Fjern Idle Buddy-virus (Veiledning for fjerning) - oppdatert Feb 2021

av Jake Doevan - - | Type: Malware

Idle Buddy-viruset er del av et IdleBuddy-program

Illustrasjon av Idle Buddy-viruset

Idle Buddy er en potensielt ondsinnet fil, og er et av elementene i programmet IdleBuddy. Normalt er denne filen plassert i mappen C:\Program Files or C:\Program Files (x86). Den kjørbare filen til dette viruset er navngitt ibservices.exe, og kan oppdages i oppgavebehandleren. Det finnes for øyeblikket ingen pålitelig informasjon som kan bekrefte nøyaktig hva slags handlinger dette programmet utfører. Eksperter anbefaler imidlertid på det sterkeste at brukere er forsiktige.

Navn Idle Buddy-virus, IdleBuddy;
Type Malware
Farenivå Høy
Symptomer Begynner å utnytte prosessorkraft og kan spionere på brukeren.
Fjerning Vi foreslår at du avinstallerer Idle Buddy-viruset ved hjelp av ReimageIntego, på grunn av virusets kompleksitet.

Idle Buddy-viruset kan dessverre være designet for å utføre en rekke ondsinnede handlinger, som å utvinne kryptovaluta i bakgrunnen. Det kan med andre ord utnytte prosessorkraften din for å generere digital valuta for hackerne. I tillegg kan slike handlinger skade PC-systemet, og det kan bli ustabilt.

Eksperter advarer dessuten om at IdleBuddy har potensiale til å innhente informasjon både om offeret og offerets datamaskin. Spyware-funksjoner gjør det dessuten mulig for kriminelle å stjele personopplysninger, inkludert kredittkortinformasjon, passord, innloggingsopplysninger osv. Hvis du lar denne nettrusselen forbli på systemet, kan du derfor stå ovenfor finansielle tap.

Utviklerne av malware-programmet kan dessuten ha enda mer ondsinnede hensikter, og viruset kan være programmert til å åpne bakdører for å slippe inn skadelige og beryktede ransomware-infeksjoner eller andre trusler. Hvis dette er tilfellet, må du bli kvitt Buddy-viruset snarest mulig.

Eksempel på Idle Buddy-virusetIdle Biddy-viruset er et potensielt skadelig program som oppstår som ibservice.exe i programmet IdleBuddy.

Siden ekspertene fremdeles jobber med analyse av IdleBiddy, anbefaler vi ikke manuell fjerning av Idle Buddy-viruset. Det finnes ingen garanti for at du ikke skader systemet ditt mens du prøver å eleminere denne trusselen. Derfor er det lurt å få hjelp fra profesjonelle.

Du kan fjerne Idle Buddy-viruset med et robust antivirus-program. Du bør imidlertid sørge for at du velger det riktige verktøyet, ettersom det finnes utallige falske sikkerhetsprogrammer på nettet. Vi anbefaler ReimageIntego eller Malwarebytes.

Slik foregår malware-angrep

Kriminelle er i dag godt kjent med menneskelig psykologi og phishing-teknikker. De benytter normalt villedende metoder for å lure folk til å laste ned viruset til systemet sitt. Ifølge de nyeste analysene plasserer de normalt malware-trusler i P2P-nettsider (peer-to-peer) for fildeling.

Disse nettsidene promoterer ofte gratis programvare eller andre ulovlige nedlastinger. Brukere besøker derfor gjerne slike upålitelige nettsider for å skaffe programmer helt gratis, og kriminelle utnytter dette. De sørger for at malware-trusselen ser ut som et legitimt program, og legger det ut på nettet. Mange brukere laster derfor ned virus uten engang å være klar over det.

Du kan imidlertid beskytte datamaskinen din ved å unngå alle tvilsomme nettsider og tilbud om programvare. I tillegg bør du kun installere programmer fra offisielle nettsider eller autoriserte distributører. Hvis du synes det er vanskelig å oppdage falske programvarenedlastinger, kan du benytte et antivirus-program som gir virusbeskyttelse i sanntid.

Avinstaller Idle Buddy-viruset for å unngå skade på systemet

Hvis du beholder Idle Buddy-viruset på systemet, kan det forårsake mer skade. Det smarteste valget er derfor å bli kvitt denne nettrusselen. Du kan dessverre ikke gjøre dette manuelt.

Fjerning av Idle Buddy-viruset krever at du enten får hjelp av en IT-tekniker, eller at du går til anskaffelse av et robust antivirus-program. Det finnes massevis av ineffektive programmer på nettet, men for å spare tid på letingen kan du benytte et av de vi anbefaler. Du finner listen vår over anbefalte programmer nedenfor.

Før du fjerner Idle Buddy-viruset automatisk, er det imidlertid nyttig å sjekke veiledningen nedenfor. Denne viser deg hvordan du avinstallerer mistenkelig programvare. Ifølge teamet hos DieViren.de, er denne malware-trusselen tilknyttet programmet Idle Buddy. Derfor bør du sørge for å slette også dette programmet for å sikre at viruset ikke dukker opp igjen.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Idle Buddy fjerningsguide for virus:

WindowsmacOS

Fjern Idle Buddy fra Windows systemer

Du kan måtte fjerne mistenkelige programmer hvis du ønsker å eliminere malware-relaterte komponenter fra Windows-systemet ditt.

  1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
  2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
  3. Avinstaller Idle Buddy og relaterte programmer
    Så, se etter Idle Buddy eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
  4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'
WindowsmacOS

Fjern Idle Buddy fra Mac OS X system

Fjern alle ukjente programmer som kan støtte malware-aktivitet på Mac-en din.

  1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
  2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Idle Buddy eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Idle Buddy registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk