Hvordan du deaktiverer makroer på Windows og Mac OS X?

av Gabriel E. Hall - -

Hordan du deaktiverer makroer Windows og Mac OS X?

Ransomware er definitivt en av dagens mest fryktede cyber infeksjoner. Deres angrep kan være svøært ødeleggende og ende i tap av data, offentlig eksponering av sensitive data eller økonomisk tap, bare for å nevne noen.

I følge statistikken, i 2017 besteb 50% av organisasjoner hart blitt utsatt for en form for “file-lock” virus, for å ikke nevne millioner av infiserte datamaskins brukere hjemme.Derfor oppfordrer sikkerhetseksperter institusjoner og private brukere å ta riktige forholdsregler for å sikre sin data og forhindre potensielle angrep.

Lage sikkerhetskopier av data er utvilsomt den mest garanterte måten å holde verdifull informasjon tryg og sikre dens enkel gjenoppretting etter litt uerfarne brudd. Men hbva med ransomware beskyttelse? Er det virkelig en mulighet å bekjempe slike virus?

Dessverre er det ikke en 100% effektiv oppskrift som vil tillate oss å vøre aktiv på nettet og samtidig være trygg på vår sikkerhet. Likevel er det noen ting du kan gjøre for å minske risikoen for ransomware angrep. Det er unødvendig å si at du bør alltid holde programvaren og operativsystemet oppdatert og ha et antivirusprogram som gir deg live støtte.

Selv om de fleste brukerebruker de tidligere nevnte trinnene, noen glemmer at 59 % of ransomware spred via e-postvedlegg som har word dokumenter lagret for å utføre makrobaserte angrep. Makroer er en funksjon som gjør det mulig automatisk forskjellige oppgaver via serie kommandoer.

Dessverre har hackerene tilpasset dette skriptet til å distribuere skadelig programvarer på de målrettede datamaskinene. Fleste ransomware vil ikke være i stand til å øansere med mindre makroer er aktivert; derfor er det lurt å holde denne funksjonen deaktivert som en standard.

Husk at OS X også deler denne funksjonen, så vist du bruker Mac, ikke glem å slå den av på enheten din også! Nedenfor vil vi forklare hvordan du deaktiverer makroer på Windows og Mac OS X.

Deaktiverer makroer på Windows:

 1. Åpne et Microsoft Office dokument (Word, Excel, PowerPoint, osv.) og gå til Fil knappen; Disable Macros on Windows. Step 1
 2. Når menyen dukker opp velger du alternativer;
  Disable Macros on Windows. Step 2
 3. Finn Klareringssenter og trykk på den. Nå trykk på Innstillinger for klareringssenter… knappen;Disable Macros on Windows. Step 3
 4. Gå til Makroinnstillinger og, når du er der velger du en av de to på toppen av deaktivere alle makroer alternativer. Trykk på OK for å lagre endringene;
  Disable Macros on Windows. Step 4
 5. Start datamaskinen på nytt.

Deaktivere makroer på Mac OS X:

På Mac OS X versjoner fra 2016 og videre, makroer er vanligvis deaktivert som en standard, så du trenger ikke å tenke på å slå det av. Likevel kan du fortsatt skjekke om alt er i orden ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Microsoft Office dokument på din Mac;
 2. Klikk på tittelen på programmet (Word for eksempel) som du vil se i menylinjen over, ved siden av Apple ikonet. Når menyen dukker opp gå til Preferanser;Disable Macros on Mac OS X. Step 1
 3. Når det nye vinduet kommer opp, gå til Personlige Innstillinger og velg Sikkerhet & Personvern;Disable Macros on Mac OS X. Step 2
 4. I det nye vinduet, Sørg for at markeringslisten ved siden av Advar føre en fil med makroer blir åpnet er merket;
  Disable Macros on Mac OS X. Step 3

Forhåpentligvis vil disse instruksjonene gi deg det nødvendige ekstra beskyttelsen som reduserer risikoen for ransomware infiltrasjon.

Om forfatteren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Gabriel E. Hall er en lidenskapelig malware forsker som har jobbet for viruset.no i nesten et tiår.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

På andre språk
Filer
Programvare
Sammenlign
Lik oss på Facebook