Alvorlighetsgrad:  
  (97/100)

KillerLocker ransomware-virus. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Julie Splinters - - | Type: Ransomware

KillerLocker ransomware

Portugisiske brukere har kanskje hørt om et nylig malware-program, KillerLocker-virus, som truer med å kryptere filene deres. Det fungerer som et ransomware-program og benytter en vanlig krypteringsmetode, nemlig AES-256-algoritmen. Det er dermed helt nødvendig å fjerne KillerLocker, og dette kan utføres ganske enkelt ved hjelp av et antispyware-program. Viruset antas å være tilknyttet Alma Locker, CTB-Locker eller Wildfire malware. Noen virusforskere spekulerer i at disse kun er varianter av det beryktede CryptoLocker-viruset som har klart å presse ofrene for store pengesummer. Det er derfor lurt å fjerne KillerLocker umiddelbart.

Virusforskere har nylig oppdaget dette filkrypterende malware-programmet. Derfor finnes det lite informasjon om spredningsområdet og omfanget av angrepet. Med tanke på suksessen til tidligere ransomware-versjoner er det imidlertid lurt å ta KillerLocker på alvor. Nettkriminelle har dessverre mestret ulike distribusjonsteknikker. På tross av at IT-eksperter oppfordrer brukere til å være forsiktige, blir de likevel ofre for ulike ransomware-trusler.

The ransom note of KillerLocker ransomware

Etter at det tar over datamaskinen krever det litt tid for å fullføre krypteringsprosessen. For å lykkes benytter ransomware-trusselen en asymmetrisk koding. Dette betyr at den benytter en offentlig nøkkel som består av en numerisk kode for å låse dataene. For å kunne dekryptere filene uten tap må du dessverre skaffe en privat nøkkel. For å gjøre det enda verre består koden av 32-kode. I tillegg kan du oppdage at alle filene dine har fått endelsen .rip. Meldingen som etterlates på datamaskinen av hackerne angir en 48 timers frist for å betale løsesummen. Ellers blir filene slettet permanent. Hvis du har sikkerhetskopier av filene dine på alternative lagringsenheter har du kanskje muligheten til å gjenopprette filene dine. 

Distribusjonsmetodene til KillerLocker

Et relativt stort antall brukere blir infisert etter å ha klikket på ondsinnede lenker sendt via e-post, eller åpne vedlegg til søppelpost som angivelig er sendt fra et offentlig etat. Vær oppmerksom på farene som kan være skjult i falske skjemaer eller rapporter. Brukere som er oppmerksomme på faren som skjuler seg i en .doc eller .scr-fil åpner disse og åpner dermed en kjørbar fil. For å redusere mengden søppelpost bør du være forsiktig samtidig som du benytter et kraftig sikkerhetsprogram, som for eksempel Reimage. Et slikt program kan også hjelpe deg med å fjerne KillerLocker malware. Det er fremdeles ukjent hvorvidt viruset benytter trojanere, som er vanskelige å oppdage. Det er derfor helt nødvendig å benytte et vel ansett sikkerhetsprogram.

Fjern ransomware-programmet

Når det gjelder ransomware anbefaler vi at du ikke kaster bort tid på å eliminere trusselen manuelt. Det er bedre å benytte et sikkerhetsprogram til å fjerne KillerLocker. Du kan velge mellom flere ulike programmer, for eksempel Reimage eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Disse verktøyene sikrer at ransomware-programmet elimineres fullstendig. Ikke glem å oppdatere programvaren slik at du kan fjerne KillerLocker-viruset fullstendig sammen med alle tilknyttede filer. I tillegg bør du benytte instruksjoner for fjerning ettersom viruset for eksempel kan blokkere antivirus-programmet eller avbryte nedlastingsfunksjonen.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell KillerLocker fjerningsguide for virus:

Fjern KillerLocker ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne KillerLocker

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av KillerLocker.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern KillerLocker ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av KillerLocker. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av KillerLocker er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne KillerLocker fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av KillerLocker kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Data Recovery Pro: hvor effektivt er det?

Dette programmet kan øke sannsynligheten for å gjenopprette noen av filene dine mens IT-eksperter jobber med å utvikle et dekrypteringsverktøy. 

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av KillerLocker ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Benytte tidligere Windows-versjoner

Aktiver systemgjenoppretting for å benytte denne funksjonen. Disse stegene hjelper deg med å gjenopprette enkeltfiler. Dermed kan du klare å gjenopprette alle eller deler av dine verdifulle dokumenter. 

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

Skyggekopier

Denne funksjonen gjenopprettet data i henhold til mønstre i skyggekopier som er opprettet av operativsystemet. CTB-Locker og andre tilknyttede virus sletter slike kopier, men det er ikke kjent hvorvidt akkurat denne virusvarianten har tilgang til dem.

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot KillerLocker og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Om forfatteren

Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-killerlocker-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk