Alvorlighetsgrad:  
  (19/100)

Fjern Google omdirigering (Veiledning for fjerning av virus) - oppdatert Nov 2020

av Jake Doevan - -   Google hijacker | Type: Nettleserkaprer

Google omdirigeringsvirus er fremdeles i live

Google omdirigeringsvirus

Google omdirigeringsvirus forårsaker omdirigeringer til tvilsomme domener. Dette malware-programmet har blitt en av de mest alvorlige problemene i nettverdenen. Google har fått mye kritikk for å spionere på brukerne sine og ved å omgå phishing-lenker blant søkeresultatene sine.

De aller fleste klager som rapporterer om omdirigeringer på Google-sider og lignende søkemotorer ble registrert i 2012. Trusselen er fremdeles aktuell ettersom den dukker opp av og til. Både Windows 10-, Linux- og Mac OS-brukere kan bli ofre for denne trusselen. merk at Googe omdirigeringsvirus også eksisterer i iPhone- og Android-versjoner. Dette viruset er kjent som Chrome omdirigeringsvirus

Dersom du har vært plaget av Google omdirigeringer til Yahoo eller andre domener (disse sidene kan enten være velkjente eller helt nye for deg), bør du foreta nødvendige tiltak for å løse problemet. Akkurat som Yahoo omdirigeringsvirus og Bing omdirigeringsvirus fungerer det som en hybrid av en nettleserkaprer og et potensielt uønsket program. 

Hovedproblemet her er fjerning – infeksjonen kan skjule seg under et annet URL-domene, så det kan være vanskelig å fjerne det manuelt. ReimageIntego og Malwarebytes fremskynder fjerningsprosessen av Google omdirigeringsvirus. Disse verktøyene gjør dessuten at du sparer tid ved alle alle nettscript og hjelpeelementer fjernes. Det er helt nødvendig å eliminere disse for å unngå at problemet oppstår igjen.

Effekter av malware-trusselen

Et av spørsmålene nysgjerrige databrukere stiller er følgende: “Er Google omdirigeringsvirus skadelig?” Teknisk sett er ikke denne trusselen like kompleks som Petna eller Cerber, men konsekvensene kan være like irriterende.

Før vi ser på hvordan man kan forhindre nettleserkaprere, tar vi en titt på de vanligste symptomene til denne infeksjonen:

 • Google omdirigeringer til Comcast, Bing, Yahoo og lignende nettsider. Dette kan utløse forekomsten av popup-varsler. Slik oppførsel indikerer at nettleseren er infisert.
 • Endringer i nettleser- og systeminnstillinger. Normalt endrer viruset standard søkemotor, ny fane-side og startsiden. Det kan også legge til ekstra utvidelser.
 • Komersiellt innhold i søkeresultatene. Hvis Google endres til en tvilsom søkemotor som Ask eller PlusNetwork, kan du oppdage mer kommersiell reklame sammen med søkeresultatene. 
 • Sporing av nettaktivitetene dine. Mer aggressive versjoner av Google omdirigeringer kan innhente informasjon om nettsider du besøker hyppig og spørringer du har tastet inn. I tillegg kan det innhente personlige opplysninger, som navn, e-postadresse, IP-adresse og hjemmeadresse, og dele slike opplysninger med tredjeparter. 

Dette bør ikke ignoreres selv om overdreven mengde reklame ikke plager deg. Du bør unngå dette problemet i nettleseren, og selv om du har et vel ansett antimalware-program på datamaskinen din, bør du være forsiktig når du surfer på nettet. 

Google omdirigeringsvirusGoogle omdirigeringsvirus forkles på mange ulike måter. Den enkleste måten å fjerne Google omdirigeringsvirus på er å skanne systemet med et oppdatert sikkerhetsprogram.

Hvorfor har Google omdirigeringer blitt så populært?

Svindlere motiveres først og fremst av penger, og de som har utviklet Google omdirigeringsvirus samarbeider med annonsører eller andre tredjeparter. Ved å omdirigere brukere til visse nettsider, får de en viss del av fortjenesten fra nettrafikk.

Noen av disse nettsidene kan være helt ufarlige (Yahoo, Bing, Facebook og ComCast), men dette gjelder langt fra alle.

Tips for å unngå irriterende malware

Ved første øyekast kan det virke som at installasjon av gratisprogrammer fra velkjente kilder ikke gir problemer med PUP-er og malware. Få brukere innser at selv uforsiktig installasjon av de nyeste oppdateringene av Skype eller Java kan føre til installasjon av uønskede elementer som adware, nettleserkaprere osv.

Når du skal installere et freeware- eller shareware-program må du overvåke installasjonsprosessen nøye. Velg alltid tilpasset eller avansert installasjon, og du vil få informasjon om valgfrie installasjonsvalg. Fjern avkryssinger ved irrelevante tillegg og sørg for at alt er ok før du fullfører installasjonen.

På grunn av den fleksible formen, kan malware-trusselen også fungere via nettscript. I slike tilfeller kan du oppleve spesifikke endringer i nettleseren. Det finnes heldigvis også en løsning for dette, som er tilgjengelig i seksjonen for fjerning av Google omdirigeringsvirus.

Fjerning av Google omdirigeringsvirus

For å bli kvitt infeksjonen for godt, kan det være lurt å bruke flere metoder. Kjør et antispyware-verktøy for å starte fjerningsprosessen av Google omdirigeringsvirus. Programvaren finner også registernøklene som er tilknyttet denne trusselen. Etter at skannet er fullført, kan du se på de manuelle retningslinjene. De forteller deg hvordan du blir kvitt uønskede og tvilsomme nettlesertillegg.

Komplett tilbakestilling av nettleseren gjør det dessuten enklere å fjerne Google omdirigeringsvirus. Hvis du fremdeles plages av omdirigeringer, bør du endre proxy-innstillingene og hostfilen din. Du finner instruksjoner som gjelder for din nettleser på nettet. Deretter kan du benytte retningslinjene som gis nedenfor. Her tilbyr vi også fjerningsinstruksjoner for Google omdirigeringsvirus for Safari-brukere.

Selv om infeksjonen har stor spredning og har infisert mange brukere over hele verden, er det mulig at brukere i spesifikke land blir mer utsatt enn andre. Dette gjelder for eksempel Tyskland.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Google omdirigering skjermbilde
Google omdirigering skjermbildeGoogle omdirigering skjermbildeGoogle omdirigering skjermbildeGoogle omdirigering skjermbilde
Google omdirigering skjermbilde

Manuell Google fjerningsguide for omdirigering:

Fjern Google fra Windows systemer

For å bli hvitt Google omdirigeringer må du avinstallere alle programmer/apper som virker mistenkelige. Du bør også bli kvitt programmer du ikke kan huske å ha installert på datamaskinen din.

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Google og relaterte programmer
  Så, se etter Google eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'
 5. Slett Google fra Windows snarveier
  Høyreklikk på snarveien til Mozilla Firefox og velg Properties. Høyreklikk på nettleser ikon og velg 'Properties'
 6. Gå til Shortcut fanen og se på Target feltet. Slett ondsinnet URL som er relatert til viruset ditt Velg 'Shortcut' fanen og slett 'http://isearch.babylon.com...' eller annen mistenkelig URL

Gjenta trinnene ovenfor med alle nettleseres snarveier inkludert Internet Explorer og Google Chrome. Skjekk lokaliseringen for alle snarveiene inkludert skrivebordet, start menyen og oppgavelinjen

Fjern Google fra Mac OS X system

For å fikse ditt Mac OS X, bør du prøve å finne alle oppføringer som virker ukjent. Eliminer alle programmer du ikke kan huske å ha installert på datamaskinen din.

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Google eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Google fra Internet Explorer (IE)

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter Google og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av Google, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern Google omdirigeringer fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Google være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Google fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Google og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på meny (øverst til høyre), velg Options General.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til din foretrukne nettside eller klikk Restore to default.
 5. Klikk OK for å lagre disse endringene Så, i 'General' fanen, slett ondsinnet URL fra 'Home Page' seksjonen eller klikk på 'Restore to Default' knappen. Klikk 'OK' for å lagre endringer
 6. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 7. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Google. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Google fra Google Chrome

For å fikse Google Chrome og unngå omdirigeringer til ukjente nettsider, bør du dobbeltsjekke utvidelsene dine. Sørg for at du fjerne alle oppføringer som ser tvilsomme ut eller som du ikke kan huske å ha installert på nettleseren din:

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Google og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Skift din hjemmeside og standard søkemotor hvis de var forandret av virus
  Klikk på meny ikonet og velg Settings.
 4. Så, se etter Open a specific page or set of pages under On startup alternativer og klikk på Set pages. Etter å ha klikket på meny og 'Settings', velg 'Set pages'
 5. Nå burde du se et nytt vindu. Så, slett ondsinnede søkesider og gå til den du vil bruke som hjemmeside. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 6. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 7. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 8. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 9. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 10. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Google. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Google fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Google eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Åpne din Safari nettleser og klikk på Safari i meny seksjonen. Så, velg Preferences som den ble vist før og velg General.
 4. Så, sjekk Homepage feltet. Hvis det er forandret av Google slett den uønskede linken og gå til en du vil bruke. Husk og inkluder ''http:// før du skriver adressen. Så, i 'General', slett ondsinnede URL og gå til ditt valgte domene navn
 5. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 6. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Google slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-google-redirect.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Google redirect