Alvorlighetsgrad:  
  (10/100)

Fjerne Gestyy.com (Gratisveiledning) - oppdateringer Jan 2021

av Olivia Morelli - - | Type: Adware

Gestyy.com er et legitimt annonseringsnettverk tilknyttet shorte.st, men adware-utviklere injiserer ofte annonser i brukeres nettlesere uten tillatelse

Gestyy.com adware

Gestyy.com er et tredjeparts annonseringsnettverk som brukes av nettsideeiere for å tjene penger via annonser. Det finnes tusenvis av legitime annonseplattformer som denne, men Gestyy.com-annonser kan ofte ses av brukere som har adware på datamaskinen din. Dette er et potensielt uønsket program som endrer nettleserinnstillingene i Google Chrome, Mozilla Firefox eller andre nettlesere og leverer påtrengende annonser uten tillatelse.

Brukere som har å gjøre med mistenkelig oppførsel i nettleseren, som kontinuerlige omdirigeringer og annonser, har også oppdaget at de ofte blir omdirigert til shorte.st – en forkortelsestjeneste for nettadresser, som ad.fly og bit.ly. Gestyy.com omdirigeringer og annonser er fremdeles hovedproblemet med adware-infeksjonen, og den eneste måten å stanse påtrengende oppførsel på er å identifisere PUP-et som er installert på systemet og avslutte det for godt.

Merk at Gestyy.com-annonser kan være innebygd i legitime nettsider, og er kanskje ikke forårsaket av en nettleserinfeksjon. Hvis du ser disse annonsene på de fleste nettsider du besøker, bør du imidlertid bli bekymret, ettersom en PUP-infeksjon da er svært sannsynlig.

Navn Gestyy.com
Type Potensielt uønsket program/adware
Farenivå Lav. Men, noe indirekte skade kan oppstå hvis du blir omdirigert til en potensielt ondsinnet nettside av dette PUP-et
Aktiviteter Dette adware-programmet aktiverer annonserings- og omdirigeringsaktiviteter etter installasjon. Du kan også oppleve nettleserendringer i form av ny startside eller ny fane-side, injeksjon av hjelpekomponenter (utvidelser, plugin-moduler, informasjonskapsler, nettvarder osv.)
Mål Dette mistenkelige programmet kan dukke opp på både Windows- og macOS-maskiner. Noen Android-brukere har også rapportert om problemer med popup-meldinger fra Gestyy.com
Fjerning Bruk pålitelig programvare til å bli kvitt adware-programmet, eller bruk veiledningen som er tilgjengelig nederst på denne siden
Reparasjon Bruk programvare som ReimageIntego for å fikse alle ødelagte systemfiler og oppføringer

Du bør ikke stole på Gestyy.com adware, ettersom omdirigeringene det fører til kan sende deg til usikre nettsider, med for eksempel svindel- og phishing-forsøk, eller til og med malware. Det er derfor best ikke å klikke på noe etter at du har blitt omdirigert, ettersom datamaskinen din kan bli infisert av trojanere, ormer, kryptojackere og til og med ransomware.

Popup-annonser fra Gestyy.com kommer sannsynligvis til å bli et annet stort problem for deg. Adware-domenet kan sende deg påtrengende popup-vinduer, bannere, kuponger og intext-annonser når du prøver å surfe på nettet via den infiserte nettleseren. Du kan også bli inkludert i den aktuelle annonseringskampanjen.

Målrettede annonser er ofte basert på brukerens nettleservaner og -historikk. Utviklerne injiserer sporende objekter, som informasjonskapsler, nettvarder eller pixler for å innhente ikke-personlig informasjon tilknyttet brukerens nettleserøkt, ofte besøkte nettsider, IP-adresse og så videre. Gestyy.com hevder å være i stand til å logge slik data i personvernerklæringen sin:

When you visit the Site our servers automatically record information about your use and your visit to the Site (“Log Data”). The Log Data may include information such as your computer Internet Protocol (IP) address, time and date of your requests, your browser type, what software you were using, the web page you were visiting immediately prior to visiting the Site, access times and dates, your location, mobile network information and other statistics.

Hvis Gestyy.com får tak i slik informasjon, bør du ikke bli overrasket hvis du ser lignende tilbud som de du har søkt etter i det siste. Vi anbefaler ikke at du benytter deg av noen av disse tilbudene, ettersom det er en stor sjanse for at du blir lurt. Vær spesielt oppmerksom på falske belønningssvindler og undersøkelser som ber deg om å oppgi personlige eller økonomiske opplysninger. 

Gestyy.com PUPGestyy.com – et potensielt uønsket program som kan legge igjen påtrengende annonser på brukerens datamaskin eller mobiltelefon

Ikke oppgi personlig identifiserbar informasjon hvis Gestyy ber deg om å gjøre det. Deling av sensitive opplysninger til fremmede kan være veldig skadelig, ettersom hackere kan misbruke de innhentede dataene, ikke bare for påtrengende annonseringsformål, men også for identitetstyveri. Du kan også oppleve at personopplysningene dine blir lagt ut for salg på det sorte nettet.

Gestyy Android-virus kan dessuten endre nettleserinnstillingene dine, inkludert startside og ny fane-side. Du kan oppleve at disse innstillingene er endret etter et adware-angrep. PUP-et kan også injisere sporende komponenter, utvidelser, plugin-moduler og tilleggsprogrammer i nettleseren din uten at du er klar over det.

Hvis dette skjer, er det stor sannsynlighet for at du kan reversere de uønskede endringene ved å eliminere Gestyy. Vi anbefaler at du bruker et pålitelig antimalware-verktøy, som hjelper deg med å utføre denne prosessen på få minutter. Manuelle steg er også tilgjengelige nedenfor denne artikkelen.

Gestyy.com er et påtrengende PUP som i følge brukerrapporter er svært vanskelig å blokkere. En rekke brukere hevder at popup-problemet fra dette domenet oppstod like etter oppgradering av Android-mobilene deres fra MIUI 10 til MIUI, og at det har vært svært vanskelig å bli kvitt siden.

Noen brukere rapporterer om at popup-meldinger fra Gestyy.com dukker opp på Samsung Galaxy S8, Huawei P20 Pro og andre mobilenheter. Vi tilbyr derfor en veiledning som beskriver steg for steg hvordan du kan fjerne potensielt uønskede programmer fra Android-enheten din (se nederst i denne artikkelen).

Etter at du fjerner Gestyy fra Windows- eller macOS-maskinen, eller Android-enheten din, må du se etter infiserte komponenter på datamaskinen/enheten. Hvis du oppdager infiserte filer eller oppføringer, kan du prøve å gjenopprette dem til tidligere tilstand ved å bruke programmer som ReimageIntego.

Gestyy.com-virus

Distribusjon av adware-programmer

I følge eksperter hos Virusai.lt, er adware en trussel som bruker villedende teknikker til å komme seg inn i datasystemer. Den mest populære metoden kalles “bundling”, og mange tredjepartsutviklere benytter denne fremgangsmåten. Metoden fungerer når brukeren ikke følger godt nok med på sikkerheten sin på nettet.

Først og fremst er det mest sannsynlig at adware dukker opp på en datamaskin hvis installasjonsmodus angis til “rask” eller “anbefalt” etter nedlasting. Hvis du ønsker å ta kontroll over innkommende nedlastinger og forhindre infiltrering av PUP-er i det skjulte, bør du endre installasjonsinnstillingene dine til “tilpasset” eller “avansert”.

Du bør også unngå nedlastingssider som cnet.com, softonic.com og lignende. Last ned produkter og tjenester kun fra vel ansette utviklere og originale nettsider, og ikke la deg påvirke av tilbud som foreslår nedlasting av gratis programvarepakker. Det er nemlig her de fleste adware-truslene skjuler seg.

Potensielt uønskede programmer kan også komme som falske programvareoppdateringer, annonser og hyperlenker. Unngå å åpne tvilsomt innhold på datasystemet ditt. Du bør dessuten investere i et automatisk sikkerhetssystem som gir langtidsbeskyttelse på datamaskinen din.

Steg for å eliminere tvilsomme apper fra Android-enheter

Gestyy.com kan være et Android-virus, og rettes mot ulike moduler i mobiltelefoner som Samsung, Huawei og andre. Hvis du har mottatt påtrengende annonser eller omdirigeringer fra dette domenet, bør du være oppmerksom på at et PUP-skjuler seg et eller annet sted på enheten din.

Hvis du ønsker å eliminere Gestyy.com-viruset fra Android-mobilen din manuelt, kan du prøve retningslinjene som gis nedenfor: 

 1. Aktiver Sikkerhetsmodus ved å holde nede AV-knappen på siden av mobilen i noen sekunder. Når et nytt vindu dukker opp, velger du Sikkerhetsmodus og trykker på OK
 2. Gå deretter til Innstillinger på mobilen din.
 3. Klikk på Apper.
 4. Gå gjennom hele listen med apper og fjern alle som ser mistenkelige ut.

Eliminer Gestyy.com-viruset fra datamaskinen og nettleserne dine

Du kan fjerne Gestyy.com fra datamaskinen din ved å bruke et automatisk program som utvider prosessen og gjør det mulig for deg å fjerne trusselen i løpet av noen få minutter. Vær oppmerksom på at adware-programmet kan ha plassert andre objekter på systemet, som i registeret og oppgavebehandleren. Disse må derfor også renses for å sikre komplett eliminering.

Fjerning av Gestyy kan også gjøres manuelt. Du må imidlertid sørge for at du har de riktige ferdighetene og nok erfaring til å utføre en slik oppgave. Hvis du er sikker på at du har det som trengs, kan du bla nederst på denne siden og ta en titt på veiledningen som står der. Denne hjelper deg med å rense både datasystemet og nettlesere som Chrome, Firefox, Explorer, Edge og Safari.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Gestyy.com fjerningsguide:

Fjern Gestyy.com fra Windows systemer

For å eliminere tvilsomme apper fra Windows-maskinen din, kan du bruke følgende steg.

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Gestyy.com og relaterte programmer
  Så, se etter Gestyy.com eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern Gestyy.com fra Mac OS X system

For å fjerne tredjepartsprogrammer fra macOS, kan du utføre følgende steg.

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Gestyy.com eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Gestyy.com fra Internet Explorer (IE)

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter Gestyy.com og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av Gestyy.com, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern Gestyy.com fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Gestyy.com være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Gestyy.com fra Mozilla Firefox (FF)

For å reversere endringer i Mozilla Firefox, kan du bruke veiledningen nedenfor.

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Gestyy.com og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Gestyy.com. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Gestyy.com fra Google Chrome

For å slette tvilsomme produkter og endringer fra Google Chrome, kan du følge disse instruksjonene.

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Gestyy.com og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Gestyy.com. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Gestyy.com fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Gestyy.com eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Gestyy.com slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-gestyy-com.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Gestyy.com