Fjern ElGato-virus (Veiledning for fjerning)

av Lucia Danes - - | Type: Ransomware

ElGato fjerningsguide for virus

Hva er ElGato ransomware-virus?

ElGato-virus for Android: er det skadelig?

På tross av det uskyldige navnet (“el gato” betyr “katten” på spansk), er ElGato et ransomware-virus. I seg selv er det imidlertid ingen skadelig infeksjon. Viruset rettes mot Android-enheter, men intensjonen til utviklerne er ennå ikke kjent. Selv om prinsippene bak viruset i stor grad minner om ransomware-infeksjoner, mangler det noen av egenskapene til slike nettrusler. Det er sannsynlig at dette viruset ble utviklet for moro skyld, ettersom ElGato-ofrene ikke trenger å betale for å gjenopprette dataene på låste telefoner. Dataene kan dessuten gjenopprettes etter å ha undersøkt viruset. Det viser seg at du kan få viruset til å låse opp filene selv uten å måtte benytte et ekstraprogram. Dette gjør imidlertid ikke viruset mindre skadelig. Mindre erfarne brukere kan synes at det er for komplisert å finne koden på egenhånd, så viruset kan fortsette å herje på den infiserte enheten. Derfor trenger du sannsynligvis profesjonell hjelp for å fjerne ElGato. Heldigvis er markedet for antivirus-programmer for Android nå mye større enn før, så det finnes mange alternativer å velge blant. Du kan for eksempel prøve ReimageIntego.

An illustration of the ElGato ransowmare virus

Det som er interessant om ElGato ransomware er at det kjøres på en pålitelig skytjeneste. Dette betyr at kontrollen over viruset er nettbasert og brytes sannsynligvis når enheten kobles fra nettverket. Så lenge den forblir tilkoblet vil imidlertid viruset være i stand til å låse og låse opp Android-skjermen din, sende tekstmeldinger og stjele mottatte meldinger. Som vanlige ransomware-trusler krypterer dessuten ElGato data på SD-kortet ditt. For krypteringsprosessen benytter viruset en AES-algoritme som er beskyttet med et passord. Vær oppmerksom på at skjermlåsen viser et bilde av en katt. Ikke ta dette som en vits, og koble enheten din fra nettverket øyeblikkelig. Deretter starter du enheten på nytt i sikkerhetsmodus og skanne den med et vel ansett antivirus-verktøy. På denne måten kan du forhindre ytterligere skade på dataene dine og fjerne ElGato fra den infiserte enheten.

Hvordan kan Android-enheten min bli infisert?

ElGato-viruset kan medføre store problemer for ofrene når de oppdager at verdifulle filer er i hendene på denne skadelige infeksjonen. Det beste alternativet for å beskytte dataene dine er ved å unngå viruset i utgangspunktet. Du kan gjøre dette ved å finne ut hvordan slike virus spres og hvor det er mest sannsynlig å møte på dem. Det er ingen stor hemmelighet at ransomware-programmer normalt spres via infiserte e-postvedlegg. ElGato kan dessuten spres via phishing, trojanere, ondsinnede lenker osv. Når du surfer via smarttelefonen eller nettbrettet bør du sørge for at du er beskyttet. Installer et pålitelig program med beskyttelse i sanntid og vær oppmerksom på mistenkelige lenker, annonser og apper.

Hvordan kan du fjerne ElGato fra enheten din?

Som vi allerede har nevnt er den beste løsningen å skaffe et pålitelig antimalware-verktøy hvis du ønsker å fjerne ElGato fra enheten din for godt. ReimageIntego er et pålitelig program som du kan benytte for å fikse Android-enheten din. Skann smarttelefonen eller nettbrettet med antivirus-verktøyet og viruset elimineres automatisk. I tilfelle viruset har infisert Windows-systemet ditt kan du følge instruksjonene som gis nedenfor artikkelen. Når det gjelder datagjenoppretting foreslår vi at du tar kontakt med en IT-ekspert som kan evaluere hvorvidt det er mulig i ditt tilfelle. Viruset kan nemlig fungere ulikt på forskjellige enheter og den nevnte krypteringskoden kan være skjult på ulike steder.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell ElGato fjerningsguide for virus

Fjern ElGato ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne ElGato

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned ReimageIntego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av ElGato.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern ElGato ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av ElGato. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med ReimageIntego og sørge for at fjerning av ElGato er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot ElGato og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk