Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern .locky-virus (Forbedrede instruksjoner)

av Ugnius Kiguolis - - | Type: Stjele programmer

.locky filendelse-virus – hva slags virus er det?

.locky filendelsevirus er et ransomware-virus. Ransomware er sannsynligvis den mest populære og mest innbringende typen av datavirus, og nettkriminelle lager derfor kontinuerlig nye varianter av det. Vi hører om nye versjoner av ransomware-virus hver eneste dag; i det siste har et nytt ransomware-program (kalt Locky virus eller Locky ransomware) blitt lansert og i dag ønsker vi å gi deg informasjon om hvordan dette viruset fungerer.

Hvordan spres .locky-viruset og hvordan fungerer det?

Det finnes mange måter for filendelse-viruset .locky å komme inn i datasystemet. Husk at nettkriminelle bruker ulike teknikker for å lure naive databrukere og tvinge dem til å klikke på ondsinnede lenker som forkles som sikre lenker. Nettkriminelle kan med andre ord skjule nedlastingslenken til filendelse-viruset .locky under en knapp eller en lenke som ser helt trygg ut på upålitelige nedlastingssider. Du bør tenke på sikkerheten og unngå å besøke nettsider som gir det minste tegn til å være en felle.

Nettkriminelle distribuerer imidlertid først og fremst filendelse-viruset .locky via e-poster med ondsinnede vedlegg (word-dokument). Denne word-filen inkluderer en kode som blir aktivert øyeblikkelig dersom brukeren har aktivert makro-funksjoner i word. Dersom makroer er deaktivert vil brukeren se følgende melding over uleselig tekst: “Enable macro if the data encoding is incorrect.

.locky file extension virus activates itself using Macros function

Som vi har nevnt ovenfor vil makroer aktivere koden som er utviklet for å laste ned en kjørbar .locky-fil fra en ekstern server. Dette skadelige programmet skanner deretter datasystemet, oppdager offerets personlige filer og krypterer dem ved hjelp av krypteringsalgoritmene RSA-2058 og AES-128. Grunnen til at Locky omtales som et filendelse-virus er at det legger til en .locky-endelse til alle filnavnene så snart de personlige filene er krypterte. De krypterte dataene blir utilgjengelige, og på denne måten blir offeret satt i en uheldig posisjon. Alle databrukere har selvsagt viktige filer på datamaskinen sin, så det å miste slik data kan føre til fortvilelse og stress. Filendelse-viruset .locky etterlater imidlertid en melding i alle mappene med kryptert data som forklarer hvordan offeret kan gjenvinne alle personlige filer. .locky-viruset ber om en løsesum på 0,5 bitcoins, noe som tilsvarer litt over 200 dollar.

Det anbefales ikke at man betaler løsesummen. Uansett hvor mye du betaler er svindlerne kun ute etter fortjeneste. Det er absolutt INGEN garanti for at de sender deg dekrypteringsnøkkelen for å gjenopprette de personlige filene dine. Ikke støtt nettkriminelle på denne måten. Ellers risikerer du å miste både filene dine OG pengene dine. Nettkriminelle vil dessuten vite at de kan skremme deg og kan komme til å sende andre virus etter deg i fremtiden.

Hvordan beskytte datamaskinen fra ransomware?

 1. Det viktigste er å ta regelmessige sikkerhetskopieringer av dataene dine. Vi anbefaler at du har kopier av viktig data på en ekstern disk ettersom enkelte ransomware-virus får tilgang til nettbaserte lagringsskyer via nettilkoblingen din.
 2. Installer et vel ansett antimalware-program (for eksempel Reimage Reimage Cleaner Intego) på datamaskinen din for å beskytte den fra ransomware og andre skadelige virus.
 3. Når du laster ned filer eller programmer bør du velge «Lagre» istedet for «Kjør/åpne». På denne måten gir du datamaskinens sikkerhetsverktøy tid til å sjekke hvorvidt filen er trygg.
 4. Sørg for at alle programvarer er oppdatert – aktiver automatisk programoppdatering der dette er mulig. Nettkriminelle kan utnytte sårbarheten i utdaterte programmer og komme inn i systemet ditt uten at du er klar over det. Unngå å besøke høyrisikosider og last ned programvare kun fra verifiserte og sikre nedlastingssider.

Hvordan dekryptere filer som er låst av filendelse-viruset .locky?

Det er dessverre nesten umulig å dekryptere filer som er krypterte av denne ondsinnede nettrusselen. Den eneste måten for å gjenopprette filene dine er å importere dem fra en ekstern disk. Dersom du ikke har laget sikkerhetskopier på forhånd kan du prøve et av følgende verktøy for å dekryptere filene dine: Photorec, Kaspersky virus-fighting utilities eller R-Studio.

Det er viktig å fjerne malware-trusselen .locky så snart du oppdager den på datamaskinen. Dersom du oppdager den tidlig nok kan du kanskje være i stand til å stoppe krypteringsprosessen i tide og redde noen av filene dine. Dersom du planlegger å importere data fra en ekstern sikkerhetsdisk bør du sørge for at du fjerner .locky-viruset fullstendig først. Denne trusselen er nemlig i stand til å få tilgang til og kryptere data på alle enheter som er tilkoblet datamaskinen. Vi anbefaler på det sterkeste at du benytter et automatisk verktøy for fjerning av malware for å eliminere Locky-viruset. Dersom du likevel ønsker å gjøre det manuelt kan du følge instruksjonene som gis nedenfor denne artikkelen.

.locky file extension virus FAQ:

Spørsmål: I dag mottok jeg en mistenkelig e-post. Emnet er: ATTN: Invoice J-98223100. E-posten har dessuten et vedlegg, invoice_J-98223100.doc. Jeg mistenker at denne e-posten ikke bør stoles på og at jeg ikke bør åpne den. Men hvordan kan en word-fil være skadelig? Kan dere forklare hva jeg bør gjøre med denne e-posten? Bør jeg åpne vedlegget eller bør jeg sende denne e-posten til søppelmappen?

Svar: IKKE åpne dette vedlegget! Du har mottatt en e-post fra nettkriminelle som er tilknyttet Locky ransomware. Denne e-posten inneholder et infisert word-dokument som kan laste ned et virus til datamaskinen din. Locky-viruset bruker en ny teknikk for å laste ned og starte kjørbare filer – det sender en ondsinnet kode i et word-dokument som blir aktivert dersom makroer er aktivert i Word. Du bør slette denne e-posten umiddelbart.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell .locky fjerningsguide for virus:

Fjern .locky ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne .locky

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av .locky.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern .locky ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av .locky. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner Intego og sørge for at fjerning av .locky er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot .locky og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-locky-file-extension-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk


Din mening om .locky file extension virus