Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Krypte-virus (Forbedrede instruksjoner)

av Olivia Morelli - - | Type: Ransomware

Krypte ransomware er det nye Razy-virus

Krypte virus er et nytt medlem i ransomware-familien som nå blir lagt til i databasen vår. Dette ondsinnede viruset ser ut til å være en tysk versjon av Razy ransomware, og det benytter AES-kryptering for å gjøre offerets personlige filer unyttige. Det krypterer dem og endrer strukturen deres for å forhindre offeret fra å få tilgang til innholdet. Krypte-viruset legger dessuten til filendelser for å få de krypterte filene til å skille seg ut – .fear-endelsen legges til og endrer dermed det opprinnelige filnavnet. Viruset kjører deretter Krypte-programmet som tilbyr en forklaring på hva som har blitt gjort med dataene og hva offeret bør gjøre. Offeret blir møtt med følgende:

Hallo! Ich bin Krypte! Eine Ransomware! Ich habe deine Dokumente, Musik, Bilder und andere Wichtige dateien mit einer AES Verschlüsselung Verschlüsselt. Wenn du deine Daten wiederhaben willst, dann Befolge Bitte diese Anweisungen 🙂

Siden det er et ransomware-virus krever naturlig nok Krypte en løsesum. Akkurat som Razy 5.0, ber det om at offeret kjøper et PaySafeCard til en verdi av 15-20 euro og angir koden i feltet som er tilgjengelig under meldingen. Viruset advarer om at dekrypteringsnøkkelen er nødvendig for å gjenopprette dataene, som blir ødelagt hvis offeret ikke betaler innen 72 timer. Viruset ber om at man ikke kjører et antivirus-program for å fjerne Krypte, ettersom «det er den eneste måten for å få det tilbake». Fjerning av Krypte bør være hovedprioriteten for de som har fått denne malware-trusselen på datamaskinen sin. For å avinstallere viruset anbefaler vi at du benytter programvaren Reimage Reimage Cleaner . Alternativt kan du benytte et annet verktøy for fjerning av malware.
Krypte virus displays ransom note in German language

Distribusjonsmetoder som gjør det mulig for dette viruset å komme inn i datasystemer

Den kjørbare filen til Krypte-viruset når normalt offeret via e-post. De nettkriminelle klarer å skjule denne filen og få den til å se ut som et normalt og trygt dokument eller en annen type fil. Slike filer legges til e-poster og offeret bes om å åpne dem. Triksene som de nettkriminelle bruker er ofte sjokkerende effektive og overbevisende. Normalt sender svindlerne e-poster som inneholder vedlegg som fakturaer, kontrakter, CV-er, kvitteringer og lignende dokumenter. Unngå e-poster fra ukjente avsender, og spesielt de som inneholder vedlegg. Det å åpne slike vedlegg kan ha katastrofale følger. Du kan også ved et uhell installere ondsinnede filer ved å besøke mistenkelige nettsider og klikke på annonser som gjerne har unaturlig gode tilbud. Slike annonser kan vises selv på legitime nettsider. I slike tilfeller kan kun et kraftig antimalware-verktøy hindre ondsinnede komponenter hvis de prøver å komme seg inn i offerets datamaskin.

Hvordan fjerne Krypte-viruset fra systemet?

Crypto-ransomware utsetter hele datasystemet for fare både fordi de krypterer alle dataene, og fordi de er i stand til å installere ytterligere malware, som trojanere. Derfor advarer sikkerhetseksperter om at brukere ikke må prøve å fjerne ondsinnede filer fra systemet manuelt. For å fjerne Krypte foreslår vi at du benytter et antimalware-program. Hvis viruset forhindrer deg fra å laste ned eller kjøre et slikt kan du følge instruksjonene som gis nedenfor. Etter at du fjerner Krypte-viruset kan du benytte en sikkerhetskopi for å gjenopprette tapte filer, eller du kan prøve metodene for gjenoppretting som gis nedenfor.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage Cleaner Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Reimage Cleaner, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Reimage Cleaner har en gratis, begrenset skanner. Reimage Reimage Cleaner tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage Cleaner, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Krypte fjerningsguide for virus:

Fjern Krypte ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Krypte

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Krypte.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Krypte ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Krypte. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner og sørge for at fjerning av Krypte er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne Krypte fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Data kan gjenopprettes fra en sikkerhetskopi hvis du har dette. Ellers foreslår vi at du velger et av alternativene for gjenoppretting av data som forklares nedenfor. Selv om løsesummen dette viruset ber om ikke er stor, synes vi ikke at de nettkriminelle bør få et eneste øre fra deg. Alle løsesummer øker svindlernes motivasjon til å fortsette med sine ondsinnede aktiviteter, så vær snill og ikke oppfordre dem!

Hvis filene dine krypteres av Krypte kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Data Recovery Pro

Data Recovery Pro er et kraftig verktøy som kan hjelpe deg med å gjenopprette kryptert data. Det kan redde data og lagre sunne versjoner av dem i en valg mappe. Instruksjoner om hvordan du bruker dette verktøyet er tilgjengelig her:

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av Krypte ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Dra nytte av tidligere Windows-versjoner

Hvis du har aktivert funksjonen systemgjenoppretting har du nå muligheten til å dra nytte av det. Denne metoden hjelper deg med å gjenopprette individuelle file, men ikke mange på én gang. Du må finne filene du ønsker og utføre disse stegene for å gjenopprette dem:

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Krypte og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner , SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-krypte-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk