Alvorlighetsgrad:  
  (60/100)

Fjern Instagram-virus (Instruksjoner for fjerning av virus) - oppdatert Sep 2020

av Olivia Morelli - - | Type: Malware

Vær oppmerksom på Instagram-virus – kontoen din kan bli kapret!

Instagram virus

Instagram-virus er et begrep som består av en rekke ulike malware-trusler som angriper brukere av denne store sosiale media-plattformen. Akkurat som andre sosiale media, blir det dessverre brukt til å utføre nettkriminalitet. Du har sannsynligvis allerede hørt om malware-varianter som Facebook virus eller Skype virus; i denne artikkelen beskriver vi ulike former av Instagram-viruset og tilbyr informasjon om hvordan du beskytter deg selv fra malware som rettes mot brukere av dette sosiale mediet.

Hvis du mistenker at enheten din er blitt infisert foreslår vi at du følger retningslinjene for fjerning av Instagram-viruset (tilgjengelig nedenfor denne artikkelen) og fjerner det ondsinnede programmet snarest mulig. Du bør også skanne enheten med et antimalware-program – anbefalte programmer er tilgjengelige nedenfor denne artikkelen.

The Ugly List 2016 scam

Dette er et nytt virus som raskt spres via Instagram ved hjelp av infiserte kontoer. Viruset benytter den infiserte kontoen til å publisere et bilde som sier “Instagram Ugly List 2016,” og tagger vilkårlige venner av offeret i bildet med en kort kommentar: “LOL how did your profile on the list,” “omg your profile on the list,” “this is crazy all you guys are there” eller “wow u made the ugly list.”

Hvis du har blitt tagget i et slikt bilde bør du ikke klikke på varslet. Normalt tilbyr slike ondsinnede innlegg en nettadresse som peker til en malware-infisert nettside som stjeler brukerens innloggingsdetaljer. En stjålen konto brukes deretter til å spre viruset videre. Vennligst ikke klikk på slike lenker og ikke la nysgjerrigheten din lede deg til nettsider som kompromitterer din sosiale media-konto. Hvis kontoen din er blitt hacket bør du prøve å bytte passord. Hvis du ikke får til dette bør du rapportere problemet til Instagram.

Instagram virus

Instagram followers virus

Dette viruset er nært tilknyttet det beryktede Zeus-viruset, som opprinnelig ble brukt til å stjele kredittkortopplysninger fra ofrene. Nå hacker viruset Instagram-kontoer og konverterer dem til zombier som følger folk og liker innleggene dine.

Hvis du har oppdaget mistenkelige innlegg på Instagram-kontoen din bør du snarest mulig endre Instagram-passordet ditt og dessuten fjerne Instagram-viruset som har fått tillatelse til å like innlegg og følge mennesker på dine vegne. Du bør også ta disse tillatelsene tilbake ved å trekke tilbake tillatelser.

Who Viewed Your Instagram Profile virus

Dette er ondsinnede apper som hevder å kunne avsløre hvem som viser profilen din på Instagram. Alle av oss er selvfølgelig nysgjerrige, og det ville vært interessant å finne ut hvem som besøker våre sosiale media-kontoer, men… Instagram tilbyr ingen slik funksjon og tredjeparts-apper lover å avsløre navn på de som besøker profilen din lyver til deg.

Apper som InstaCare – Who Cares with me? eller Who Viewed Me on Instagram? er utviklet av Turkyer Bayram – den samme personen som har opprettet det beryktede programmet InstaAgent som stjeler brukerens innloggingsopplysninger og publiserer dessuten uautoriserte innlegg via ofrenes konto.

Instagram virus

Hvordan har jeg blitt infisert med dette mistenkelige viruset?

Selv om angrep mot Instagram-brukere ikke er et veldig vanlig fenomen, er vi sikker på at du har blitt tagget på mistenkelige bilder på instagram minst én gang. Kontoer som tagger vilkårlige brukere i bilder som lover tusenvis av liker og følgere ber deg normalt om å besøke en bestemt nettside som ofte virker å være upålitelig eller til og med ondsinnet.

Du bør aldri klikke på vage lenker med mindre du er sikker på at Insta-kontoen som annonserer det er legitim og pålitelig. Noe annet du må huske er at programmer som lover unik tilgang til en liste over hvem som har vist kontoen din normalt er falsk, og du bør holde deg unna slike.

Du bør aldri oppgi innloggingsopplysningene dine til mistenkelige programmer som lover å øke antall følgere (de legger normalt til bots som Instagram sletter etter en stund, slik at du mister følgere som du har betalt for). Hvis du ønsker å få flere følgere og liker, bør du fokusere på innholdet du publiserer. Du bør ikke sette din lit til slike mistenkelige programmer.

Instagram virus

Hvordan fjerne Instagram-virus?

Hvis du mistenker at mobilenheten din er infisert av virus bør du skanne den med et antimalware-program som er kompatibelt med enheten din. Anbefalte programmer er Reimage Reimage Cleaner Intego eller SpyHunter 5Combo Cleaner. Du bør følge instruksjonene som tilbys nedenfor for å fullføre fjerningen av Instagram-viruset og bli kvitt restene etter viruset.

  1. Det første du bør gjøre er å trekke tilbake tillatelser og blokkere mistenkelige apper som har tillatelse til å handle på dine vegne og kontrollere din Instagram-konto. Logg inn på kontoen din via nettleseren. Ikke bruk appen – bruk en nettleser.
  2. Gå til profilen din og klikk på Rediger profil. Deretter klikker du på Autoriserte programmer.
  3. Her finner du en liste over programmer som har tilgang til kontoen din. Du finner Trekk tilbake tilgang-knappen nedenfor hver av disse. Klikk på knappen og deretter på Ja når du blir bedt om å bekrefte.
  4. Endre passordet ditt.

Hvis du ikke klarer å logge inn på kontoen din bør du kontakte Instagram øyeblikkelig.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Instagram-virus skjermbilde
Instagram-virus skjermbildeInstagram-virus skjermbildeInstagram-virus skjermbilde
Instagram-virus skjermbilde

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Databrukere kan oppleve tap av dokumenter og andre problemer på grunn av nettinfeksjoner. Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser.

Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet. Sørg for å gjøre det til en vane å ta daglige eller ukentlige sikkerhetskopier.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-instagram-virus.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Instagram virus