Alvorlighetsgrad:  
  (20/100)

Fjerne Gstatic (Veiledning for fjerning av virus) - Gratisinstruksjoner

av Lucia Danes - - | Type: Adware

Gstatic – et ondsinnet adware-program som kan infisere datamaskinen med uønsket programvare

Gstatic-virus

Gstatic er et adware-program som kan vise påtrengende annonser hver gang brukeren åpner Google Chrome, Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox eller andre nettlesere. Ofre kan også bli omdirigert til gstatic.com, Gstatic.com/generate_204 eller lignende, som er fulle av annonser og tvilsomme lenker. Adware kommer seg normalt inn i datamaskinen via bundling – en markedsføringsteknikk som gjør det mulig for utviklere å injisere potensielt uønskede programmer i enheter uten å bli oppdaget. 

SAMMENDRAG
Navn Gstatic
Type Adware
Hovedfare Malware-infeksjoner, deling av sensitive opplysninger osv.
Symptomer Påtrengende annonser, tvilsomme omdirigeringer, installasjon av ekstrakomponenter uten tillatelse, osv.
Distribusjon Bundling, ondsinnede annonser, svindelnettsider osv. 
Eliminering For å sørge for at alle komponentene fra adware-programmet er avinstallert, bør du kjøre et komplett systemskann med Reimage Reimage Cleaner Intego

Selv om adware i seg selv ikke er skadelig, er det annnsestøttet programvare. Dette betyr at det eneste målet til utviklerne er å generere fortjeneste ved å redusere kvaliteten på brukerens nettleseropplevelse. Utviklerne av Gstatic kan bruke ulike metoder for å tjene penger, og den vanligste er pay-per-click. Brukeren har ingen fordeler ved å bruke slike programmer, og vi anbefaler derfor at Gstatic fjernes fra datamaskinen din snarest mulig.

Adware viser normalt søkeresultater som ikke er helt ekte. Hvis du for eksempel er ute etter et sikkerhetsprogram mens Gstatic-viruset er installert, kan du bli vist flere sponsede lenker før du får se legitime resultater. På denne måten promoterer utviklerne tredjepartsforhandlere, øker trafikken til nettsidene deres og øker rangeringen. Dette gir generelt bedre salg og økt popularitet til mindre kjente forhandlere.

Det potensielt uønskede programmet Gstatic kan vise annonser i ulike former, inkludert popup-annonser, tilbud, bannere, kuponger, intext-lenker, videoer osv. Det verste er at disse irriterende popup-vinduene kan skjule innholdet på legitime nettsider, og redusere kvaliteten på nettleseropplevelsen.

I tillegg kan Gstatic installere ekstrakomponenter uten tillatelse, inkludert: 

 • Ekstraprogrammer;
 • Verktøylinjer;
 • Nettleserutvidelser;
 • Nettleserkaprere;
 • Hjelpeobjekter;
 • Systemoptimatore og lignende.

Gstatic-annonser

Jo lenger du utsetter fjerning av Gstatic, jo flere ekstraprogrammer blir installert på datamaskinen din. Dette overbelaster systemet og fører til at datamaskinen kjører sakte. Det er dessuten ikke kun operativsystemet som blir påvirket. Internetthastigheten kan også bli påvirket, ettersom det uønskede programmet (sammen med andre programmer som er blitt installerte av adware-trusselen) kontinuerlig prøver å koble til eksterne servere for å vise annonser. Det kan derfor ta inntil 20 sekunder eller mer å laste inn en nettside. Noen nettsider kan dessuten være umulig å laste inn. 

Selv om annonser er irriterende, er ikke dette den verste egenskapen til Gstatic. Omdirigeringer kan føre brukere til mistenkelige nettsider som kan inneholde malware-trusler. Ondsinnede JavaScripts kan deretter injisere virus uten at brukeren oppdager det. Dette kan føre til installasjon av ransomware, trojanske hester eller annen malware. Det samme kan skje med ondsinnede annonser som genereres av adware-trusselen eller som klikkes på.

Hvis det uønskede programmet omdirigerer deg til et mistenkelig domene, bør du derfor lukke nettleseren (merk at noen annonser kan være umulig å lukke med mindre du gjør det via oppgavebehandleren) og fjerner Gstatic-viruset fra maskinen din. Sikkerhetseksperter anbefaler at du bruker er robust sikkerhetsprogram som Reimage Reimage Cleaner Intego, ettersom adware av og til kan være vanskelig å eliminere manuelt.

Informasjonsinnhenting – enda en uønsket egenskap hos Gstatic

Det finnes ulike typer adware, og en av disse kalles spyware. Denne programvaretypen er i stand til å innhente betydelige mengder informasjon om brukere som har installert programmet. Informasjonen benyttes for annonseringsformål. Spyware kan dessverre også innhente sensitive opplysninger, som kredittkortinformasjon, brukernavn, passord, adresse osv.

Innhenting av data benyttes hyppig i markedsføringskampanjer. Den andre siden av saken, er deling av disse dataene. Ofte deler adware-utviklerne disse personopplysningene med partnerne sine. I tillegg kan de selge dataene til nettkriminelle.

Alvorlighetsgraden av datainnhenting har kun kommet frem i dagens lys de senere årene – noe som er tydelig med endringer som GDPR.. I tillegg har flere høyprofilselskaper, som Facebook, vært under radaren etter hvert som det ene databruddet etter det annet har blitt avslørt. 

Privat informasjon bør forbli privat, og du bør ta din del for å beskytte det fra nettkriminelle. For å gjøre det, må du sørge for at programmer som Gstatic ikke får bli værende på datamaskinen din.

Gstatic potensielt uønsket programGstatic er et potensielt uønsket program som viser påtrengende annonser

Unngå uønskede programmer ved å være forsiktig på nettet 

Bundling er en lukrativ metode for å tjene penger. Utviklere av adware, nettleserkaprere, scareware og andre tvilsomme programmer benytter ofte denne teknikken. De som er mindre datakyndige, og ikke vet stort om denne virksomheten, har imidlertid en tendens til å hoppe over viktige steg i installasjonsprosessen. Dette medfører at datamaskinen deres blir infisert av uønsket programvare.

Det er altså brukerne selv som godtar installasjon av potensielt uønskede programmer. De lures til å gjøre det, men det er teknisk sett de selv om godtar installasjonen. Damon McCoy, professor innen datateknologi ved NYU Tandon School of Engineering har bemerket følgende:

Buried in the text that nobody reads is information about the bundle of unwanted software programs in the package you're about to download.

Uønskede programmer skjuler seg altså under bruksvilkårene, som dessverre sjelden leses. For å unngå å bli lurt, bør brukere derfor være oppmerksomme på at standard eller anbefalt installasjon sjelden gir dem muligheten til å se hele listen med programmer som er i ferd med å bli installert på systemet.

Brukere bør i stedet velge avansert eller tilpasset installasjon og fjerne alle forhåndsvalgte markeringer ved siden av tilleggsprogrammer, nettleserutvidelser og andre uønskede programmer.

Avinstaller Gstatic ved bruk av sikkerhetsprogram eller manuell veiledning

Det kan være vanskelig å fjerne Gstatic. Adware kan nemlig injisere flere komponenter på offerets datamaskin, eller skjule seg under legitime navn som kan være vanskelig å skille fra legitime titler. Derfor anbefaler vi at brukere velger automatisk eliminering av Gstatic-viruset.

For de som ikke ønsker å installere ekstra programvare på datamaskinen sin, foreslår vi den detaljerte veiledningen nedenfor. Denne fremgangsmåten krever at du finner alle installerte komponenter manuelt og tilbakestiller nettleserne separat. For å fjerne Gstatic på riktig måte, må du sørge for å ta deg god tid å gjennomføre alle stegene i riktig rekkefølge. Ellers kan du komme til å slette nødvendige filer ved en feiltakelse, noe som kan gi enda større problemer.

Du kan reparere virusskade ved bruk av Reimage Reimage Cleaner Intego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Gstatic fjerningsguide:

Fjern Gstatic fra Windows systemer

For å fjerne Gstatic fra Windows-systemer, kan du følge disse instruksjonene:

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Gstatic og relaterte programmer
  Så, se etter Gstatic eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern Gstatic fra Mac OS X system

For å avinstallere PUP-et fra Mac, kan du følge denne veiledningen:

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Gstatic eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Gstatic fra Internet Explorer (IE)

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter Gstatic og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av Gstatic, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern Gstatic fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Gstatic være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Gstatic fra Mozilla Firefox (FF)

Slik tilbakestiller du Mozilla Firefox manuelt:

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Gstatic og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Gstatic. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Gstatic fra Google Chrome

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Gstatic og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Gstatic. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Gstatic fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Gstatic eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Gstatic slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Databrukere kan oppleve tap av dokumenter og andre problemer på grunn av nettinfeksjoner. Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser.

Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet. Sørg for å gjøre det til en vane å ta daglige eller ukentlige sikkerhetskopier.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-gstatic.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Gstatic