Alvorlighetsgrad:  
  (29/100)

Fjerne Fastsupport.com (Forbedret veiledning) - oppdateringer Mar 2021

av Ugnius Kiguolis - -   www.fastsupport.com Scam | Type: Malware

Fastsupport.com – en legitim tjeneste som misbrukes av hackere for å installere ondsinnet programvare på offerets datasystem

Bilde av Fastsupport.com

Fastsupport.com er en helt legitim programvare som oppstår som prosessen GoToAssist.exe på datamaskinen. Den er designet for å hjelpe datateknikere med å få ekstern tilgang til datasystemet for å fikse feil og lignende problemer. Hackere og andre ondsinnede aktører har dessverre funnet en måte for å bruke denne skjermdelende tjenesten til å implementere ondsinnede aktiviteter. De har begynt å bruke Fastsupport.com-svindel mens de prøver å spre uberettigede forespørsler om å få tilgang til ofrenes datamaskiner. I tillegg installerer de ondsinnede programmer eller foretar endringer som kan gi brukeren alvorlige problemer.

Navn Fastsupport.com
Type Potensielt uønsket program(PUP)
Prosess GoToAssist.exe
Symptomer Omdirigerer brukeren til tvilsomme nettsider og ber om å få ekstern tilgang til datamaskinen for å løse påståtte problemer. På denne måten infiltrerer hackeren systemet med malware, eller prøver å stjele sensitive opplysninger
Distribuering Villedende nettsider som promoterer svindelen kan dukke opp øverst i Google-søk. De kan også begynne å dukke opp på grunn av adware som kan komme inn i datamaskinen via bundling eller så snart brukeren klikker på ondsinnede annonser
Eliminering Eksperter advarer om at det kan være vanskelig å oppdage komponenter tilhørende PUP-et. Derfor bør du skaffe ReimageIntego for å avinstallere Fastsupport.com automatisk

Når de prøver å nå ofrene sine, lager hackerne utallige falske nettsider som er designet for å oppstå øverst i Google-søk. Disse nettsidene promoterer ulike tjenester for å lure brukere til å falle for Fastsupport.com-svindelen som den mest effektive metoden for å fikse systemet. Vær oppmerksom på at disse nettsidene kan fremstå som veldig lik legitime sider. Brukere som ikke kan identifisere svindelen, kan dessuten bli lurt til å gi ekstern tilgang til datamaskinen, og la nettkriminelle initiere ulike oppgaver bak ryggen deres.

I tillegg kan GoToAssist.exe/Fastsupport.com-svindelen dukke opp i form av en annonse som hevder at systemet er skadet. Du får beskjed om at du må la “sertifiserte Microsoft-teknikere” koble til datamaskinen din og fikse problemet. Vær oppmerksom på at slike tilbud ikke bør godtas. Ved å klikke på slike annonser kan nemlig datamaskinen din bli infisert av skadelig malware som enkelt kan ta over systemet ditt. Den enkleste måten for å oppdage at en kjørbar fil er en inntrenger, er å sjekke CPU-bruken i oppgavebehandleren.

Kriminelle som har en tendens til å bruke Fastsupport.com og lignende skjermdelende programvare for å infiltrere ofrenes systemer med skadelige nettsider, prøver å benytte en av følgende malware-trusler:

 • Banktrojanere;
 • Spyware;
 • Ransomware;
 • Potensielt uønskede programmer (PUP-er).

Hvis du opplever denne svindelen på nettet, anbefaler vi at du lukker fanen eller vinduet som prøver å presse deg til å benytte en unyttig tjeneste, og søke etter mistenkelige programmer på datamaskinen. I de fleste tilfeller er adware, kaprere og lignende PUP-er ansvarlige for å vise villedende søkeresultater og annonser. Hvis du ikke er forsiktig, kan du ende opp med alvorlige malware-trusler på datamaskinen din. Du kan til og med bli lurt til å oppgi persondata.

Vær oppmerksom på at den offisielle programvaren og dets utviklere ikke har noe å gjøre med disse svindelforsøkene. Hvis datamaskinen din er infisert, kan du fjerne Fastsupport.com ved hjelp av et profesjonelt antivirus-program som ReimageIntego.

Så snart fjerning av Fastsupport.com er gjennomført, bør du sørge for å tilbakestille alle påvirkede nettlesere, inkludert Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari, Google Chrome, osv. Vi har utviklet detaljerte retningslinjer for de som mangler erfaring og ønsker litt hjelp. Disse er tilgjengelige nedenfor.

Illustrasjon av Fastsupport.comFastsupport.com er en legitim programvare. Det finnes imidlertid en falsk versjon som kan lure og svindle folk.

Brukere blir lurt av Fastsupport-svindelen via villedende teknikker

Eksperter hos NoVirus.uk har analysert rapportene de har mottatt. De advarer om at den vanligste måten ofre opplever svindelforsøket på er ved å klikke på resultater i Google-søk. Det ser ut til at den falske nettsiden som er designet for å lure folk til å gi ekstern tilgang til datamaskinen nesten er identisk til den legitime nettsiden.

En stor del av ofrene har dessuten installert den falske programvaren sammen med andre gratisprogrammer. Denne distribusjonsteknikken kalles bundling, og er i bruk i hele verden. Brukere som ikke følger med gjennom installasjonsprosessen, kan infisere systemene sine med viruset.

Hvis du ønsker å bli kvitt alle potensielt uønskede programmer, må du:

 1. Avslå rask/anbefalt installasjon;
 2. Velge avansert eller tilpasset installasjon;
 3. Fjerne forhåndsvalgte avkryssinger som tillater installasjon av ekstraprogrammer;
 4. Sjekke systemet med et robust antivirus-program.

Bli kvitt Fast support.com-svindelen og blokker ekstern tilgang til datamaskinen din

Hvis du har blitt plaget av svindler i det siste, bør du skanne systemet og se etter ondsinnede oppføringer som kan være tilknyttet denne svindelen. For å fjerne Fastsupport.com, bør du installere et profesjonelt antimalware-program. Merk at det er helt nødvendig å velge et pålitelig program. På denne måten sikrer du både at infeksjonen blir eliminert, og at den ikke oppstår igjen. Du kan se programmene vi anbefaler nedenfor.

Så snart du har fjernet Fastsupport.com-svindelen, bør du sørge for å tilbakestille alle innstillinger i nettleserne du bruker. Det er en stor risiko for at de har blitt endret av et potensielt uønsket program for å vise svindelnettsiden og lure deg.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Fastsupport.com fjerningsguide:

Fjern Fastsupport.com fra Windows systemer

Hvis du oppdager mistenkelig oppførsel på datamaskinen din, bør du umiddelbart se etter uautoriserte programmer i Windows og avinstallere dem.

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Fastsupport.com og relaterte programmer
  Så, se etter Fastsupport.com eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern Fastsupport.com fra Mac OS X system

Her er en veiledning som viser hvordan du blir kvitt ukjente programmer i Mac:

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Fastsupport.com eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Fastsupport.com fra Internet Explorer (IE)

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter Fastsupport.com og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av Fastsupport.com, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern Fastsupport.com fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Fastsupport.com være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Fastsupport.com fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Fastsupport.com og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Fastsupport.com. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Fastsupport.com fra Google Chrome

Hvis du opplever kontinuerlige omdirigeringer til Fastsupport.com, og blir bedt om å oppgi personlige data, bør du være oppmerksom på at Chrome-nettleseren din er kapret. Du bør derfor fjerne alle mistenkelige oppføringer og tilbakestille nettleseren som vist nedenfor.

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Fastsupport.com og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Fastsupport.com. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Fastsupport.com fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Fastsupport.com eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Fastsupport.com slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Fastsupport.com registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk