Alvorlighetsgrad:  
  (43/100)

Fjern Mac-virus (Veiledning for fjerning) - oppdateringer Sep 2020

av Jake Doevan - - | Type: Malware

Mac virus – datainfeksjon som viser annonser, omdirigerer til mistenkelige sider og stjeler sensitive opplysninger 

Mac-virus - Your Mac is infected with 3 viruses

Mac-virus er et begrep som brukes for å beskrive infeksjoner som rettes mot Mac-systemer. Det inkluderer adware, nettleserkaprere, trojanere, bakdører og annen malware. Lette infeksjoner er gjerne ikke annet enn irriterende, men trusler som OSX/Shlayer kan installere ulike potensielt uønskede programmer i bakgrunnen, deaktiverer sikkerhetsagenten Gatekeeper og redusere ofrenes sikkerhet på nettet.

De fleste brukere merker ikke Mac-virus, ettersom de mest skadelige truslene er designet på en slik måte at de forhindrer brukere fra å oppdage dem. Hvis din Mac begynner å oppføre seg rart, for eksempel hvis du ser programmer som Advanced Mac Cleaner uten at du har installert det, eller Google Chrome, Safari eller andre nettlesere viser massevis av reklame, er du sannsynligvis infisert av et Mac-virus.

Merk at symptomer som redusert hastigheten ikke nødvendigvis er forårsaket av infeksjoner, men skyldes i stedet konfigureringsproblemer eller utdatert programvare. Det er derfor viktig å vite hvorvidt enheten din er infisert eller ikke. Hvis den er infisert, bør du fjerne Mac virus snarest mulig for å unngå konsekvenser som ytterligere malware-infeksjon, tap av penger eller identitetstyveri.

Navn Mac-virus
Type Adware, nettleserkaprere, scareware, spyware, trojanere, ransomware, droppers, kryptominere og annen malware
Rettes mot macOS, Mac OS X, iOS
Distribusjonsmetoder Programvarebundling, falske Adobe Flash-oppdateringer, søppelpost, hackede nettsider, torrentsider osv.
Risikofaktorer Installasjon av annen malware, avdekking av sensitive opplysninger, omdirigeringer til svindel- eller phishing-sider, tap av penger, identitetstyveri eller svindel osv.
Eliminering I noen tilfeller er ikke den innebygde beskyttelsen nok til å fjerne Mac-malware. Derfor må du installere et vel ansett sikkerhetsprogram og kjøre et komplett systemskann 
Gjenoppretting Bruk Reimage Reimage Cleaner Intego for å gjenopprette macOS til normalen etter virusinfeksjon

Avhengig av hvilken type infeksjon det er snakk om, kan Mac-virus benytte en rekke ulike metoder for å komme inn i enheten. Adware og nettleserkaprere spres normalt som nettlesertillegg eller frittstående programmer som hevder å være nyttige – sikkerhetseksperter kaller disse scareware-programmer. De mest skadelige malware-programmene spres normalt ved hjelp av mer sofistikerte metoder, som:

 • Hackede nettsider;
 • Falske oppdateringer (spesielt Adobe Flash eller Java, som til slutt ble lagt død av Apple i 2012);
 • Torrentsider;
 • Søppelpost;
 • Exploit-kits osv.

Disse metodene brukes normalt av mer skadelige trusler, som bakdører, RAT-er, ransomware, cryptojackere og mange andre.

For å finne ut om Mac-enheten din er infisert, bør du skanne den med et vel ansett sikkerhetsprogram, som SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes, og fjerne Mac-viruset for godt. Ellers vil du kunne eliminere uønskede programmer manuelt, selv om dette ikke alltid er tilfelle. Hvis du finner en infeksjon, bør du eliminere den og deretter skanne systemet med Reimage Reimage Cleaner Intego – det kan gjenopprette Mac og fikse skaden viruset har forårsaket. 

“Mac-virus finnes ikke” – myte avlivet

I flere år har brukere trodd at Mac ikke kan bli infisert av virus på grunn av måten maskinene er designet på. Enheten din sørger for at det i utgangspunktet ikke er mulig å installere programmer fra andre steder enn App Store. Innebygde verktøy som Xprotect sørger dessuten for å holde ondsinnede programmer unna.

Likevel eksisterer Mac-virus, og de klarer å omgå sikkerhetstiltakene fra Apple. Hackerne utvikler nemlig stadig mer sofistikert malware. Selv om det stemmer at Mac sjeldnere blir infisert enn Windows-maskiner, er de ikke immune mot virus. Dessverre finnes det hundrevis, hvis ikke tusenvis, av Mac-brukere som fremdeles tror at Mac ikke kan bli infisert. De bruker dermed ikke grunnleggende, og nødvendige, sikkerhetstiltak. 

Eliminering av Mac-virusMac-virus er en type malware som rettes mot Mac, og som kan forårsake pengetap, installasjon av tvilsomme programmer og til og med identitetstyveri

Mac-virus er sjeldne, men adware og phishing i tilknytning til Mac har økt drastisk de siste årene. I 2019 har antall virusinfeksjoner i Mac økt med 60 % i forhold til tidligere år, mens man så en 270 % økning fra 2016 til 2017. Derfor bør du ikke ignorere advarsler fra sikkerhetseksperter, og sørge for å beskytte maskinen din mot infeksjoner: Installer et sikkerhetsprogram, sørg for at enheten din er oppdatert, og vær forsiktig når du installerer nye programmer eller surfer på nettet. 

Falske optimeringsverktøy for Mac blir mer aktive

Falske optimeringsverktøy, også kjent som scareware, er blant de vanligste typene av Mac-virus. Disse verktøyene er designet til å villede brukere til å tro at maskinene deres har problemer, enten ved å hevde at de er infisert av skadelige virus eller ved å rapportere falske positiver.

Hovedmålet til slike programmer er å få brukeren til å betale for fullversjonen, og ikke å hjelpe brukerne med å fikse datamaskinen. Faktisk er det slik at falske optimeringsverktøy ikke bare unngår å fikse datamaskinen som lovet, men sørger for at Mac-enheten fungerer dårligere ved å slette nødvendige filer eller ved å påvirke andre systemelementer. 

Nedenfor ser du de vanligste versjonene av Mac-virus fra scareware-kategorien. Sørg for at du fjerner alle slike programmer hvis de dukker opp på enheten din. 

Advanced Mac Cleaner

Advanced Mac Cleaner er et av de mest beryktede Mac-virusene i verden. Det installeres på systemer via programvarepakker, via falske Adobe Flash-oppdateringer, eller via malware-nedlastere som trojaneren Shlayer.

Advanced Mac Cleaner er et program som er utviklet spesielt for Mac, og tilhører kategorien scareware. Disse potensielt uønskede programmene fokuserer på å svindle brukere, og lurer dem til å kjøpe fullversjonen av programmet. Slike verktøy annonseres som “systemoptimatore”, og viser normalt falske skanneresultater, rapporterer skadelige datainfeksjoner eller andre problemer som må fikses umiddelbart. 

Ofte blir brukere også skremt med timere, rødblinkende tekst og annen sosial manipulering. De fleste erfarne databrukere er klar over slike svindelforsøk, men mange eldre som ikke er like kjent med dataverdenen tror ofte på disse løgnene, og ender opp med å bruke penger på unyttige programmer som Advanced Mac Cleaner.

Mac-virus Advanced Mac Cleaner

Mac Auto Fixer

Mac Auto Fixer er et annet scareware-program som fungerer som de fleste andre teknisk støtte-svindelforsøkene som er designet for Mac. Programmet er designet av PCVARK, en av de mest kontroversielle programvareutviklerne på markedet. Mac Auto Fixer presenteres som et verktøy som kan rense og øke hastigheten på Mac-maskinen. I realiteten er det imidlertid en falsk systemoptimator som er designet for å svindle brukere til å kjøpe fullversjonen.

Mac Auto Fixer er et Mac-virus som hverken kan optimere, rense eller forbedre datamaskinen din. Dette programmet finnes ofte på svindelnettsider som rapporterer om falske virusinfeksjoner. Brukere blir ofte omdirigert til slike nettsider av adware, en type potensielt uønsket program som fokuserer på å vise annonser på alle nettsidene som besøkes.

Hvis du ser at Mac Auto Fixer utfører skann på datamaskinen din ut av det blå, er det derfor best å fjerne det umiddelbart. Verktøyet er ikke skadelig, men det kan resultere i tap av penger, og minner deg kontinuerlig om virusinfeksjoner som ikke finnes. 

Mac Tonic

Mac Tonic er en annen falsk systemoptimator og et potensielt uønsket program designet for Mac-systemer. Mange finner dette programmet på datamaskinen sin like etter installasjon av freeware eller shareware. Programmer er også kjent for å spres ved hjelp av falske oppdateringer av Adobe Flash og Adobe Shockwave. 

Programmer oppfører seg som et typisk PUP: 

 • installeres uten at brukeren legger merke til det;
 • utfører systemskann og rapporterer om ulike problemer og infeksjoner;
 • ber brukere om å kjøpe fullversjonen for å fikse datamaskinene deres;
 • viser annonser som promoterer fullversjonen;
 • legger til oppføringer i systemet som forhindrer enkel fjerning av Mac Tonic.

Hvis du finner dette programmer på enheten din, bør du derfor ignorere alle påstander det kommer med. Du bør også fjerne det umiddelbart, enten manuelt eller automatisk – velg sistnevnte hvis du ikke ønsker å plages med elimineringsprosessen manuelt. 

Mac-virus Mac tonic

De vanligste kaprerene, adware og svindelforsøk 

QSearch

QSearch er en nettleserkaprer som ble utviklet for Mac-systemer, men som kan infisere alle nettlesere, inkludert Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera og andre. Dette potensielt uønskede programmet spesialiserer seg i å ta over brukerens nettleser ved å angi startsiden og ny fane-siden til qsearch.cc eller analytics.qsearch.cc, og deretter vise falske søkeresultater fulle av sponsede lenker.

Denne fremgangsmåten er vanlig, og ligner i stor grad på det man finner i adware. Utviklere oppnår fortjeneste hver gang noen klikker på de villedende lenkene via noe som kalles pay-per-click. Jo flere annonser og popup-vinduer det viser, jo mer penger kan altså utviklerne tjene.

Dessverre går alt dette ut over sluttbrukeren, som må hanskes med Qsearch kapring, noe som kan utgjøre flere sikkerhetstrusler:

 • Alternative søkeresultater som ikke nødvendigvis er nyttige, og som av og til kan forhindre brukeren fra å finne relevant informasjon;
 • Deler av teksten på nettsider forvandles til hyperlenker;
 • Popup-annonser dukker opp på legitime nettsider, der man normalt ikke finner annonser;
 • Phishing-sider kan resultere i tap av penger eller installasjon av skadelig programvare;
 • Informasjonssporing kan medføre at personopplysninger kommer i hendene på ukjente tredjeparter.

Mac-virus QSearch

MyShopcoupon

MyShopcoupon er et tilleggsprogram som påstår å kunne hjelpe brukere med å finne de beste tilbudene på nettet og dermed hjelpe dem med å spare penger. Dette høres i utgangspunktet ut som et flott alternativ for å finne kuponger, tilbud og rabatter mens du handler på nettet, men dette potensielt uønskede programmet skuffer dessverre mange Mac-brukere.

Så snart du installerer MyShopcoupon, kan du se at nettleseren fylles med annonser i form av popup-annonser, intext-lenker, bannere, blinkende vinduer og annet påtrengende innhold som forstyrrer nettleserøkten i stedet for å hjelpe deg med å finne relevant informasjon eller produkter du er interessert i.

I tillegg til påtrengende annonser, sporer dessuten MyShopcupon brukere som har installert programmet. Innhentet data inkluderer:

 • IP-adresse;
 • Geolokasjon;
 • Informasjonskapsler;
 • Spørringer;
 • Besøkte nettsider og lengde på besøket;
 • Lenker brukeren har klikket på;
 • Systeminformasjon, som OS-versjon osv.

Dette Mac-viruset er ikke like skadelig som keyloggere og lignende, men det kan likevel skade nettleseropplevelsen og føre brukeren til usikre nettsider. 

Mac Detected TAPSNAKE

Mac Detected TAPSNAKE er en infeksjon som brukes til å få tak i personopplysninger fra brukere ved å lure dem til å ringe oppgitte nummer. Det finnes utallige versjoner av denne infeksjonen, som skremmer brukere til å tro at virus som Tapsnake, CronDNS og Dubfishicv er oppdaget. Hvis du ser slike popup-vinduer eller advarsler, må du unngå å ringe nummeret som oppgis. Meldingen inkluderer en advarsel, som denne:

****Dont Restart Your Computer ****

Mac Detected TAPSNAKE infection, The Infections detected, indicate some recent downloads on the computer which in turn has created problems on the computer.Call Mac professionals at 800-130-1949 and share this code B2957E to the Technician to Fix This.

PLEASE DO NOT SHUT DOWN OR RESTART THE COMPUTER, DOING THAT MAY LEAD TO DATA LOSS AND POSSIBLE FAILURE OF THE OPERATING SYSTEM, AND POTENTIAL NON BOOTABLE SITUATION RESULTING IN COMPLETE DATA LOSS. CONTACT LIVE CERTIFIED TECHNICIANS TO RESOLVE THE ISSUE CALLING TOLL FREE: 800-130-1949

Lukk vinduer som dette, da de kan føre til enda alvorligere problemer enn selve Mac-viruset. Du må sørge for å skaffe et vel ansett antimalware-verktøy som kan rense datamaskinen. Disse symptomene er ofte forårsaket av PUP-er – nettkriminelle som lurer seg inn i systemet bak ryggen din.

Mac virus - Apple Security Breach

Mac OS X is infected (4) by viruses

Mac OS X is infected (4) by viruses er et annet eksempel på sosial manipulering som baserer seg på å låse skjermen for å fortelle om malware-aktivitet på systemet. Denne infeksjonen fokuserer på å lure brukere til å ringe kundestøtte for å løse problemene. Dette er imidlertid en teknisk støtte-svindel som er nært knyttet til adware. Så snart et slik virus infiserer systemet, foretar det endringer og begynner å vise falske advarsler.

Malware-programmet er først og fremst ute etter å stjele innloggingsopplysninger, samt andre opplysninger som passord eller kredittkortinformasjon. Dette programmet brukes også til å infisere systemet med annen malware, eller bare lure offeret til å betale for unyttige tjenester de først blir klar over når de mottar telefonregningen. Vær oppmerksom på at meldingen som leveres i nettleseren ikke er noe annet enn et svindelforsøk. Ignorer meldingen for å unngå å gi hackeren tilgang til datamaskinen din.

Mac er ikke immun mot virus – slik kan du beskytte deg 

De fleste infeksjoner som rammer Mac er adware og lignende, potensielt uønskede programmer. Selv om disse programmene i utgangspunktet anses som harmløse, kan de redusere datamaskinens sikkerhet og resultere i langt mer alvorlige infeksjoner. Det er derfor ikke trygt å ha et adware på systemet. 

For å beskytte deg mot slike programmer som viser annonser, omdirigerer deg til phishing- eller svindelnettsider og prøver å overbevise deg om at Mac-enheten din er infisert, bør du aldri laste ned programmer fra tredjepartssider. Stol kun på offisielle kilder som App Store eller Chrome Web Store. Merk også at selv dette ikke gjør Mac-enheten din immun for uønskede programmer.

Du bør alltid følge med på installasjonsprosessen for alle programmer du installerer, selv de som er legitime. Sørg alltid for at du leser gjennom installasjonsinstruksjonene, hopp aldri over steg i prosessen og avslå alle foreslåtte ekstraprogrammer i avansert/tilpasset modus.

Et av de beste sikkerhetstiltakene er dessuten å installere og kjøre et omfattende sikkerhetsprogram som kan forhindre de mest skadelige mac-virus fra å komme inn på systemet. Sørg også for at systemet er oppdatert til den nyeste versjonen. Apple sin programvare er ikke perfekt, og inneholder sårbarheter som hackere kan utnytte for å infiltrere malware. Selv om slike trusler er sjeldne, er det alltid lurt å sørge for at systemet er oppdatert for å unngå infeksjoner.

Les mer om Mac-virus

Mac anses for å være et langt tryggere operativsystem enn Windows, men dette er ikke nødvendigvis tilfelle. Eksperter estimerer at rundt 1 milliard datamaskinen kjører Windows, mens rundt 100 millioner kjører Mac. Det sier seg selv at det er smartere for nettkriminelle å utvikle malware for det mest dominerende datasystemet.

Mac-virus er likevel like allsidig, sofistikert og utbredt som annen malware. Brukere kan støte på følgende kategorier innen Mac-virus: 

 • Adware
 • Nettleserkaprere
 • Falske systemoptimeringsprogrammer
 • Kryptominere
 • Banktrojanere
 • Ransomware
 • Infostjelere
 • Keyloggere osv. 

Uansett hvilket Mac-virus datamaskinen din er infisert av, er det helt nødvendig at du fjerner det. Slike infeksjoner kan nemlig føre til at sensitive opplysninger kommer i hendene på nettkriminelle. Det kan dessuten føre til pengetap, installasjon av annen, ondsinnet programvare osv. Datamaskinen din kan dessuten bli lagt til i et botnet, noe som gjør at den begynner å sende ut falske meldinger til kontakter via Facebook, e-post, Skype osv. 

For mer informasjon om Mac-virus, kan du gå til Hva er Mac-virus.

Fjern Mac-virus fra systemet ditt for å forhindre ytterligere problemer

Hvis systemet ditt viser tegn på infeksjon, må du raskest mulig fjerne Mac-viruset fra datamaskinen. Det finnes to forskjellige måter for fjerning av infeksjoner; manuell og automatisk fjerning. Disse kan være like effektive, men sistnevnte har en ekstra fordel ved at fremtidige infeksjoner kan hindres.

Hvis du er infisert av en nettleserkaprer eller adware, vil du sannsynligvis kunne fjerne Mac-viruset ved å flytte det uønskede programmet til søppelmappen og rense mappene /Library/LaunchAgents, /Library/Application Support og /Library/LaunchDaemons. Hvis du er usikker på hvordan du gjør dette, bør du i stedet installere et sikkerhetsprogram og fjerne uønskede programmer automatisk.

Mer alvorlige trusler, som trojanere og lignende virus foretar dessuten betydelige endringer på Mac-systemet. Det er derfor nesten umulig å eliminere disse infeksjonene manuelt. Last ned SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes for å bli kvitt Mac-viruset for godt, og skann deretter enheten din med Reimage Reimage Cleaner Intego for å oppnå best mulig resultat.

Du kan reparere virusskade ved bruk av Reimage Reimage Cleaner Intego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Mac-virus skjermbilde
Mac-virus

Manuell Mac fjerningsguide for virus:

Fjern Mac fra Mac OS X system

For å slette Mac-viruset fra enheten din, kan du følge disse stegene:

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Mac eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Mac fra Internet Explorer (IE)

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter Mac og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av Mac, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern Mac-viruset fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Mac være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Mac fra Mozilla Firefox (FF)

Visse infeksjoner kan endre innstillingene i Mozilla Firefox, og dermed være vanskelig å bli kvitt. Derfor bør du sørge for at du oppdaterer Mozilla Firefox etter at du sletter viruset:

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Mac og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Mac. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Mac fra Google Chrome

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Mac og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Mac. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Mac fra Safari

For å sikre at det ikke er igjen elementer av infeksjonen i Safari, kan du tilbakestille den ved å følge disse stegene:

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Mac eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Mac slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Databrukere kan oppleve tap av dokumenter og andre problemer på grunn av nettinfeksjoner. Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser.

Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet. Sørg for å gjøre det til en vane å ta daglige eller ukentlige sikkerhetskopier.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-mac-virus.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Mac virus