Fjern Gogletab.com-virus (Forbedrede instruksjoner) - oppdateringer Jan 2021

av Ugnius Kiguolis - - | Type: Nettleserkaprer

Gogletab.com fjerningsguide for virus

Hva er Gogletab.com-virus?

Hvorfor bør du holde deg unna Gogletab.com?

Gogletab.com-viruset er en villedende imitasjon av en legitim søkemotor. Normalt ligner slike falske nettsider i stor grad på de ekte sidene. Noen av dem er faktisk så like at det nesten er umulig å skille dem fra hverandre. Likevel har ikke antivirus-verktøy noen problem med å finne dem og eliminere dem. Vi anbefaler at du gjør dette ved bruk av et pålitelig antivirus-program, for eksempel ReimageIntego.

Den initielle kapringen av Gogletab.com foregår normalt umerket. Problemene begynner å oppstå senere når programmet legges til systemet. Hvis du har brukt Google som standard søkemotor og startside kan du oppdage at nettadressen har blitt endret fra google.com til gogletab.com/en. Denne endringen er ikke enkel å oppdage fordi resten av siden ser ut akkurat som den lett gjenkjennelige søkemotoren. Hvis du taster inn noe i søkefeltet blir du umiddelbart omdirigert til det vanlige Google-søket. Denne tjenesten viser ikke informasjonen du vanligvis forventer å finne fra det vanlige søket. I stedet oppgir kapreren sponsede resultater og annonser, og eliminerer vanlige lenker. Tenk over det. Er Gogletab en søketjeneste du har lyst til å bruke? Hvis ikke bør du fjerne Gogletab.com snarest og tilbakestille nettleseren din.

An illustration of Gogletab.com hijacker virus

Viruset velger ikke ofrene sine, så hele infeksjonsprosessen er helt vilkårlig. Gogletab.com kan infisere alle populære nettlesere som er installerte på datamaskinen, inkludert Edge, Google Chrome og Mozilla Firefox. Du blir dessuten ikke kvitt viruset så lett. Det kan installere ytterligere programvare eller endre registeret for å sørge for å forbli på datamaskinen. Forekomsten av ukjente verktøylinjer, nettlesertillegg og andre tilleggsprogrammer er en indikator på at du bør undersøke hvorvidt datamaskinen din inneholder malware. En annen ting som kan avsløre at datamaskinen er infisert er omdirigeringer. Du kan oppdage at søkeresultatene inneholder sponsede lenker som fører til sponsede nettsider. Ofte omdirigerer Gogletab.com ofrene til disse sidene vilkårlig eller etter at brukere klikker på en eller annen ondsinnet lenke. Dette er ingen problem hvis sidene er pålitelige og tilbyr legitim informasjon. Dessverre er det slik at trygg annonsering ikke er noe nettleserkaprere er kjente for. Derfor anbefaler vi at du fjerner Gogletab.com snarest hvis du oppdager at den befinner seg i nettleseren din.

Hvilke strategier benytter nettleserkaprere for å infiltrere datamaskiner?

Gogletab.com tar normalt over datamaskinens nettleser uten å be om tillatelse. Dette er en av hovedgrunnene til at denne søkemotoren anses som et virus. Hvis du lurer på hvordan den klarer å snike seg inn i datamaskinen uten å bli oppdaget, kan du tenke over hvordan du laster ned og installerer programmer på PC-en din. Laster du ned programmer kun fra sikre og kjente nettsider? Sjekker du alltid om nedlastede programmer inneholder ekstrakomponenter som er lagt til i en programvarepakke? Hvis du på et eller annet tidspunkt ser bort fra disse reglene er det sannsynlig at datamaskinen din kan ha blitt infisert av Gogletab.com eller et annet potensielt uønsket program. I dette tilfellet bør du skanne datamaskinen din og sørge for at eventuelle malware-trusler elimineres.

Hvor vanskelig er det å fjerne Gogletab.com?

Hvis du ikke vet stort om hvordan virus fungerer og aldri har håndtert et virus før, kan det være litt vanskelig å fjerne Gogletab.com. Du trenger imidlertid ikke å få panikk – dette gjelder kun de som bestemmer seg for å fjerne viruset manuelt. Hvis du velger automatisk eliminering istedet skal du ikke oppleve noen problemer. Du velger bare å starte et komplett systemskann, og venter noen minutter til alle viruskomponentene er oppdaget og fjernet fra systemet. Hvis du ønsker å fjerne Gogletabs.com fra datamaskinen ved bruk av egne ferdigheter anbefales det at du følger profesjonelle instruksjoner. Du finner en veiledning for dette nedenfor.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Gogletab.com fjerningsguide for virus

Fjern Gogletab.com fra Windows systemer

Gogletab.com er først og fremst et Windows-basert virus, så det er utviklet for å utnytte sårbarheten i nettopp dette operativsystemet. For å forhindre at det kjører på datamaskinen din og ødelegger systemet ytterligere, bør du eliminere viruset så snart som mulig. Finn ut hvilke komponenter som er ansvarlige for å slippe Googletab.com inn i datamaskinen og fjern dem fra oppgavebehandleren og fra listen over dataprogrammer.

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Gogletab.com og relaterte programmer
  Så, se etter Gogletab.com eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern Gogletab.com fra Mac OS X system

Gogletab.com infiserer normalt ikke Mac OS X, men kapring kan skje. Hvis du opplever dette følger du de samme stegene som i fjerning av Gogletab fra Windows: avslutt alle mistenkelige prosesser som kjører på datamaskinen, lokaliser de ukjente programmene du ikke har installert selv og fjern dem.

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Gogletab.com eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Gogletab.com-viruset fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Gogletab.com være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Gogletab.com fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Gogletab.com og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Gogletab.com. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Tilbakestill Google Chrome

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet Gogletab.com-virus ved å klikke på Fjern.Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data.Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som Gogletab.com-virus under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle Gogletab.com-virus-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av Gogletab.com-virus.Tilbakestill Google Chrome

Fjern Gogletab.com fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Gogletab.com eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Gogletab.com slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Gogletab.com registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk