Alvorlighetsgrad:  
  (60/100)

Fjern Facebook Friend Request-virus (Veiledning for fjerning) - oppdateringer sep 2019

av Ugnius Kiguolis - - | Type: Malware

Hva er Facebook Friend Request-virus?

Facebook Friend Request virus

Facebook Friend Request-virus er et begrep som brukes til å beskrive en svindlersk metode som nettkriminelle benytter for å lure uskyldige brukere av sosiale media. Denne teknikken benytter falske Facebook-kontoer som er opprettet ved bruk av ekte bilder av en bestemt Facebook-bruker.

Svindlere sporer opp personer som publiserer offentlig innhold og stjeler private bilder fra disse. Deretter oppretter de falske kontoer og publiserer bilder og til og med kopier av originale statusmeldinger som offeret har publisert. Alt dette gjøres for å skape en illusjon av en ekte Facebook-konto som svindlerne senere bruker til å villede offerets venner og svindle dem for penger.

Normalt oppretter svindlerne en programvare som sender ut venneforespørsler til alle venner av offeret, og deretter villedende meldinger der det bes om å få låne penger. I tillegg kan Facebook Friend Request-viruset sende en ondsinnet lenke til offerets venner, som ber dem om å klikke på den for å se noe interessant. Dette er ganske effektivt fordi offerets venner stoler på den ekte personen og ønsker å se hva vedkommende deler.

Det er imidlertid veldig farlig å klikke på slike lenker på grunn av at de kan ha ondsinnet innhold. Villedende nettsider prøver å tvinge brukere til å oppgi sensitive opplysninger eller installere skadelige programmer, så vær forsiktig. Hvis vennen din sender deg en melding med en lenke til mistenkelige nettsider bør du spørre ham eller henne om den er pålitelig.

Svindlerne svarer normalt ikke, men selv om de gjør det foreslår vi at du sjekker profilen til vennen din – angi navnet hans eller hennes i søkefeltet og se om du finner en eller to av samme profil. Det mest åpenbare tegnet på at du har med Facebook Friend Request-viruset å gjøre et at personen som har sendt deg en venneforespørsel allerede sender deg lenker og inviterer deg til å utforske mistenkelige nettsider eller sende penger.

Datamaskinen din kan også bli infisert av Facebook Friend Request-viruset, og dermed kan din konto bli brukt til å spre ondsinnede meldinger til venner og publisere villedende innlegg på tidslinjen din. Denne typen virus kan låse opp kontakter du har blokkert og legge dem til vennelisten din igjen.

For å fikse dette kan du skanne systemet med et antimalware-verktøy som Reimage og fjerne Facebook Friend Request øyeblikkelig. Du kan benytte et hvilket som helst pålitelig antimalware-program, inkludert SpyHunter 5Combo Cleaner. Etter at viruset er eliminert fjerner du uønskede kontakter manuelt.

Facebook Friend Request virus
Facebook Friend Request-virus

Hvordan spres dette viruset?

Facebook Friend Request-viruset angriper Facebook-brukere via direktemeldinger. Du kan motta en villedende melding som ser ut til at den kommer fra en venn, der du blir bedt om å klikke på en lenke for å se et bilde eller se en video. Ved å klikke på apper i Facebook kan du også bli infisert av dette viruset ettersom de ofte hackes av nettkriminelle. Så snart viruset er aktivert begynner det å sende forespørsler til ukjente mennesker.

Vi ønsker dessuten å poengtere at Facebook ikke er helt trygt, og at det finnes visse ting du kan gjøre for å beskytte deg selv og vennene dine. Først og fremst anbefaler vi på det sterkeste at du sørger for at vennelisten din er privat. Hvis den er offentlig kan svindlere enkelt få tilgang til den og sende villedende meldinger til vennene dine mens de later som at de er deg. I tillegg anbefales det at du sørger for at all sensitiv informasjon er privat. Du bør også sørge for at kun venner har tilgang til bildene dine.

Hvordan fjerne Facebook Friend Request-viruset fra datamaskinen din?

Hvis du oppdager rare folk som dukker opp på vennelisten din ut av det blå, eller hvis du ser at noe mistenkelig har blitt publisert uten din kjennskap, kan det være tegn på at du er infisert av Facebook Friend Request-viruset. Vennligst bytt Facebook-passord snarest mulig og kjør et fullstendig systemskann med et oppdatert antispyware-program. Du kan benytte Reimage eller SpyHunter 5Combo Cleaner

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Om forfatteren

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-facebook-friend-request-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk