Alvorlighetsgrad:  
  (10/100)

Fjern .Locked-virus

av Gabriel E. Hall - - | Type: Stjele programmer

Hva er det viktigste du trenger å vite om .Locked-viruset?

.Locked er et ransomware-virus som infiltrerer datamaskinen din og krypterer dine personlige data. Deretter står du ovenfor et dilemma – betale løsesummen eller si farvel til den krypterte informasjonen. Dersom du er blitt offer for dette ransomware-programmet bør du først og fremst fjerne .Locked-viruset. Du kan lese instruksjonene for fjerning nedenfor.

Dette ransomware-viruset virker å være veldig likt andre beryktede ransomware-trusler som Locky virus, .locky filendelse-virus, TeslaCrypt, Cerber og KeRanger. Det finnes imidlertid små forskjeller mellom eldre ransomware-truslene og dette malware-programmet. .Locked ransomware benytter en AES-256 krypteringsalgoritme i motsetning til for eksempel RSA-2048 og AES-128 som benyttes av Locky. Dessuten krever dette ransomware-programmet $500, noe som tilsvarer 1,22 bitcoins, i motsetning til det vanlige kravet på $400. Dersom du ikke skynder deg med å betale pengene innen den spesifiserte tidsperioden, vil beløpet dobles! Dersom du har bestemt deg for å la deg kontrollere av nettkriminelle og betale pengene, vil du så snart du trykker «Pay»-knappen bli vist detaljerte betalingsinstruksjoner. Deretter må du laste ned en bestemt programvare og den private dekrypteringsnøkkelen. Vi anbefaler imidlertid ikke at du gjør dette ettersom det ikke finnes noen garanti for at det vil fungere. Dermed kan du avsløre personlig informasjon og tape pengene dine, men uten å få tilgang til dine personlige filer. Derfor bør du vurdere å fjerne .Locked heller enn å gjøre som de nettkriminelle krever. For å fjerne programmet anbefaler vi at du bruker Reimage.

Når det gjelder utviklerne av dette ransomware-programmet er det enkelte som spekulerer i om den kjente hacker-organisasjonen Anonymuos kan være tilknyttet. Disse mistankene oppstod like etter at et annet ransomware, Anonymous-viruset, dukket opp. Dette viruset ser ut til å komme fra organisasjonen. Med tanke på evnene til denne gruppen som klarte å hacke seg inn til internasjonale myndigheter og private institusjoner, kan .Locked-viruset vise seg å bli en stor utfordring. Hackerne benytter dessuten et bilde av Anonymous-masken, noe som ytterligere forsterker mistanken.

The ransom note of .Locked virus

Hvordan blir datamaskiner infisert av .Locked ransomware?

Som lignende malware, dukker dette viruset opp via infiserte vedlegg i søppelpost. Et offer mottar en falsk faktura eller en advarsel som inkluderer en Zip- eller en Word-fil med en makrokode. Dersom offeret laster ned filen til operativsystemet begynner ransomware-programmet å kryptere viktige dokumenter, sertifikater, jobbkontoer, rapporter og privat informasjon. Så snart det har fullført jobben etterlater det en .locked-fil i de krypterte mappene. Deretter vil en melding oppstå på skjermen for å varsle brukeren om denne aktiviteten.

I tillegg er det blitt observert at .Locked malware også kan spres via en trojaner. Denne trusselen gir en nødvendig forkledning for ransomware-programmet. Normalt kan en trojaner gå umerket forbi et antivirus-program ettersom det virker til å være en legitim fil. Etter at det har kommet seg gjennom sikkerhetsprogrammene på systemet blir det ondsinnede innholdet frigitt og .Locked ransomware starter på oppgavene sine. I denne situasjonen må du ha et antimalware-program for å oppdage trojanere og andre slike malware-trusler. I tillegg spres enkelte ransomware-programmer via piratkopierte spill. Dersom du er en gamer bør du derfor være oppmerksom på PUP-er som angriper datamaskinen din etter å ha lastet ned et spill.

Fjerning av .Locked

Dersom du er infisert av ransomware-programmet .Locked bør du innfinne deg med at de krypterte filene kan være tapt for alltid. Du kan gjenopprette dem fra en sikkerhetskopi, men dersom du ikke har kopier er det godt mulig at du aldri får filene dine tilbake. Manuell fjerning av denne trusselen vil ikke nødvendigvis fungere på grunn av den komplekse strukturen av programmet og dets krypteringsalgoritme. Derfor står du igjen med kun én løsning – å fjerne .Locked ved hjelp at et kraftig antimalware-program, som for eksempel Reimage eller Malwarebytes. Til slutt er det viktig å oppdatere sikkerhetsprogrammet jevnlig for å sikre komplett beskyttelse. Dersom du ikke klarer å kjøre noen av programmene som nevnes ovenfor kan du følge veiledningen som gis nedenfor

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell .Locked fjerningsguide for virus:

Fjern .Locked ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne .Locked

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av .Locked.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern .Locked ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av .Locked. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av .Locked er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot .Locked og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-locked-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk