Alvorlighetsgrad:  
  (98/100)

Fjern GandCrab 5.2-virus (Bonus: dekrypteringssteg) - oppdatert okt 2019

av Linas Kiguolis - - | Type: Ransomware

GandCrab 5.2 er et ransomware som dukket opp kort tid etter lanseringen av  Bitdefenders dekrypteringsprogram for tidligere versjoner

GandCrab 5.2 ransomwareGandCrab 5.2 er et kryptovirus som ble lansert kort tid etter at sikkerhetsekspertene lanserte dekrypteringsprogrammet for alle tidligere varianter, inkludert en av de hissigste typene, GandCrab 5.1. Viruset har vært en av de alvorligste truslene i det siste, og infiserer brukere via phishing, exploit kits, falske oppdateringer og andre distribusjonsmetoder. GandCrab 5.2 benytter en sikker kryperingsalgoritme for å låse filer, og krever deretter en løsesum. Persondata merkes med filendelsen .[random], og det legges igjen en melding med filnavnet [random]-DECRYPT.txt i hver av mappene med infiserte filer. Denne versjonen av viruset ser ut til å ha blitt endret noe, med små forskjeller i løsesum ($ 550 i Dash eller BTC) og betalingsinstruksjoner via nettleseren Tor. Innen få dager etter at viruset ble oppdaget, rapporterte malware-forskere om mer enn ti opplastinger fra ofrene. På tross av at GandCrab 5.2, som ikke kan dekrypteres, fremdeles spres aktivt, har ekspertene oppdaget av V5.1 fremdeles distribueres ved hjelp av Fallout EK.

Navn GandCrab 5.2
Type  Cryptovirus
Familie GandCrab
Utvidelse 5-10 vilkårlige tegn
Løsepenger $550 i Dash eller BTC (kan variere)
Melding [random]-DECRYPT.txt
Distribuering Vedlegg i søppelpost, exploit kits, brute-force-angrep osv.
Dekryptering Dekrypteringsverktøy utviklet for tidligere versjoner fungerer ikke for GandCrab 5.2 ransomware
Eliminering Vi anbefaler at du fjerner GandCrab 5.2 ransomware ved bruk av et antimalware-program. Rydd deretter opp virusskade med  Reimage 

Hvis du nylig har oppdaget GandCrab 5.2-viruset på systemet, bør du fokusere på eliminering av malware-trusselen umiddelbart. Dekryptering er nemlig ikke mulig for denne nyeste versjonen i ransomware-familien GandCrab. 

Det ser ut til at utviklerne av GandCrab 5.2 har fokusert på å lansere den nye versjonen så raskt som mulig, ettersom alle de tidligere kjente funksjonene er bevart i V5.2-varianten:

 • filendelsen som legges til krypterte filer består av 5-10 vilkårlige tegn;
 • meldingen om løsepenger leveres etter at krypteringsprosessen er utført, og dukker opp som bakgrunn på skrivebordet; 
 • meldingen beskriver betalingsmetoder og er navngitt i henhold til filendelsen ;
 • meldingen [random]-DECRYPT.txt oppfordrer ofrene til å betale ved bruk av TOR-lenker, og det oppgis ingen e-postadresser.

En melding med filnavnet [random]-DECRYPT.txt legges igjen på datamaskinen av GandCrab 5.2 ransomware etter at filene er låst. I denne meldingen står det:

—= GANDCRAB V5.2 =—

UNDER NO CIRCUMSTANCES DO NOT DELETE THIS FILE, UNTIL ALL YOUR DATA IS RECOVERED
FAILING TO DO SO WIL RESULT IN YOUR SYSTEM CORRUPTION, IF THERE ARE DECRYPTION ERRORS

Attention!

All your files, documents, photos, databases and other important files are encrypted and have the extension:

The only method of recovering files is to purchase an unique private key. Only we can give you this key and only and only we can recover your files.

The server with your key is in a closed network TOR. You can get there by the following ways:

—————————————————————————————–

| 0. Download Tor browser – https://www.torproject.org/

| 1. Install Tor Browser
| 2. Open Tor Browser
| 3. Open link in TOR browser http://gandcrabmfe6mnef.onion/ b6314679c4ba3647/
| 4. Follow the instructions on this page

—————————————————————————————–

On our page you will see instructions on payment and get the opportunity to decrypt 1 file for free.

ATTENTION!
IN ORDER TO PREVENT DATA DAMAGE:
* DO NOT MODIFY ENCRYPTED FILES
* DO NOT CHANGE DATA BELOW

—BEGIN GANDCRAB KEY—

—END GANDCRAB KEY—

—BEGIN PC DATA—

—END PC DATA—

GandCrab 5.2 ransomwarevirus
GandCrab 5.2 ransomware er den nyeste versjonen fra den beryktede ransomware-familien.

Utviklerne av GandCrab V5.2 er kjent for sin notoriske kryptovirus-familie. Dette er den nyeste lanseringen, oppdaget av Tamas Boczan. Denne malware-eksperten rapporterte om oppdagelsen på Twitter, og inkluderte ti malware-eksempler samt sin egen analyse.

Eksperter anbefaler bruk av automatisk elimineringsverktøy for fjerning av GandCrab 5.2. Verktøy som Reimage anbefales, men også SpyHunter 5Combo Cleaner kan brukes. Denne malware-varianten dukker opp under ulike navn, inkludert TR/AD.GandCrab.tvnwv, Win32:Malware-gen, RDN/Generic.grp, Trojan:Win32/Dynamer!rfn, Ransom.GandCrab osv.

