Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjerne JS.Crypto Ransomware (Gratisveiledning)

av Julie Splinters - - | Type: Stjele programmer

ADVARSEL! JS.Crypto ransomware (også kjent som Ransom32) spres aktivt på nettet som en client.scr-fil. Ifølge ofrene spres det normalt som et vedlegg i søppelpost eller det kan kjøres så snart PC-brukeren klikker på en annonse/lenke som er infisert av en trojaner. Så snart det er inne i systemet (det kan infisere både Windows, Linux og Mac OS), krypterer det personlig informasjon inkludert bilder, dokumenter, musikk osv. og krever en løsesum for å gi dem tilbake. For øyeblikket finnes det ingen andre måter for å dekryptere filer infisert av JS-Crypto ransomware bortsett fra å betale pengesummen. Det er dessverre risikabelt å avsløre kredittkortopplysninger, fullt navn og andre sensitive opplysninger til nettkriminelle. Dette kan forårsake enda mer alvorlige problemer, som for eksempel tyveri fra bankkontoen din i fremtiden.

Er JS.Crypto en ordinær ransomware?

Ransomware-analytikere advarer om at JS.Crypto IKKE er en ordinær nettrussel. Ransomware-programmer vi allerede kjenner til har normalt vært målrettet Windows-plattformen og har ikke brydd seg om Linux og Mac OS. Nå kan imidlertid brukere av disse plattformene også infiseres. JS.Crypto-viruset er basert på JavaScript. Utviklerne har benyttet rammeverket NW.js som gjør det mulig for å infeksjonen å spres til flere plattformer (Windows, Mac, Linux).

JS.Crypto Ransomware infection

Hvordan fungerer det?

Når det gjelder de andre egenskapene til JS-Crypto-viruset ser det ut til å ligne på andre ransomware-infeksjoner. Så snart det når offerets system installeres det i %Temp%- og %AppData%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup-mappene og injiseres i Windows oppstart (ChromeService.lnk). For å beskytte seg selv mot å bli identifisert og fjernet oppretter det dessuten filer som chrome.exe, ffmpegsumo.dll, s.exe, msgbox.vbs, u.vbs, rundll32.exe, og mange andre. Samtidig utfører JS.Crypto ransomware filkrypteringen, som er grunnen til at du mister tilgang til filer med endelsene .jpeg, .mp3, .mpeg, .dot, .jpg, .pmd, .mp4, .sdf, .docx, .ppj, .3gp, .aet osv. I tillegg kan du motta en advarsel som sier:

ALL YOUR PERSONAL FILES HAS BEEN ENCRYPTED

All your data (photos, documents, databases, etc.) have been encrypted with a private and unique key generated for this computer. This means that you will not be able to access your files anymore until they are decrypted. The private key is stored in our servers and the only way to receive your key to decrypt your files is making a payment.

Som vi allerede har nevnt må du betale løsesummen for å dekryptere filene som er krypterte av JS-Crypto-viruset. For øyeblikket er beløpet lite sammenlignet med andre ransomware-infeksjoner. Løsesummen er på 0,1 bitcoins (omtrent $35), og dette beløpet må betales innen fire dager. Etter dette vil pengebeløpet øke to ganger eller mer. Hvis du allerede har mistet tilgang til dine personlige filer og mottatt varsel om JS-Crypto ransomware, bør du fjerne det snarest ved hjelp av Reimage Reimage Cleaner eller et annet vel ansett antimalware-program. Du kan deretter benytte sikkerhetskopiene dine for å gjenopprette filene. I tilfelle du ikke har sikkerhetskopier har du alvorlige problemer fordi det ikke finnes noe verktøy for å gjenopprette filene, bortsett fra å betale løsesummen. Før du betaler bør du imidlertid tenke deg om to ganger fordi du kan komme til å avsløre kredittkortopplysningene dine og andre sensitive opplysninger til mistenkelige tredjeparter. Disse kan senere benytte dette til å stjele fra bankkontoen din.

Hvordan infiserer dette ransomware-programmet datamaskinen?

Det er flere metoder som benyttes for å spre JS-Crypto-viruset. Det kan bli injisert i falske varsler om programvareoppdateringer (Java, Media Player, VLC Player osv.), vedlegg i søppelpost, mistenkelige tredjeparts programvare, torrent-filer og så videre. Derfor er det helt nødvendig å holde seg unna tvilsomt innhold. I de fleste tilfeller blir folk lurt til å installere JS.Crypto-viruset via søppelpost som informerer om manglende betalinger, forhåndsbetalte kjøp, skatter og lignende. Derfor bør du være forsiktig. Hvis du finner skrivefeil, grammatikkfeil eller andre feil i e-postens emne eller innhold bør du ikke åpne vedlegget. For å holde datamaskinen virusfri bør du dessuten installere et profesjonelt antimalware-program og holde det oppdatert. Det vil sørge for å blokkere infiltreringen av skadelige/potensielt uønskede programmer og opprettholde PC-ens stabilitet.

Hvis ransomware-trusselen JS.Crypto allerede skjuler seg på systemet ditt bør du sørge for å slette det snarest mulig. For å finne ut mer om fjerning av JS.Crypto kan du gå til neste side.

Hvordan håndtere ransomware-infeksjoner som denne?

Det er nativt å tro at det er enkelt å fjerne JS.Crypto-viruset. Slike virus infiltreres dypt inn i operativsystemet og kan normalt ikke fjernes manuelt. Hvis du ønsker å prøve deg på manuell fjerning av JS.Crypto kan du imidlertid prøve veiledningen som gis nedenfor. Hvis du gjør dette risikerer du imildertid å fjerne feil filer, skade systemet eller etterlate noen av de skadelige komponentene. For å avinstallere JS.Crypto-viruset permanent anbefaler vi istedet Reimage Reimage Cleaner eller Malwarebytes.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage Cleaner Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Reimage Cleaner, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Reimage Cleaner har en gratis, begrenset skanner. Reimage Reimage Cleaner tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage Cleaner, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell JS.Crypto Ransomware fjerningsguide:

Fjern JS.Crypto Ransomware ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne JS.Crypto Ransomware

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av JS.Crypto Ransomware.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern JS.Crypto Ransomware ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av JS.Crypto Ransomware. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner og sørge for at fjerning av JS.Crypto Ransomware er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot JS.Crypto Ransomware og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner , SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-js-crypto-ransomware.html

Veiledning for sletting på andre språk