Alvorlighetsgrad:  
  (96/100)

Fjern HELP_YOUR_FILES-virus (Forbedrede instruksjoner)

av Gabriel E. Hall - - | Type: Stjele programmer

Hva bør jeg vite om HELP_YOUR_FILES virus?

HELP_YOUR_FILES er lansert av utviklerne som står bak CryptoWall 3.0 virus, Cryptowall 4.0 og HELP_DECRYPT virus. Dersom du aldri har hørt om disse truslene, bør du vite at de tilhører ransomware-kategorien som anses for å være den mest skadelige av malware-kategoriene. Virus som tilhører denne kategorien benytter avanserte teknikker for infiltrering av offerets datamaskin. I tillegg kan de enkelt kryptere dine viktige filer og kreve at du betaler en løsesum.

Når HELP_YOUR_FILES ransomware prøver å infisere systemet, presenterer det seg selv om et legitimt vedlegg i en e-post. Det kan presentere seg selv om et varsel fra en bank, en faktura eller lignende fil som må åpnes. Så snart det infiserer datamaskinen krypterer denne trusselen flesteparten av filene (lyd, video, tekst og lignende) på ulike partisjoner på PC-en. Normalt gjør det dette ved hjelp av RC4-kode. Vær oppmerksom på at HELP_YOUR_FILES-viruset enkelt kan kryptere disse og lignende utvidelser: .txt, .ppt, .jpg, .gif, .pdf, .mp3, .mp4, .flv, .wmv. Så snart viruset endrer disse filene, erstatter det navnene med vilkårlige symboler (ysjo96d.9d4, etc.) og begynner å vise advarsler på offerets skjerm, som for eksempel:

HELP_YOUR_FILES

Du kan oppdage at alle mapper som inneholder krypterte filer også inneholder en av disse filene – HELP_YOUR_FILES.PNG, HELP_YOUR_FILES.HTML eller HELP_YOUR_FILES.TXT. Disse filene tilbyr informasjon tilknyttet dekryptering av de krypterte filene. Som du kan se, ber viruset om at du betaler $700 i løsepenger med Bitcoins. Brukeren må betale løsesummen innen den fastsatte tiden, ellers kan viruset be om et dobbelt eller tredoblet beløp. Det er dessuten kjent at HELP_YOUR_FILES kan blokkere verktøy som kan bli brukt til dekryptering av filene dine. Du vil dessverre ikke kunne få tilbake filene dine uten å betale boten. I dette tilfellet vil sikkerhetskopier kunne hjelpe deg. Dersom du har slike, bør du IKKE betale løsepengene fordi dette ikke kommer til å hjelpe. I dette tilfellet bør du fjerne HELP_YOUR_FILES-viruset fra datamaskinen din. Du kan gjøre dette ved hjelp av Reimage Reimage Cleaner Intego.

Hvordan kan HELP_YOUR_FILES ransomware infisere datamaskinen min?

Dette viruset sprer seg hovedsakelig via falske e-poster, så du bør ALDRI åpne brev fra ukjente avsendere eller laste ned vedlegg fra slike e-poster. Dette ransomware-programmet fungerer som en trojaner – det kan bli sendt til offeret som “PENALTY.TXT.EXE,” “REWARD.TXT.EXE,” “RESUME.TXT.EXE” og lignende filnavn. Uerfarne databrukere forstår ikke nødvendigvis hva disse utvidelsene betyr, og .txt betyr ikke at dette er et tekst-dokument ettersom det etterfølges av .exe-endelsen, som betyr at det er et program. Et annet tips er å unngå å besøke upålitelige nettsider på nettet – du kan aldri vite hvorvidt en slik nettside inneholder en hyperlenke som automatisk kan initiere og kjøre en infisert fil som HELP_YOUR_FILES-viruset. Spesielt unngå å klikke på upålitelige lenker på pornografiske nettsider – disse er ofte infiserte nettadresser som kan initiere ondsinnede filer.

I tillegg bør du alltid være forsiktig ved installasjon av programvare på datamaskinen din. Vennligst vært oppmerksom under alle installasjonsstegene og sørg for at du ikke hopper over viktige meldinger. Benytt noen få minutter på å lese gjennom personvernerklæringen og bruksvilkårene – og dersom du finner tvilsomme merknader om at programmet du skal installere promoterer valgfrie programmer, bør du sjekke innstillingene i installasjonsprosessen. Du bør alltid velge avansert eller tilpasset installasjon, og deretter velge bort alle forslag om installasjon av ukjente programmer. Du skal kunne se en hel liste over slike.

Hvordan fjerne dette viruset?

De krypterte filene kan dessverre ikke gjenopprettes dersom du ikke har en ekstern sikkerhetskopi. Du kan prøve et av følgende verktøy, men det finnes ingen garanti for at de kan hjelpe deg med å fikse datamaskinen din: R-Studio, Photorec. HELP_YOUR_FILES-viruset, som også er kjent som CryptoWall 4.0, kan elimineres ved hjelp av stegene som gis nedenfor. Du kan også installere vårt anbefalte antimalware-program – Reimage Reimage Cleaner Intego og fjerne HELP_YOUR_FILES malware automatisk.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
HELP_YOUR_FILES virus skjermbilde
HELP_YOUR_FILES virus skjermbilde

Manuell HELP_YOUR_FILES fjerningsguide for virus:

Fjern HELP_YOUR_FILES ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne HELP_YOUR_FILES

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av HELP_YOUR_FILES.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern HELP_YOUR_FILES ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av HELP_YOUR_FILES. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner Intego og sørge for at fjerning av HELP_YOUR_FILES er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot HELP_YOUR_FILES og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Databrukere kan oppleve tap av dokumenter og andre problemer på grunn av nettinfeksjoner. Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser.

Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet. Sørg for å gjøre det til en vane å ta daglige eller ukentlige sikkerhetskopier.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-help_your_files-virus.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om HELP_YOUR_FILES virus