Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Help recover files.txt-virus (Veiledning for fjerning av virus)

av Alice Woods - - | Type: Stjele programmer

Hei! Det er ikke tvil om at jeg har alvorlige problemer. Jeg skal prøve å tydeliggjøre problemet for dere, og jeg håper at dere kan hjelpe meg. Jeg har funnet et dokument som heter “help recover files.txt” i alle mappene mine. Alle filnavnene starter dessuten på oorr., og jeg kan ikke åpne noen av dem. Jeg blir bedt om å betale 1 BTC innen 96 timer. Hva bør jeg gjøre? Jeg har ikke lyst til å betale for dette, men jeg kan ikke miste filene mine ettersom de er veldig viktige og jeg har ingen sikkerhetskopier. Finnes det en måte for å løse dette problemet?

‘Help recover files.txt’ er en ondsinnet ransomware. Her er noen fakta:

‘Help recover files.txt’ er en ransomware-infeksjon som tilhører gruppen av de mest skadelig datavirus. Nylige studier har vist at dette ransomware-programmet er målrettet mot brukere i Hellas og Balkan, men tusenvis av PC-brukere fra andre steder er også blitt infisert. Dette betyr at spredningen av Help recover files.txt-viruset ikke er stedsbegrenset.

Det klassifiseres som et filkrypterende ransomware fordi denne nettrusselen, i motsetning til FBI viruset, er programmert til å kryptere de viktigste filene, som videoer, dokumenter og bilder. For å forhindre tilgang til personlig data, bruker Help recover.txt-viruset en RSA-2048-nøkkel eller AES CBC 256-bit krypteringsalgoritme. Så snart krypteringen er fullført mottar offeret et varsel som forklarer hva som skjer med datamaskinen og hvilke tiltak brukeren må utføre for å dekryptere personlige data. Denne meldingen kan se slik ut:

“Hi,
What happened to your files?
All your files were protected by a strong encryption with RSA-2048
More information about the encryption keys using RSA-2048 can be found heres https://en.wikipedia.org/RSA
What does this mean?
This mean that the structure and data within your files have been irrevocably change and only we can help you to restore it.
How did this happen?
Especially for you, on our server was generated the secret key pair RSA-2048 – public and private
All your files were encrypted with the public key, which has been transferred to your computer via the internet.
Decrypting of your files is only possible with the help of the private key and decrypt program that is on our server
You can buy our tool with the private key that will recover all your files. It cost’s four bitcoins and you need to send it to bitcoin address 14mf7A1oCZ7bjpkqaoXCHp2VLRhuv***** . 1 bitcoin ~= 240 US $.
You can make bitcoin payment without any bitcoin software. For this you can use one of this bitcoin exchanger from this exchange list to send us bitcoins .”

Offeret tilbys dessuten en personlig nøkkel som må sendes til utviklerne av ‘Help recover files.txt’ så snart betalingen er overført. Når det gjelder betalingen, krever dette ransomware-programmet 1 BTC (omtrent 250 dollar) innen 96 timer.

Selv om du må dekryptere filene anbefaler sikkerhetseksperter, inkludert oss, at du ikke betaler pengene til slike nettkriminelle. Først og fremst vil ikke dette garantere at dokumentene og bildene dine blir gjenvunnet. Du kan dessuten komme til å avsløre kredittkortinformasjon og annen personlig informasjon til nettkriminelle. For å gjenopprette dataene, bør du derfor benytte Kaspersky, Photorec eller R-Studio. For å fjerne ‘Help recover files.txt’ permanent bør du dessuten bruke ReimageIntego eller et annet profesjonelt antimalware.

Help recover files.txt virus

Hvordan spres Help recover files.txt-viruset?

Dersom ‘Help recover files.txt’ krypterer filene på PC-en din betyr dette at systemet er infisert med en trojaner, Ransom.NSIS.ONION.air. Normalt kjøres denne trojaneren når brukeren klikker på en e-postmelding eller en infisert lenke. Selv om du mottar meldinger som ser ut til å inneholde viktige vedlegg, bør du ikke å åpne dem uten å ha verifisert dem på forhånd. Ellers kan du ende opp med å kjøre ‘Help recover files.txt’-viruset. (En veiledning for fjerning gis på neste side).

Hvordan gjenopprette data som er kryptert av dette ransomware-programmet?

Blitt infisert av Help recover files.txt-viruset? Da bør du ikke la deg lure og ikke betal pengene som kreves fordi dette ikke kommer til å gi deg mulighet til å gjenopprette dataene dine. Det beste du kan gjøre er å fjerne dette viruset fullstendig og deretter benytte et verktøy som er programmer til å gjenvinne tapt data. I dette tilfellet kan du prøve programmene Kaspersky, Photorec eller R-Studio.

Det finnes en mulighet til å fikse dette problemet manuelt. Du anbefales imidlertig IKKE å fjerne files.txt ransomware manuelt fordi du da vet et uhell kan komme til å fjerne feil fil. Derfor bør du heller sette din lit til ReimageIntego eller Malwarebytes.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Help recover files.txt fjerningsguide for virus:

Fjern Help recover files.txt ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Help recover files.txt

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned ReimageIntego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Help recover files.txt.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Help recover files.txt ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Help recover files.txt. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med ReimageIntego og sørge for at fjerning av Help recover files.txt er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Help recover files.txt og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-help-recover-files-txt-virus.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Help recover files.txt virus