Fjern KillerLocker-virus (oppdateringer Nov 2016 ) - Veiledning for fjerning

KillerLocker fjerningsguide for virus

Hva er KillerLocker ransomware-virus?

KillerLocker ransomware

Portugisiske brukere har kanskje hørt om et nylig malware-program, KillerLocker-virus, som truer med å kryptere filene deres. Det fungerer som et ransomware-program og benytter en vanlig krypteringsmetode, nemlig AES-256-algoritmen. Det er dermed helt nødvendig å fjerne KillerLocker, og dette kan utføres ganske enkelt ved hjelp av et antispyware-program. Viruset antas å være tilknyttet Alma Locker, CTB-Locker eller Wildfire malware. Noen virusforskere spekulerer i at disse kun er varianter av det beryktede CryptoLocker-viruset som har klart å presse ofrene for store pengesummer. Det er derfor lurt å fjerne KillerLocker umiddelbart.

Virusforskere har nylig oppdaget dette filkrypterende malware-programmet. Derfor finnes det lite informasjon om spredningsområdet og omfanget av angrepet. Med tanke på suksessen til tidligere ransomware-versjoner er det imidlertid lurt å ta KillerLocker på alvor. Nettkriminelle har dessverre mestret ulike distribusjonsteknikker. På tross av at IT-eksperter oppfordrer brukere til å være forsiktige, blir de likevel ofre for ulike ransomware-trusler.

Etter at det tar over datamaskinen krever det litt tid for å fullføre krypteringsprosessen. For å lykkes benytter ransomware-trusselen en asymmetrisk koding. Dette betyr at den benytter en offentlig nøkkel som består av en numerisk kode for å låse dataene. For å kunne dekryptere filene uten tap må du dessverre skaffe en privat nøkkel. For å gjøre det enda verre består koden av 32-kode. I tillegg kan du oppdage at alle filene dine har fått endelsen .rip. Meldingen som etterlates på datamaskinen av hackerne angir en 48 timers frist for å betale løsesummen. Ellers blir filene slettet permanent. Hvis du har sikkerhetskopier av filene dine på alternative lagringsenheter har du kanskje muligheten til å gjenopprette filene dine.

Distribusjonsmetodene til KillerLocker

Et relativt stort antall brukere blir infisert etter å ha klikket på ondsinnede lenker sendt via e-post, eller åpne vedlegg til søppelpost som angivelig er sendt fra et offentlig etat. Vær oppmerksom på farene som kan være skjult i falske skjemaer eller rapporter. Brukere som er oppmerksomme på faren som skjuler seg i en .doc eller .scr-fil åpner disse og åpner dermed en kjørbar fil. For å redusere mengden søppelpost bør du være forsiktig samtidig som du benytter et kraftig sikkerhetsprogram, som for eksempel ReimageIntego. Et slikt program kan også hjelpe deg med å fjerne KillerLocker malware. Det er fremdeles ukjent hvorvidt viruset benytter trojanere, som er vanskelige å oppdage. Det er derfor helt nødvendig å benytte et vel ansett sikkerhetsprogram.

Fjern ransomware-programmet

Når det gjelder ransomware anbefaler vi at du ikke kaster bort tid på å eliminere trusselen manuelt. Det er bedre å benytte et sikkerhetsprogram til å fjerne KillerLocker. Du kan velge mellom flere ulike programmer, for eksempel ReimageIntego eller Malwarebytes. Disse verktøyene sikrer at ransomware-programmet elimineres fullstendig. Ikke glem å oppdatere programvaren slik at du kan fjerne KillerLocker-viruset fullstendig sammen med alle tilknyttede filer. I tillegg bør du benytte instruksjoner for fjerning ettersom viruset for eksempel kan blokkere antivirus-programmet eller avbryte nedlastingsfunksjonen.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell KillerLocker fjerningsguide for virus

Fjern KillerLocker ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne KillerLocker

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned ReimageIntego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av KillerLocker.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern KillerLocker ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av KillerLocker. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med ReimageIntego og sørge for at fjerning av KillerLocker er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne KillerLocker fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av KillerLocker kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Data Recovery Pro: hvor effektivt er det?

Dette programmet kan øke sannsynligheten for å gjenopprette noen av filene dine mens IT-eksperter jobber med å utvikle et dekrypteringsverktøy. 

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av KillerLocker ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Benytte tidligere Windows-versjoner

Aktiver systemgjenoppretting for å benytte denne funksjonen. Disse stegene hjelper deg med å gjenopprette enkeltfiler. Dermed kan du klare å gjenopprette alle eller deler av dine verdifulle dokumenter. 

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

Skyggekopier

Denne funksjonen gjenopprettet data i henhold til mønstre i skyggekopier som er opprettet av operativsystemet. CTB-Locker og andre tilknyttede virus sletter slike kopier, men det er ikke kjent hvorvidt akkurat denne virusvarianten har tilgang til dem.

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot KillerLocker og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk