe deg med å forbedre datamaskinens ytelse, men sørg for at du bruker en legitim kopi. I tillegg anbefaler vi følgende tips fra NoVirus.uk for å sørge for at Mac-en din er fri for spyware.

 • I dag kan Mac OS bli infisert av adware på samme måte som Windows. Dette betyr at Mac-en din kan bli infisert av en adware-trussel ved installasjon av et freeware-program.
 • Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du er forsiktig når du installerer programvare fra nettet. Du bør dessuten begynne å sjekke freeware-programmer før du laster dem ned på datamaskinen din. For å sjekke om nedlastede programmer inneholder slike “valgfrie nedlastinger”, bør du velge “Advanced” eller “Custom” installasjon, og sjekke alle avkryssinger nøye.
 • Det viktigste er å finne listen over valgfrie nedlastinger, og velge bort alle ekstraprogrammer. Hvis du har begynt å bli plaget av irriterende popup-annonser, må du se etter adware-programmer på systemet ditt.

Enkel fjerning av MacKeeper

Hvis du har bestemt deg for at MacKeeper ikke oppfyller forventningene dine, og du ønsker å fjerne det, kan du bruke enkle retningslinjer som teamet vårt har laget. Disse instruksjonene kan faktisk bruke for fjerning av alle legitime Mac-programmer. Vær nøye når du fjerner det, og du slipper at det plager deg igjen. 

Komplette retningslinjer for fjerning av MacKeeper er tilgjengelig nedenfor. 

Du kan reparere virusskade ved bruk av Reimage Reimage Cleaner Intego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell MacKeeper pop-up fjerningsguide for reklame:

Fjern MacKeeper pop-up fra Mac OS X system

For å fjerne MacKeeper, går du til Programmer-mappen, der du drar det uønskede programmet til søppelkurven. Se skjermbildene nedenfor som viser hvordan dette gjøres på riktig måte.

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter MacKeeper pop-up eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern MacKeeper pop-up-annonser fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal MacKeeper pop-up være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern MacKeeper pop-up fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg MacKeeper pop-up og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av MacKeeper pop-up. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern MacKeeper pop-up fra Google Chrome

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg MacKeeper pop-up og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av MacKeeper pop-up. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern MacKeeper pop-up fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter MacKeeper pop-up eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre MacKeeper pop-up slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Databrukere kan oppleve tap av dokumenter og andre problemer på grunn av nettinfeksjoner. Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser.

Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet. Sørg for å gjøre det til en vane å ta daglige eller ukentlige sikkerhetskopier.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-mackeeper-pop-up-ads.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om MacKeeper pop-up ads