Ifølge tekstfilen må du laste ned nettleseren TOR og gå til betalingssiden. Når du har gjort dette, får du se instruksjoner og løsesummen i nettleservinduet. Akkurat som tidligere medlemmer av denne familien, krever GandCrab 5.2 ransomware at du betaler i kryptovalutaene DASH eller Bitcoin. Beløpet kan imidlertid variere i henhold til antall krypterte filer, offerets plassering og andre faktorer. Løsesummen kan nå $ 2400, selv om noen brukere har rapportert at denne versjonen ber om $ 550. 

Selv om utviklerne av GandCrab 5.2 lover gratis dekryptering av en av filene, og til og med garanterer komplett datakryptering, er disse menneskene nettkriminelle, og kan derfor ikke stoles på. Hovedfokuset til virusutviklerne er pengene dine.

Sørg for at du fjerner GandCrab 5.2 istedet for å betale løsesummen eller kontakte de kriminelle. Det anbefales ikke å imøtekomme kravene, spesielt siden nettkriminelle er kjent for sin ondsinnede oppførsel. Vi forstår selvfølgelig at du er bekymret for de krypterte dataene dine, men du må fokusere på å eliminere malware-trusselen. Deretter kan du prøve å gjenopprette dataene dine ved bruk av sikkerhetskopier eller programmer for gjenoppretting av data.

Vedlegg i søppelpost skjuler infiserte filer som aktiverer ransomware-trusselen

Hvis du har et vel ansett antimalware-program, får du varsler når du kommer inn på en phishing- eller malware-infisert nettside mens du surfer. Når det gjelder søppelpost, kan du imidlertid ikke være trygg på at e-posten er sikker uten å sjekke den manuelt. Det er mulig å skanne vedlegget før du åpner dokumentet på systemet, for å sørge for at det ikke er ondsinnet. 

Hvis du ikke gjør dette, kan du dessverre bli infisert av malware fra PDF- eller word-filer når du laster ned vedlegg uten å sjekke dem først. Disse e-postene inkluderer ofte navn på velkjente tjenester eller selskaper som prøver å lure uskyldige ofre. Når det ondsinnede skriptet blir utløst, kan ransomware-trusselen eller andre ondsinnede programmer komme seg inn i systemet uten at du engang er klar over det.

Fjern GandCrab 5.2 fra systemet før du skader systemet ytterligere

Du må fjerne GandCrab 5.2 så snart du oppdager aktivitet fra dette viruset, eller andre mistenkelige aktiviteter på systemet. Du kan enkelt fjerne trusselen ved hjelp av et profesjonelt antimalware-program. Disse automatiske verktøyene kan utføre et komplett systemskann og umiddelbart finne potensielt ondsinnede programmer. 

GandCrab 5.2-infeksjon

Etter at du har skannet systemet, kan Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes foreslå metoder for å fjerne GandCrab 5.2 og rense PC-en. Du bør følge disse stegene og fjerne viruset som forårsaker skade på systemet ditt. Gjenta skannet med et lignende program og dobbeltsjekk at systemet er fritt for trusler før du plugger inn en ekstern enhet med sikkerhetskopier eller installerer et program for gjenoppretting av data. 

GandCrab 5.2 ransomware-virus er den nyeste versjonen i GandCrab-familien, og det finnes ingen offisielle dekrypteringsverktøy for akkurat denne varianten. Du kan imidlertid ha blitt infisert av en av de tidligere truslene som har lik funksjonalitet, så sjekk artiklene om fjerning av gamle versjoner. 

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell GandCrab 5.2 fjerningsguide for virus:

Fjern GandCrab 5.2 ved hjelp av Safe Mode with Networking

Sørg for å fjerne GandCrab 5.2 ransomware ved bruk av et vel ansett antivirus-verktøy, men start enheten på nytt i sikkerhetmodus med nettverk før du starter. Dette steget sørger for at antimalware-programmet fungerer som det skal.

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne GandCrab 5.2

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av GandCrab 5.2.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern GandCrab 5.2 ved hjelp av System Restore

Du kan prøve systemgjenoppretting for å gjenopprette systemet til en tidligere status.

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av GandCrab 5.2. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av GandCrab 5.2 er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne GandCrab 5.2 fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av GandCrab 5.2 kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Data Recovery Pro er et program som kan brukes for å gjenopprette filer på systemet

Bruk Data Recovery Pro når du trenger et alternativ til sikkerhetskopier, eller hvis filene dine er blitt kryptert eller slettet ved et uhell.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av GandCrab 5.2 ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Tidligere Windows-versjoner er en nyttig funksjon du kan bruke for å gjenopprette filer etter angrep fra GandCrab 5.2

Du kan kun bruke tidligere Windows-versjoner hvis systemgjenoppretting er aktivert

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

ShadowExplorer kan også hjelpe deg med å gjenopprette data

Hvis ransomware-trusselen ikke påvirker skyggekopier, kan du gjenopprette data ved bruk av ShadowExplorer

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Det finnes ingen dekrypteringsprogram for GandCrab 5.2

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot GandCrab 5.2 og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Linas Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-gandcrab-5-2-ransomware.html

Veiledning for sletting på andre språk