Alvorlighetsgrad:  
  (19/100)

Fjern Google omdirigering

12

Google omdirigering og dets utbredelse

Sikkerhetseksperter har funnet ut at Google omdirigeringer de siste tre årene har blitt et av de mest alvorlige problemene i nettverdenen. Den største mengden klager om omdirigeringer på Google-sider og lignende søkemotorer nådde oss i starten av 2012. Dette problemet blir imidlertid fredemels ansett for å være et av de mest relevante på grunn av at det påvirker hundrevis av datamaskiner (Windows og Mac OS) hver dag. 

Dersom du har vært plaget av Google omdirigeringer til Yahoo eller andre domener (disse sidene kan enten være velkjente eller helt nye for deg), er det en stor mulighet for at du er en av de uheldige PC-brukerne som opplever Google omdirigeringsvirus. Akkurat som Yahoo Redirect virus og Bing redirect virus er det kategorisert som en nettleserkaprer og et potensielt uønsket program. Hovedproblemet her er fjerning – Google omdirigeringsvirus (eller nettleserkaprer) kan skjule seg under et hvilket som helst navn, så det er vanskelig å fjerne det manuelt. Når du prøver å fikse datamaskinen din ved hjelp av dataeksperter kan du komme til å fjerne nyttige komponenter fra datamaskinen din, noe du helt klart ikke ønsker. For å unngå PC-relaterte problemer bør du velge automatisk fjerning. SpyHunter anses for å være en av de mest effektive anti-spionvarene for å fjerne Google omdirigeringsvirus.

An Example of Google Redirect virus

Problemer som forårsakes av en nettleserkaprer

Selv om de fleste tror at nettleserkaprere er harmløse, anbefaler sikkerhetseksperter at man unngår Google omdirigeringsvirus og lignende PUP-er fordi de kan forårsake mange ulike problemer på det påvirkede PC-systemet. Her er noen av de mest vanlige aktivitetene som forårsakes av dette malware-programmet:

 • Google omdirigeringer til Comcast, Bing, Yahoo og lignende nettsider. Vi må advare deg om at du kan bli omdirigert til en HVILKEN SOM HELST nettside, enten harmløs eller skadelig. Når datamaskinen blir kapret av Google omdirigeringsviruset kan du dessuten oppdage dette problemet i alle nettleserne som er installerte på datamaskinen din. Du kan oppleve kontinuerlige omdirigeringer når du benytter Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari og andre nettlesere.
 • Endringer i nettleserens og systemets innstillinger. Normalt endrer dette viruset startsiden, standard søkemotor, ny fane-side, bokmerkelisten og andre innstillinger. Dette gjøres uten brukerens tillatelse.
 • En stor mengde kommersielt innhold i brukerens søkeresultater. I tillegg til å endre systeminnstillingene kan nettleserkaprere også påvirke søkeresultatene dine og bruke dem til å forårsake omdirigeringer til Yahoo og lignende nettsider i alle nettleserne dine.
 • Sporing av folks nettleserøkter og innhenting av spørringer og lignende data. Google omdirigeringsvirus innhenter normalt informasjon om ofrets mest besøkte nettsider, informasjon som han/hun legger til på disse, datamaskinens IP-adresse, lokasjon, e-postadresse og lignende data.

Som du kan se, kan ikke Google omdirigeringer ignoreres fordi de kan føre til infiltrering av andre virus. Problemet har ingenting å gjøre med trygg nettlesing, og selv om du har en vel ansett anti-spionvare installert på datamaskinen din, kan du ikke være trygg på datamaskinens sikkerhet. Hvorfor har Google omdirigeringsvirus blitt så populært? Svaret er veldig enkelt – formålet er å tjene penger ved å promotere forhåndsbestemte nettsider. Som vi allerede har nevnt, er noen av disse nettsidene helt harmløse (Yahoo, Bing, Facebook eller Comcast), men dette kan ikke sies om alle.

Hvordan spres et omdirigeringsvirus?

Ved første øyekast kan det virke som at det ikke er skadelig å installere et gratisprogram uten å sjekke hva som skjuler seg i det. Vi anbefaler imidlertid ikke at du gjør dette fordi alle slike programmer kan inneholde mistenkelige komponenter, som nettleserkaprere, adware-programmer og lignende virus. Det du først og fremst må gjøre når du installerer freeware- og shareware-programmer er å overvåke installasjonen ved å velge tilpasset eller avansert installasjon. Du bør dessuten være oppmerksom på at slike PUP-er kan infiltrere dårlig beskyttede systemer, så du bør vurdere å installere en vel ansett anti-spionvare. Du bør dessuten holde deg unna mistenkelige popup og banner-annonser som kan dukke opp i nesten alle nettsider. Dersom du mistenker at datamaskinen din er kapret av Google omdirigeringsvirus bør du benytte veiledningen som gis nedenfor.

Fjerning av Google omdirigeringsvirus fra PC-systemet

Dersom du opplever Google omdirigeringer til Bing, Yahoo og andre nettsider betyr det at du har å gjøre med denne nettleserkapreren. Infiltrering av denne trusselen bør få deg til å tenke over hvilke freeware-programmer du har installert på datamaskinen din nylig fordi, som vi allerede har advart deg om, har nettleserkaprere som Google omdirigeringsvirus aktivt blitt spredt ved hjelp av programvarepakker. En ting er klart – du må fjerne mistenkelige komponenter fra datamaskinen din. Du bør imidlertid være oppmerksom på at det ikke kan elimineres ved hjelp av manuelle steg for fjerning. Derfor anbefaler vi at du bruker en av antispionvare som gis nedenfor.

Du kan fjerne Google automatisk ved hjelp av disse programmene: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Vi anbefaler disse programmene fordi de lett kan slette potensielt uønskede programmer, virus og medfølgende filer og registreringsoppføringer som er relatert til dette

Vi samarbeider med utviklerne av noen av produktene som nevnes på nettsiden vår. Les mer om dette i Bruksavtalen. Ved å laste ned noen av antispyware-programmene for å slette Google omdirigering godtar du vårt personvern og vår bruksavtale.
Gjør det nå!
Last ned
Sletting av Google omdirigering Fornøyd-
garanti
Last ned
Sletting av Google omdirigering
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med OS X
SpyHunter er anbefalt for avinstallering av Google omdirigering. Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet SpyHunter.

Mer informasjon om dette programmet finnes i anmeldelsen av SpyHunter.

Dersom du har bestemt deg for å velge en annen anti-spionvare, bør du avinstallere SpyHunter fra datamaskinen din.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus er anbefalt for å avinstallere Google omdirigering. 

Du bør sjekke at den gratis prøveversjonen fanger opp nåværende versjon av parasitten/viruset
Mer enn 40.000.000 nedlastinger!
Alternativ programvare
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testet effektiviteten til Malwarebytes Anti Malware ved sletting av Google omdirigering-annonser (2016-01-29)
Reimage
Vi har testet effektiviteten til Reimage ved sletting av Google omdirigering-annonser (2016-01-29)
Google omdirigering skjermbilde
Google omdirigering skjermbildeGoogle omdirigering skjermbildeGoogle omdirigering skjermbilde
Hurtigmeny: Manuell Google fjerningsguide for omdirigering
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Fjern Google fra Windows 7 / Vista / XP systemer

 • Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs).

Fjern Google fra Windows 10 / Windows 8 systemer

 • Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program.
Avinstaller Google og relaterte programmer
 • Så, se etter Google eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 • Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer
Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall' Slett Google fra Windows snarveier
 • Høyreklikk på snarveien til Mozilla Firefox og velg Properties.
Høyreklikk på nettleser ikon og velg 'Properties'
 • Gå til Shortcut fanen og se på Target feltet. Slett ondsinnet URL som er relatert til viruset ditt
Velg 'Shortcut' fanen og slett 'http://isearch.babylon.com...' eller annen mistenkelig URL

Gjenta trinnene ovenfor med alle nettleseres snarveier inkludert Internet Explorer og Google Chrome. Skjekk lokaliseringen for alle snarveiene inkludert skrivebordet, start menyen og oppgavelinjen

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Fjern Google fra Mac OS X system

Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications.

Klikk 'Go' og velg 'Applications'

Vent til du ser Applications folderen og se etter Google eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash.

Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Fjern Google fra Internet Explorer (IE)

Slett farlige tillegg
 • Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons.
Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 • Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter Google og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable.
Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable' Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
 • Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 • Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer
Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer Tilbakestill Internet Explorer
 • Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 • Så, velg Reset
 • Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av Google,
Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Fjern Google fra Mozilla Firefox (FF)

Slett farlige utvidelser
 • Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions.
Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 • Så, velg Google og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene
Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
 • Klikk på meny (øverst til høyre), velg Options General.
 • Så, slett ondsinnet URL og gå til din foretrukne nettside eller klikk Restore to default.
 • Klikk OK for å lagre disse endringene
Så, i 'General' fanen, slett ondsinnet URL fra 'Home Page' seksjonen eller klikk på 'Restore to Default' knappen. Klikk 'OK' for å lagre endringer Tilbakestill Mozilla Firefox
 • Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information.
Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 • Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Google.
Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Fjern Google fra Google Chrome

Slett ondsinnede plugins
 • Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions.
Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 • Så, velg Google og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene
Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet Skift din hjemmeside og standard søkemotor hvis de var forandret av virus
 • Klikk på meny ikonet og velg Settings.
 • Så, se etter Open a specific page or set of pages under On startup alternativer og klikk på Set pages.
Etter å ha klikket på meny og 'Settings', velg 'Set pages'
 • Nå burde du se et nytt vindu. Så, slett ondsinnede søkesider og gå til den du vil bruke som hjemmeside.
Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 • Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen.
Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 • Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn.
Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer Tilbakestill Google Chrome
 • Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 • Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings.
Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 • Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Google.
Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Fjern Google fra Safari

Slett farlige utvidelser
 • Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences.
Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 • Så, velg Extensions og se etter Google eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem.
Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
 • Åpne din Safari nettleser og klikk på Safari i meny seksjonen. Så, velg Preferences som den ble vist før og velg General.
 • Så, sjekk Homepage feltet. Hvis det er forandret av Google slett den uønskede linken og gå til en du vil bruke. Husk og inkluder ''http:// før du skriver adressen.
Så, i 'General', slett ondsinnede URL og gå til ditt valgte domene navn Tilbakestill Safari
 • Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari....
Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 • Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Google slettings prosess.
Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Fullstendig fjerning av Google redirect

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Google registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Veiledning for sletting på andre språkLik oss på Facebook