Alvorlighetsgrad:  
  (10/100)

Fjern DNS Unlocker adware

123

Hva er DNS Unlocker?

DNS Unlocker er et gratisprogram som allerede har initiert ulike diskusjoner blant nettbrukere. Sikkerhetseksperter har derfor bestemt seg for å undersøke det i mer detalj. Resultatene er dessverre ikke veldig positive ettersom det virker til at dette verktøyet kategoriseres som en adware og et potensielt uønsket program. Akkurat som klonen CloudScout, lover det å: Fjerne blokkeringen fra blokkerte nettsider og digitale media gratis! DNS-tjenesten vår er raskere enn VPM, enklere å konfigurere… Det virker imidlertid som at du ikke engang trenger å vurdere å laste ned dette programmet ettersom det kan dukke opp på datamaskinen din uten at du godkjenner det. Dette er fordi det har blitt spredt ved hjelp av en villedende markedsføringsstrategi kalt «bundling». Sikkerhetseksperter har oppdaget at det spres fra side til side med andre freeware-programmer for eksempel nedlastingsassistenter, PDF-generatorer, mediespillere og så videre. Slike programvarepakker markedsføres normalt på velkjente nettsider som download.com, soft32.com, softonoc.com, cnet.com osv. For å oppdage DNS Unlocker-vedlegg under installasjon av freeware-programmer er det nødvendig å følge nøye med i hvert enkelt installasjonssteg ettersom dette verktøyet har en tendens til å bli opplyst om på en veldig villedende måte. Derfor er det blitt kategorisert som et potensielt uønsket program (PUP).

DNS Unlocker støtter alle de mest populære nettlesere, inkludert Google Chrome, Mozilla Firefox og Internet Explorer. Så snart det kommer inn i offerets datamaskin kan det prøve å kapre alle ovennevnte nettlesere og begynne å initiere markedsføringskampanjer som brukes for å generere reklameinntekter. Derfor kan det begynne å generere tonnevis av annonser som vises i form av intext-lenker, bannerannonser, popup-annonser osv. Vær forsiktig med disse kommersielle tilbudene selv om de ser fristende ut. I realiteten prøver dette tvilsomme programmet å få deg til å besøke forhåndsbestemte nettsider som dessverre kan være både upålitelige og utrygge. For å forhindre potensielt skadelige omdirigeringer fra DNS Unlocker bør du derfor holde deg unna alle annonser og unngå annet innhold fra dette programmet. Dersom du allerede har mottatt villedende annonser, opplevd omdirigeringer, nedsatt hastighet og andre problemer bør du kjøre et fullstendig systemskann med en vel ansett antimalware som for eksempel SpyHunter.

DNS Unlocker

Hvordan kan DNS Unlocker kapre datamaskinen min?

Infiltrering av DNS Unlocker er som nevnt ovenfor nært tilknyttet programvarepakker. Utviklerne setter sin lit til distribusjonsmetoden «bundling», som er en villedende måte for å distribuere adware, nettleserkaprere og andre PUP-er. Normalt begynner DNS Unlocker-annonser å dukke opp rett etter installasjon av populære programmer som nedlastingsassistenter eller programmer for videostrømming. Vær forsiktig fordi slike programvarepakker normalt består av mer enn to programmer, så det er veldig sannsynlig at DNS Unlocker kommer sammen med andre PUP-er, for eksempel YoutubeAdBlocker, Junk Cleaner, CouponScanner, og mange andre. Dersom du ønsker å forhindre installasjon av slike og lignende programvarepakker bør du begynne å være mer forsiktig når du installerer programvarepakker. Alltid husk å velge avansert eller tilpasset installasjon. Disse er utvidet i forhold til rask og grunnleggende installasjon. På denne måten får du muligheten til å se og velge bort alle «valgfrie nedlastinger». For å gjøre dette bør du gå gjennom hele installasjonsprosessen steg for steg og fjerne avkryssinger som allerede er valgt for deg.

Det anbefales å fjerne DNS Unlocker så snart du oppdager det på datamaskinen din. Ellers kan du begynne å oppleve ulike omdirigeringer, nedsatt hastighet, annonser, lekkasje av informasjon og lignende problemer.

Oppdatering på fjerning av DNS Unlocker (1):

Det virker til at dette adware-programmet kan endre datamaskinens DNS-innstillinger. For å fjerne DNS Unlocker fullstendig må du utføre stegene for fjerning som gis på neste side i denne artikkelen OG gjenopprette DNS-innstillingene på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du følge denne veiledningen:

  1. Åpne «Kontrollpanel» på datamaskinen din og gå til «Nettverk og internett» -> «Nettverk og delingssenter»-> «Endre adapterinnstillinger». Du bør se din aktive nettforbindelse.
  2. Høyreklikk og velg «Egenskaper» og finn «Internet Protocol Version Version 4 (TCP/IPv4)». Velg denne og klikk på «Egenskaper» igjen. I dette vinduet sørger du for å velge «Motta IP-adresse automatisk» og «Motta DNS serveradresse automatisk». Som vi allerede har advart om kan DNS Unlocker prøve å endre disse innstillingene for å forhindre fjerning!
  3. Klikk «OK” for å lagre endringene.

Oppdatering på fjerning av DNS Unlocker (2):

Det er kjent at dette adware-programmet allerede er oppdatert flere ganger. I følge de siste nyhetene kan det skjule filene sine på datamaskinen din i håp om at de vil forbli uoppdaget. Dersom du allerede har brukt en oppdatert antispyware for å skanne datamaskinen din for ondsinnede filer eller fulgt vår manuell fjerningsveiledning for DNS Unlocker og ikke klart å eliminere det, kan du følge disse stegene:

  1. Åpne «Kontrollpanel» og gå til «Utseende og tilpassing» -> «Mappealternativer»
  2. Gå til «Vis»-fanen og velg «Vis skjulte filer, mapper og drivere» og velg bort «Skjul utvidelser for kjente filtyper». Klikk på «Bruk» og lagre endringene. 
  3. Klikk deretter på Windows-tasten og R samtidig for å starte Run og skriv inn %temp%. Trykk på «Enter» og du kommer til en ny mappe.
  4. Velg alle midlertidige filer som er tilgjengelig og slett dem.

Du bør også sjekke «Programfiler» og «Programdata-mapper» for mistenkelige filer som kan tilhøre DNS Unlocker-viruset. Sørg for at du inspiserer begge diskene dine, C: og D:. Dersom annonser fra DNS Unlocker ikke slutter å dukke opp i nettleseren din bør du gå til «Appdata»-mappen og slette profilen for denne nettleseren.

Vi samarbeider med utviklerne av noen av produktene som nevnes på nettsiden vår. Les mer om dette i Bruksavtalen. Ved å laste ned noen av antispyware-programmene for å slette DNS Unlocker adware godtar du vårt personvern og vår bruksavtale.
Gjør det nå!
Last ned
Sletting av DNS Unlocker adware Fornøyd-
garanti
Last ned
Sletting av DNS Unlocker adware
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med OS X
SpyHunter er anbefalt for avinstallering av DNS Unlocker adware. Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet SpyHunter.

Mer informasjon om dette programmet finnes i anmeldelsen av SpyHunter.

Dersom du har bestemt deg for å velge en annen anti-spionvare, bør du avinstallere SpyHunter fra datamaskinen din.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus er anbefalt for å avinstallere DNS Unlocker adware. 

Du bør sjekke at den gratis prøveversjonen fanger opp nåværende versjon av parasitten/viruset
Mer enn 40.000.000 nedlastinger!
Alternativ programvare
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testet effektiviteten til Malwarebytes Anti Malware ved sletting av DNS Unlocker adware-annonser (2016-03-08)
Reimage
Vi har testet effektiviteten til Reimage ved sletting av DNS Unlocker adware-annonser (2016-03-08)

Veiledning for sletting på andre språkLik oss på Facebook