Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern .dot-virus (Forbedret veiledning)

av Lucia Danes - - | Type: Stjele programmer

Hva bør jeg vite om .dot filendelse-viruset?

Det finnes en lang rekke ulike typer og former av ransomware. .dot filendelse-viruset tilhører ransomware-kategorien, det vil si at det sniker seg inn i datamaskinen og krypterer personlig data. Den gjeldende trusselen har blitt beryktet for evnen til å legge til .dot-endelsen til de krypterte filene. Hvis denne trusselen har dukket opp på datamaskinen din bør du fortsette å lese for å finne ut hvordan du fjerner .dot-viruset.

Det er fremdeles mangel på informasjon om oppførselen til dette ransomware-programmet. Det er imidlertid kjent at viruset benytter en omfattende AES krypteringsnøkkel for å låse dataene. .dot filendelse-viruset genererer dessuten en offentlig og en privat nøkkel. Det virker til at viruset tilhører gruppen av ransomware som benytter anonyme domener for å få betaling fra ofrene sine. Normalt benyttes TOR-nettleseren til dette formålet. På grunn av dette er det ganske vanskelig å lokalisere infeksjonskilden. I tillegg målretter .dot-viruset seg mot dokumenter og andre datafiler med følgende utvidelser:

.dbx, .doc, .docx, .jnt, .jpg, .mapimail, .msg, .oab, .ods, .pdf, .pps, .ppsm, .ppt, .pptm, .prf, .pst, .rar, .rtf, .txt, .wab, .xls, .xlsx, .xml, .zip, .1cd, .3ds, .3g2, .3gp, .7z, .7zip, .accdb, .aoi, .asf, .asp, .aspx, .asx, .avi, .bak, .cer, .cfg, .class, . z, .s3db, .sd0, .sda, .sdf, .sqlite, .sqlite3, .sqlitedb, .sr2, .srf, .srw, .st5, .st8, .std, .sti, .stw, .stx, .sxd, .sxg, .sxi, .sxm, .tex, .wallet, .wb2, .wpd, .x11, .x3f, .xis, .ycbcra, .yuv.

The note of .dot virus ransomware

Spredning av .dot filendelse-viruset

Når det gjelder distribusjonsmetoden, spres .dot-viruset seg først og fremst via to kanaler: søppelpost og trojanere. Nettkriminelle har mestret ulike overtalelsesteknikker. Når du får en e-post som virker å være sendt fra en offentlig organ bør du derfor ikke la deg lure til å åpne e-posten. Den inneholder et vedlegg med ransomware-trusselen. Så snart filen åpnes blir viruset aktivert, og begynner å kryptere personlig informasjon. Viruset legger ved .dot-endelsen til alle filer. På grunn av dette er det ganske vanskelig å skille mellom legitime word-filer og infiserte filer.

Etter at ugjerningen er gjort genererer viruset en .txt-fil som informerer om de krypterte filene. I dette dokumentet finner du pengebeløpet som kreves betalt før du får igjen filene. Selv om det ber deg om å betale 400 dollar eller mer bør du ikke forvente at du får tilbake dataene etter at transaksjonen er utført. Ranomware har blitt en populær metode for å svindle ofre for store mengder penger. Hvis du har sikkerhetskopiert filene dine trenger du ikke bekymre deg over datatap. Ellers kan du prøve PhotoRec eller R-studio. Disse programmene er opprettet for å kunne gjenopprette data, men du bør ikke være for optimistisk med tanke på å få tilbake filene dine.

I tillegg oppfordrer vi på det sterkeste at du installerer et antispyware-program, for eksempel Reimage Reimage Cleaner Intego, for å se etter trojanere og annen malware på systemet. Det er kjent at .dot filendelse-viruset også spres via trojanere. På grunn av evnen til å forkle seg som legitime programmer, er det ikke nødvendigvis alle antivirus-programmer som oppdager dem. Derfor trenger du ytterligere et sikkerhetsprogram. La oss til slutt gå videre til seksjonen der vi forteller deg om hovedmetodene for å bli kvitt .dot-viruset.

Fjerning av .dot filendelses-viruset

På grunn av kompleksiteten til dette ransomware-programmet bør du installere et antivirus-program som effektivt og raskt kan fjerne .dot-viruset. Siden et slikt verktøy er tiltenkt å oppdage potensielt ondsinnede filer, kan du være trygg på at alle trusler elimineres. Programmet er dessuten praktisk når det gjelder å forhindre små malware-trusler. Hvis du føler deg komfortabel med manuell fjerning kan du dessuten ta en titt på retningslinjene som gis nedenfor. Det krever imidlertid stor presisjon og oppmerksomhet for å kunne eliminere viruset fullstendig. Etter at .dot-viruset er fjernet bør du vurdere alternativer for datalagring i tilfellet et nytt ransomware-program infiserer datamaskinen din i fremtiden.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell .dot fjerningsguide for virus:

Fjern .dot ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne .dot

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av .dot.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern .dot ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av .dot. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner Intego og sørge for at fjerning av .dot er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot .dot og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-dot-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk


Din mening om .dot virus