Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Fantom-virus (Veiledning for fjerning) - oppdateringer jul 2017

av Olivia Morelli - - | Type: Ransomware

Fantom ransomware-virus oppretter falsk oppdateringsskjerm for Windows

Fantom ransomware virus

Fantom-viruset, bedre kjent som Fantom ransomware, kjører prosessene sine i det stille og avbryter det offeret gjør ved å vise et skjermbilde for «konfigurering av kritiske Windows-oppdateringer». Denne skjermen er falsk og er laget for å overbevise offeret om å vente til de nødvendige oppdateringene er installerte. I mellomtiden krypterer imidlertid viruset alle offerets filer og gjør dem ubrukelige.

Viruset legger dessuten igjen en melding om løsesum kalt DECRYPT_YOUR_FILES.HTML. Meldingen starter med setningen “Attention! All your files have been encrypted.” I følge denne meldingen benytter viruset RSA-4096 og AES-256 kryptering, som er nærmest umulig å dekryptere. Viruset benytter faktisk et avansert krypteringssystem på militærnivå for å gjøre offerets data ubrukelige. Meldingen informerer offeret om at dekrypteringsprogrammet kan kjøpes i løpet av en uke. Ellers ødelegges dekrypteringsnøkkelen.

Det oppgis ingen eksakt løsesum. For å finne ut hvor mye penger de nettkriminelle ber om i bytte mot dekrypteringsnøkkelen, blir offeret bedt om å sende en unik ID-nøkkel som oppgis i meldingen fra de nettkriminelle. Nøkkelen skal sendes til følgende e-postadresse fantomd12@yandex.ru eller fantom12@techemail.com. Dette ondsinnede programmer endrer også skrivebordsbakgrunnen til følgende melding: «FANTOM. All files encripted!!!«

Fantom ransomware virus
Fantom ransomware-virus

Først og fremst ønsker vi å oppfordre deg til å unngå å betale løsesummen. Filer kan gjenopprettes fra sikkerhetskopier, men før du plugger inn eksterne disker i PC-en din, må du fjerne Fantom ransomware. Vi forstår at alle ønsker å sikre filene sine, og derfor anbefaler vi at brukere oppretter kopier og overfører dem til eksterne enheter, som en sikkerhetskopi. Sikkerhetskopier er praktiske når de originale filene blir ødelagte, krypterte eller slettet av malware-trusler.

Sikkerhetseksperter anbefaler ikke at brukere prøver å fjerne ransomware-virus manuelt. Disse ondsinnede programmene er nemlig designet for å skjule seg langt inne i datasystemet, og de består normalt av flere filer. Den beste måten for å gjenkjenne og slette dem er å bruke et automatisk verktøy for fjerning av malware. Eliminering av Fantom kan utføres ved bruk av programmet Reimage.

Hvordan har dette malware-programmet infisert datamaskinen min?

Fantom ransomware distribueres via ondsinnede nettsider, e-poster, annonser med malware og andre metoder. Det finnes en rekke ulike tiltak som brukeren kan benytte for å beskytte datamaskinen fra ransomware-angrep. Det viktigste PC-brukere bør være klar over er å være forsiktig ved surfing på nettet.

Unngå å klikke på annonser, lenker, knapper eller artikler med mistenkelig innhold. I tillegg bør du aldri åpne e-postvedlegg fra ukjente avsendere. Selv om vedlegget ser ut til å være en faktura, en telefonregning eller lignende, betyr det ikke at det er en trygg fil.

Svindlere har tvert imot en tendens til å navngi ondsinnede vedlegg på denne måten for å få offeret til å følge seg trygg på å åpne det uten å tenke på mulige risikoer. Unngå å åpne filer som systemet identifiserer som potensielt skadelige, og sørg for å ha et pålitelig antimalware-program på datamaskinen.

Fjerning av Fantom

Alle komponenter av Fantom-viruset må spores og elimineres for godt. Du må fjerne alle ondsinnede filer fra datamaskinen, ellers vil resterende filer kunne gjøre systemet sårbart for andre ransomware-angrep og forårsake problemer på datamaskinen. Fjerning av Fantom må utføres med et kraftig antivirus-program. Viruset kan prøve å hindre deg fra å kjøre slike sikkerhetsprogrammer. I slike tilfeller kan du følge instruksjonene som gis nedenfor.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell Fantom fjerningsguide for virus:

Fjern Fantom ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Fantom

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Fantom.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Fantom ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Fantom. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av Fantom er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Fantom og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-fantom-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk