Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

FessLeak ransomware. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Olivia Morelli - - | Type: Stjele programmer

Hva er FessLeak?

FessLeak er en farlig kampanje som brukes for å spre Cryptolocker, Cryptowall, CTB Locker og andre nettrusler som tilhører ransomware-kategorien. Dette betyr én ting – dersom du ønsker å unngå disse truslene bør du holde deg unna ondsinnede nettsider som er registrert på FessLeak@qip(dot)ru. Ellers kan du ende opp med viruset som prøver å kryptere ofrenes viktige filer og deretter få dem til å betale et gebyr for å dekryptere dem. I de fleste tilfeller skal denne betalingen foretas i bitcoins via nettleseren Tor og dette er den eneste måten som hjelper i denne situasjonen. Dersom ransomware som tilhører FessLeak malvertising-kampanje infiltrerer systemet, er det første det gjør å skanne systemet. Etter skanning finner det forhåndsbestemte filer og krypterer dem ved hjelp av RSA 2048-kryptering. Deretter låses alle påvirkede filer. Når brukeren prøver å åpne en av disse filene ser han/hun en advarsel som informerer om hele situasjonen. Vennligst IKKE betal denne løsesummen ettersom du aldri kan være sikker på at dette kommer til å hjelpe deg med å få dekrypteringsnøkkelen. Dersom du har tatt sikkerhetskopier og nå har oppdaget at hele datamaskinen din er infisert med et av malware-programmene fra FessLeak, bør du prøve å gjenopprette filene dine derfra. Selvsagt bør du også sørge for at alle ondsinnede filer (inkludert de som tilhører dette ransomware-programmet) er eliminert først. Den enkleste måten å gjøre dette på er å kjøre et fullstendig systemskann med en oppdatert anti-spionvare. For å gjøre det anbefaler vi på det sterkeste Reimage. Dersom du ikke vet hva sikkerhetskopi betyr, bør du prøve programmene som oppgis mot slutten av denne artikkelen.

Hvordan kan FessLeak infisere datamaskinen min?

Det finnes flere metoder som brukes for å spre ransomware, inkludert FessLeak-kampanjen. Det setter sin lit til ondsinnede nettsider som promoteres gjennom falske varsler. Slike varsler inneholder normalt ulike logoer så de ser ganske overbevisende ut. Dersom du i nettleseren blir forstyrret av varsler som hevder at du må oppdatere Java eller Flash Player må du være klar over at disse kan være falske. Vennligst ignorer slike annonser og aldri la deg lure av dem fordi du da kan bli omdirigert til ondsinnede nettsider som enkelt kan laste ned Cryptolocker eller andre ransomware på datamaskinen din. I tillegg bør du huske at du også kan lures til å installere denne trusselen til datamaskinen din via søppelpost. Ifølge de seneste rapportene har spammere aktivt jobbet i Frankrike og andre europeiske land, men det finnes ingen garanti for at det ikke finnes en gruppe hackere som prøver å øke distribusjonsraten også i USA og andre land. Det viktigste man må forstå er at det finnes massevis av ondsinnede e-poster som spres rundt. I de fleste tilfeller ser de ut som offisielle meldinger om ulike innkjøp, gebyrer, premier og andre ting som alltid har tiltrukket folk. Dersom du nettopp har oppdaget at FessLeak-relatert ransomware allerede har angrepet datamaskinen din og blokkert dine viktige filer, bør du følge denne veiledningen og bli kvitt denne trusselen.

Hvordan fjerne FessLeak-virus?

Dersom ransomware nettopp har påvirket systemet ditt ved hjelp av FessLeak-kampanjen trenger du en nøkkel dersom du vil dekryptere de låste filene. For å få denne må du betale en løsesum. Likevel kan du prøve en sikkerhetskopi eller bruke verktøy for gjenoppretting. Dersom du har tatt sikkerhetskopier bør du være i stand til å gjenopprette filene dine. For å gjøre dette kan du prøve programmer som R-Studio eller Photorec.

For å fjerne FessLeak, anbefaler vi på det sterkeste Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Til slutt må vi legge til at vi på det sterkeste anbefaler å vurdere forhindring av infeksjoner som FessLeak-relatert ransomware Cryptowall, Cryptolocker, CTB Locker og lignende trusler. For å gjøre dette kan du bruke tidligere nevnte programmer. Dessuten bør du ikke glemme å vurdere immuniteten til filene dine og ta sikkerhetskopier så ofte som mulig. Du kan bruke eksterne USB-disker, CD-er, DVD-er eller rett og slett Google Drive, Dropbox, Flickr og andre sky-løsninger.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.
FessLeak ransomware skjermbilde
FessLeak ransomware skjermbilde

Om forfatteren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-fessleak-ransomware.html

Veiledning for sletting på andre språk