Alvorlighetsgrad:  
  (97/100)

Erebus ransomware virus. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Julie Splinters - - | Type: Ransomware

Erebus Linux ransomware mål servere

Erebus ransomware virus

Erebus ransomware er et ondsinnet program som tar sikte på å kompromittere Linux systemer og spesielt servere. Akkurat som alle andre ransomware, hovedmålet er å korruptere sp mange maskiner som mulig for derretter å kreve enorme mengder løsepenger. De første versjonene av rasomware brukte RSA-2048 kryptering tillegger .ecrypt filtillegg til filer å la igjen to filer som løsepenger krav: YOUR_FILES_HAS_BEEN_ENCRYPTED.txt» og «YOUR_FILES_HAS_BEEN_ENCRYPTED.html. Viruset brukte hackeres nettsteder i Sør Korea som dens kommando og kontrollserver. Versjonen var i stand til å kryptere over 423 forskjellige filtyper. 

Den etterfølgende versjonen av ransomware ble designet for å omgå brukerkontokontrollfunksjonen for å starte seg med høyere fordeler. Viruset sier at hvis offeret ikke oppfyller ens krav og betaler 0,085 BTC innen 95 timer, blir filene lagret på datamaskinen slettet. Den oppgraderte versjonen kan slette ofres volumskyggekopier for å hindre at de kan gjenopprette krypterte filer gratis. Selv om å lagre en kopi av den personlige filen på en ekstern lagringsenhet, kan helpe deg med p lagre deler av arbeidet ditt i tilfelle et ransomware angrep, føler de fleste datamaskinbrukere ikke behov for dette. Derfor må de sørge over tapte filer senere og desperat lete etter atainnsamlingsmetoder. Det spiller ingen rolle om du er en Windows, Mac eller Linux bruke, du må ta forebyggende tiltak for å avverge ondsinnede angrep. Vi anbefaler å bruke programvarer som Reimage eller Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner for ransomware fjerning. For å fjerne Erebus, må du bruke en programvare som er kompatibel med Linux.

Oppdatering Februar 2017; Erebus virus forbedrer, krever mindre løsepenger

I februar oppdaget cybersikkerhetseksperter en ny versjon av Erebus-virus som krypterer målfiler med AES kryptering og endrer deretter filtypene ved hjelp av ROT-23 kryptering. Etter dette lagrer den README.html filen på skrivebordet. Filen inneholder instruksjoner på hvordan men gjennoppretter filer. Som vanlig for denne typen virus, oppfordrer Erebus ofrene til å betale innen 96 timer. Det har vært en tendens blant hackere til å bruke e-postadresser for engangsbruk for kontakt med ofrene. Men det finnes for lite informasjon om de cyber kriminelle svarer til ofrene sine og overfører filene. Hvis du har falt inn i fellen av denne ransomware konsentrer deg om Erebus fjerning.

Nå omgår den nåværende utgaven brukerkontokontrollvindue eller med andre ord, deaktiverer funsjonen som starter dialogbokser før du installerer et nytt program. På samme måte berøver Erebus cryptomalware et offer for å stoppe infeksjonen manuelt. Foruten viruset endrer registertastene for å akselerere funksjonaliteten. Ransomwaret lanserer eventvwr.msc filen, som åpner eventvwr.msc filen. EventViewer er ikke lenger forbundet med mmc.exe filen, derfor lanserer den en tilfeldig rettet kjørbar av viruset. Takket være EventViewers evner til å kjøre forhøyrt modus vil det kjørbare viruset bli lansert med lignende tillatelser.

Etterp[ forbinder Erebus http://ipecho.net/plain and http://ipinfo.io/ til å identifisere den geografiske plasseringen til en bruker. Senere vil viruset også gå til Tor nettverket og koble til kommando og kontrollserveren.

Undervurder ikke ransomwaret da det sletter skyggevolum kopiser for å gi færresjanser for sine ofre for å gjenopprette data. For øyeblikket krever det ganske lite løsepenger – 0,85 BTC (90 USD). Til slutt eger det igjen en ekstra melding som igjen informerer brukere av Erebus kapasitet.

Files crypted!
Every important file on this computer was crypted. Please look on your documents or desktop folder for a file called README.html for instructions on how to decrypt them.

Oppdatering Juni 2017: Erebus malware streiker til Sør Koreanske web hosting selskap

Den beskrevene skadelige programvare infiserte webverten Nayana i Sør korea, som tillot malware å kompromittere tusen nettsteder. Ransomware angrepet rammet over hunder Linux servere og det virker som det oppfordret cyberkriminelle til å kreve et laterlig høy løsepenger – 10 Bitcoins, som er nesten $26k. Senere fant kjeltringene ut at den var før høy og senket den til 5.4 Bitcoin – rundt $14k.

Ransomware låste databaser, bilder og videoer. Selskapet har publisert flere notater på sitt offisille nettsted, som tyder på at de beklager for ulempen og at de jurdiske myndighetene undersøker saken for øyeblikket. I mellomtiden jobber Nayana ansatte hard for å svare under og gjennopprette sikkerhetskopierinsfiler levert av dem. Det er også kjent at selskapet for tiden forhandler om løsepengekravet med kjeltringen.

Meldingene som er lagt ut op selskapets offisielle nettside antyder at cyberkjeltringene skal ha gitt selskapet en ganske god rabatt – en av meldingene inneholder en del av meldingen fra kjeltringene som ber om 550 BTC. Svindlerene selv gir en beregning som viser at selskapet kan betale det.

Distribution triks

I motsetning til andre ransomware infeksjoner konsentrerr viruset seg på malvertising for å levere angrepene sine. Spesielt med annonser som brukere trykker på uten å tenke. Etterpå blir de omdirigert til domenet som er smittet med RIG utnyttelsessett . Når er offer befinner seg på et slikt nettsted er det bare et spørsmål om sekunder føre Erebus kapringen vil skje. For å unngå eller i det minste redusere risikoen for et angrep installer et sikkerhetsprogram og la det håndtere den virtuelle trusselen. Det kommer også til å være til nytte for å oppdage trusler som trojaner eller mindre trusler – kapere.

Fjerne Erebus virus

For å kunne fullstendig fjerne Erebus ransomware, vil du trenge malware eliminerings verktøy. For dette er, Reimage eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes verdige valge. Husk at de må oppdateres for å kunne oppdage alle komponenter og registeroppføringer av trusselen. Selv etter eliminering kan du rette oppmerksomheten mot datagjenopprettingsalternativer. Til slutt være forsiktig med spam e-poster, siden de også ofte kommer med filkrypterende trusler. Ved å ha oppdatert programvare og forsiktig når du surfer på nettet kan du redusere risikoen for ikke bare Erebus ransomare, men også annet krypto virus.

 

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell Erebus fjerningsguide for virus:

Fjern Erebus ved hjelp av Safe Mode with Networking

Noen filkrypterende trusler er kjent for å låse datamaskinens skjerm eller opphøre andre viktige systemfunksjoner. Det er sannsynlig at den nåværende trusselen kan være en av dem. Som et resultat er det sannsynlig at du kan støte på problemer med fjerning av Erebus. Derfor disse instruksjonene (laget for Windows brukere) vil hjelpe deg å få tilbake tilgangen.

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Erebus

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Erebus.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Erebus ved hjelp av System Restore

I det tillfelle den automatiske elimineringen ikke går som planlagt, velg sistnevnt metode.

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Erebus. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av Erebus er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne Erebus fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Dessverre kan filer som er låst på Linux systemet kun gjenopprettes ved hjelp av sikkerhetskopier. Hvis du ikke har sikkerhetkopier kan ikke filene dine gjenopprettes.


Hvis filene dine krypteres av Erebus kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Ingen Erebus dekrypteringsverktøy tilgjengelig

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Erebus og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Om forfatteren

Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-erebus-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk