Hva er LockApp.exe? Bør jeg fjerne det?

av Alice Woods - -
LockApp.exe

LockApp.exe er en prosess som forårsaker høy CPU-bruk til kryptoutvinning 

LockApp.exe er en kjørbar fil som kategoriseres som en kryptoutvinner (for eksempel bitcoin, monero). Selv om det finnes en legitim Windows-prosess som kjører under samme navn, kan LockApp.exe i visse tilfeller indikere en PC-infeksjon. En av dem er overdreven CPU-bruk av LockApp.exe, noe som kan medføre overoppheting av systemet eller permanent skade. 

Navn LockApp.exe
Type Kryptoutvinner
Skadenivå Høy. Kan skade PC-en permanent hvis den forblir på systemet i lengden
Symptomer Kan øke CPU-bruken med inntil 100 %, programmer begynner å krasje og systemet begynner å fryse
Distribusjon Kan legges til via mistenkelige P2P-sider eller malvertising-kampanjer
Eliminering Den eneste måten for å bli kvitt LockApp.exe med alle komponenter er automatisk avinstallasjon. Bruk Reimage for å gjøre dette

Normalt kan brukere installere kryptoutvinneren LockApp.exe uten å være klar over det ved nedlasting av upålitelige programmer fra P2P-nettverk. Siden den kjørbare filen ikke har et synlig vindu, er det vanskelig å oppdage infeksjonen. Brukere kan likevel oppdage at LockApp.exe bruker mye CPU i oppgavebehandleren.

LockApp.exe har som mål å utnytte datamaskinens ressurser for å utføre kryptoutvinning. Utviklerne av dette ondsinnede programmet mottar med andre ord fortjeneste ved å bruke systemets prosessorkraft på en ulovlig måte. Det finnes for øyeblikket ingen informasjon om hvilken digital valuta som blir utvunnet av LockApp.exe-viruset.

Hvis du ikke fjerner LockApp.exe, kan nettkriminelle koble infiserte datamaskiner til botnet, noe som kan føre til enda mer skadelige konsekvenser. LockApp.exe kan føre til følgende problemer: 

  • Redusert systemhastighet;
  • Krasj;
  • Noen programmer lastes kanskje ikke inn;

Det er dessuten ikke bare datasystemet som er i fare hvis LockApp.exe er installert. Ondsinnede programmer har en tendens til å ha flere funksjoner, og LockApp.exe kan bli brukt til å innhente personopplysninger. Normalt innhenter kriminelle detaljer som e-postadresse, bankinformasjon og andre opplysninger som kan bli brukt i phishing-svindler.

Det er derfor helt nødvendig å fjerne LockApp.exe så snart som mulig. Ettersom kryptoutvinningen utføres i bakgrunnen, er det ikke sikkert at brukeren oppdager infeksjonen. Derfor anbefaler eksperter at du installerer et profesjonelt sikkerhetsprogram og kjører jevnlige skann for å se etter LockApp.exe. Reimage er et godt alternativ.

Kryptoutvinnere kan skjules som legitime apper på P2P-sider

Selv om angripere kan infiltrere malware-trusselen via ondsinnet søppelpost, plasseres de normalt på P2P-nettsider. Brukere klarer ikke å identifisere det falske programmet, ettersom det er designet for å se legitimt og uskyldig ut. I noen tilfeller benyttes dessuten navnene til produkter fra velkjente selskaper for å lure brukere.

Eksperter anbefaler at du er forsiktig og at du unngår å laste ned programvare fra usikre nettsider. I stedet bør du kun laste ned programmer fra offisielle nettsider, og unngå å klikke på annonser som promoterer programmer. Det beste sikkerhetstiltaket er å installere et antivirus-program på systemet.  

Avslutt LockApp.exe-prosessen

Kryptoutvinnere har utallige komponenter som hjelper dem med å utføre ondsinnede aktiviteter på datamaskinen din. Det er ikke enkelt å fjerne LockApp.exe hvis du ikke er kjent med infeksjonen. Vanlige databrukere klarer ikke å eliminere alle elementer tilknyttet kryptoutvinneren.

Det er imidlertid mulig å fjerne LockApp.exe ved å skanne PC-en med et robust antimalware-verktøy. Ved å gjøre dette stanser du LockApp.exe-prosessen, og unngår at infeksjonen dukker opp igjen på systemet i fremtiden. Installer Reimage eller Malwarebytes for å eliminere LockApp.exe.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Diagnostiseringsprogram Fornøyd-
garanti
Last ned
Diagnostiseringsprogram Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er et anbefalt verktøy for scanning av systemet for å finne mulige trussler eller farlige programmer. Prøveversjonen av produktet kan finne trussler i systemet ditt.

Om forfatteren

Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions


Filer
Programvare
Sammenlign