Alvorlighetsgrad:  
  (72/100)

Fjerne Koobface (oppdateringer Sep 2020 ) - Veiledning for fjerning

av Ugnius Kiguolis - -   Boface | Type: Ormer

Det du bør vite om Koobface scamKoobface

Koobface er et ondsinnet program som er i stand til å påvirke operativsystemene Mac OS X, Linus og Microsoft Windows. Koobface er også kjent som W32/Koobface, W32/Koobface.AZ, W32.Koobface og Boface. Når det kommer seg inn i datamaskinen sjekker det om det finnes cookies på sosiale nettferk og infiserer deretter offerets profil. Koobface spres normalt via følgende sosiale nettverk: MySpace, Facebook, Yahoo Messenger, Skype og Twitter. Dersom Koobface ikke finner spor etter sosiale nettverkssider sletter det seg selv og laster inn popup-vinduer som ser ut som MS Windows feilmeldinger. Popup-meldingene inneholder følgende tekst: “Error installing Codec. Please contact support.”

Dersom PC-brukeren aktivt bruker sosiale nettverk oppdager Koobface spesifikke cookies og innhenter offerets innloggingsinformasjon for alle sosiale media han eller hun besøker. Deretter sender det meldinger til folk på offerets venneliste og ber dem om å se en vide. Denne meldingen inkluderer en ondsinnet hyperlenke. Dersom folk klikker på denne hyperlenken blir de omdirigert til en skadelig nettside som sier at en oppdatering Flash er påkrevd for å vise innholdet. Nedlastingslenken inkluderer filen flash_player.exe. Dersom brukeren godtar installasjon av oppdateringen gir han/hun tilgang til installasjonsprogrammet for Koobface. Det betyr at denne .exe-filen i det stille laster ned og installerer Koobface-filer.

Ormen Koobface lar nettkriminelle spore og registrere sensitive opplysninger om offeret. Det kan for eksempel se hvilke passord du taster inn på bestemte nettsider, hvilke innloggingsopplysninger du bruker og det kan dessuten registrere din kredittkort- og bankopplysninger. Vær oppmerksom på at dette kan føre til finansielle tap. I tillegg kan denne ondsinnede ormen vise vage annonser som overbeviser deg om å installere falske antivirus-programmer. Ikke installer programvare som promoteres av Koobface-viruset – det vil sannsynligvis infisere datamaskinen din enda mer.

Koobface

Hvordan infiseres datamaskiner av Koobface?

Koobface spres normalt via meldinger i sosiale media. Dersom en venn har sendt deg en lenke som ser mistenkelig ut (ser ukjent ut og inneholder mange vilkårlige symboler) bør du dobbelsjekke om vennen din faktisk har sendt det. Slike Koobface-meldinger inkluderer normalt slike og lignende linjer:

 • “I saw your silly face in that movie, check it!”;
 • “Why do you look so stupid? xD See yourself”;
 • “You look just awesome in this new movie”;
 • “My friend caught you on hidden cam.”

Dersom du kan huske å ha klikket på en slik melding bør du sørge for å dobbeltsjekke datamaskinen din etter Koobface malware. Du bør dessuten skanne datamaskinen min et kraftig antispyware-verktøy dersom du har blitt lurt til å laste ned en falsk versjon av Flash Player som er forkledt som flash_player.exe. Ellers kan Koobface prøve å ta over HTTP-trafikken din, stjele din personlige informasjon og infisere PC-systemet med ytterligere malware. Dersom du mistenker at du er infisert bør du skanne datamaskinen din med Reimage Reimage Cleaner Intego. Du finner mer informasjon om fjerning av Koobface på neste side.

Koobface

Hva kan du gjøre for å sikre datamaskinen din fra denne ormen?

 1. Ikke bla gjennom upålitelige nettsider. Dersom du har åpnet en nettside som ber deg om å oppdatere din Flash Player og du vet at det er mulig å åpne andre videoer, bør ikke denne nettsiden stoles på. Lukk den umiddelbart.
 2. Dersom du har den minste mistanke om at vennen din ikke har sendt den mistenkelige meldingen med en hyperlenke bør du spørre vedkommende.
 3. Installer et antimalware-program på datamaksinen din for å forhindre datatrusler. Vi anbefaler Reimage Reimage Cleaner Intego.

Hvordan fjerne denne infeksjonen?

Du kan sjekke om du er infisert av dette programmet ved å åpne Windows oppgavebehandler og se etter: freddy79.exe, fbtre6.exe, mstre6.exe, ld08.exe, Ld12.exe. Du må fjerne denne ondsinnede trusselen fra datamaskinen og stoppe spredningen av den. Du kan fjerne den manuelt og vi tilbyr instruksjoner for å gjøre dette nedenfor. Vi anbefaler imidlertid at du fjerner Koobface automatisk. Etter fjerning bør du endre passordene dine til sosiale media og nettbanken for å sikre at nettkriminelle ikke bruker dem igjen.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Koobface fjerningsguide:

Fjern Koobface ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Koobface

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Koobface.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Koobface ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Koobface. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner Intego og sørge for at fjerning av Koobface er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Koobface og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Databrukere kan oppleve tap av dokumenter og andre problemer på grunn av nettinfeksjoner. Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser.

Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet. Sørg for å gjøre det til en vane å ta daglige eller ukentlige sikkerhetskopier.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-koobface.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Koobface