Fjern DNS Unlocker adware (Instruksjoner for fjerning) - oppdatert Mar 2021

av Ugnius Kiguolis - -   DNS Unlocker ads | Type: Adware

DNS Unlocker fjerningsguide for adware

Hva er DNS Unlocker?

Hva er DNS Unlocker?

DNS Unlocker adware

DNS Unlocker er et gratisprogram som allerede har initiert ulike diskusjoner blant nettbrukere. Sikkerhetseksperter har derfor bestemt seg for å undersøke det i mer detalj. Resultatene er dessverre ikke veldig positive ettersom det virker til at dette verktøyet kategoriseres som en adware og et potensielt uønsket program.

Akkurat som klonen CloudScout, lover det å: Fjerne blokkeringen fra blokkerte nettsider og digitale media gratis! DNS-tjenesten vår er raskere enn VPM, enklere å konfigurere… Det virker imidlertid som at du ikke engang trenger å vurdere å laste ned dette programmet ettersom det kan dukke opp på datamaskinen din uten at du godkjenner det. Dette er fordi det har blitt spredt ved hjelp av en villedende markedsføringsstrategi kalt “bundling”.

Sikkerhetseksperter har oppdaget at det spres fra side til side med andre freeware-programmer for eksempel nedlastingsassistenter, PDF-generatorer, mediespillere og så videre. Slike programvarepakker markedsføres normalt på velkjente nettsider som download.com, soft32.com, softonoc.com, cnet.com osv. For å oppdage DNS Unlocker-vedlegg under installasjon av freeware-programmer er det nødvendig å følge nøye med i hvert enkelt installasjonssteg ettersom dette verktøyet har en tendens til å bli opplyst om på en veldig villedende måte. Derfor er det blitt kategorisert som et potensielt uønsket program (PUP).

DNS Unlocker støtter alle de mest populære nettlesere, inkludert Google Chrome, Mozilla Firefox og Internet Explorer. Så snart det kommer inn i offerets datamaskin kan det prøve å kapre alle ovennevnte nettlesere og begynne å initiere markedsføringskampanjer som brukes for å generere reklameinntekter. Derfor kan det begynne å generere tonnevis av annonser som vises i form av intext-lenker, bannerannonser, popup-annonser osv. Vær forsiktig med disse kommersielle tilbudene selv om de ser fristende ut. I realiteten prøver dette tvilsomme programmet å få deg til å besøke forhåndsbestemte nettsider som dessverre kan være både upålitelige og utrygge.

For å forhindre potensielt skadelige omdirigeringer fra DNS Unlocker bør du derfor holde deg unna alle annonser og unngå annet innhold fra dette programmet. Dersom du allerede har mottatt villedende annonser, opplevd omdirigeringer, nedsatt hastighet og andre problemer bør du kjøre et fullstendig systemskann med en vel ansett antimalware som for eksempel ReimageIntego.

DNS Unlocker adware

Hvordan kan DNS Unlocker kapre datamaskinen min?

Infiltrering av DNS Unlocker er som nevnt ovenfor nært tilknyttet programvarepakker. Utviklerne setter sin lit til distribusjonsmetoden “bundling”, som er en villedende måte for å distribuere adware, nettleserkaprere og andre PUP-er. Normalt begynner DNS Unlocker-annonser å dukke opp rett etter installasjon av populære programmer som nedlastingsassistenter eller programmer for videostrømming.

Vær forsiktig fordi slike programvarepakker normalt består av mer enn to programmer, så det er veldig sannsynlig at DNS Unlocker kommer sammen med andre PUP-er, for eksempel YoutubeAdBlocker, Junk Cleaner, CouponScanner, og mange andre. Dersom du ønsker å forhindre installasjon av slike og lignende programvarepakker bør du begynne å være mer forsiktig når du installerer programvarepakker. Alltid husk å velge avansert eller tilpasset installasjon. Disse er utvidet i forhold til rask og grunnleggende installasjon. På denne måten får du muligheten til å se og velge bort alle “valgfrie nedlastinger”. For å gjøre dette bør du gå gjennom hele installasjonsprosessen steg for steg og fjerne avkryssinger som allerede er valgt for deg.

Det anbefales å fjerne DNS Unlocker så snart du oppdager det på datamaskinen din. Ellers kan du begynne å oppleve ulike omdirigeringer, nedsatt hastighet, annonser, lekkasje av informasjon og lignende problemer.

Oppdatering på fjerning av DNS Unlocker (1):

Det virker til at dette adware-programmet kan endre datamaskinens DNS-innstillinger. For å fjerne DNS Unlocker fullstendig må du utføre stegene for fjerning som gis på neste side i denne artikkelen OG gjenopprette DNS-innstillingene på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du følge denne veiledningen:

 1. Åpne “Kontrollpanel” på datamaskinen din og gå til “Nettverk og internett” -> “Nettverk og delingssenter”-> “Endre adapterinnstillinger”. Du bør se din aktive nettforbindelse.
 2. Høyreklikk og velg “Egenskaper” og finn “Internet Protocol Version Version 4 (TCP/IPv4)”. Velg denne og klikk på “Egenskaper” igjen. I dette vinduet sørger du for å velge “Motta IP-adresse automatisk” og “Motta DNS serveradresse automatisk”. Som vi allerede har advart om kan DNS Unlocker prøve å endre disse innstillingene for å forhindre fjerning!
 3. Klikk “OK” for å lagre endringene.

Oppdatering på fjerning av DNS Unlocker (2):

Det er kjent at dette adware-programmet allerede er oppdatert flere ganger. I følge de siste nyhetene kan det skjule filene sine på datamaskinen din i håp om at de vil forbli uoppdaget. Dersom du allerede har brukt en oppdatert antispyware for å skanne datamaskinen din for ondsinnede filer eller fulgt vår manuell fjerningsveiledning for DNS Unlocker og ikke klart å eliminere det, kan du følge disse stegene:

 1. Åpne “Kontrollpanel” og gå til “Utseende og tilpassing” -> “Mappealternativer”
 2. Gå til “Vis”-fanen og velg “Vis skjulte filer, mapper og drivere” og velg bort “Skjul utvidelser for kjente filtyper”. Klikk på “Bruk” og lagre endringene.
 3. Klikk deretter på Windows-tasten og R samtidig for å starte Run og skriv inn %temp%. Trykk på “Enter” og du kommer til en ny mappe.
 4. Velg alle midlertidige filer som er tilgjengelig og slett dem.

Du bør også sjekke “Programfiler” og “Programdata-mapper” for mistenkelige filer som kan tilhøre DNS Unlocker-viruset. Sørg for at du inspiserer begge diskene dine, C: og D:. Dersom annonser fra DNS Unlocker ikke slutter å dukke opp i nettleseren din bør du gå til “Appdata”-mappen og slette profilen for denne nettleseren.

Andre versjoner av DNS Unlocker:

DNS Unlocker Version 1.3: Denne typen av DNS Unlocker er akkurat som forgjengeren. Den hevder å være i stand til å opprette tilkobling til en DNS-server som skal kunne gi brukere tilgang til blokkerte domener. Akkurat som forgjengeren er det imidlertid annonsestøttet og er kun ute etter å generere inntekt fra annonsering. Det kan komme inn i PC-ens programvarekappe og deretter vise sponsede popup-annonser, forårsake omdirigeringer, installere cookies, innhente/dele data, misbruke PC-ens ressurser, endre nettleserens innstillinger, blokkere forsøk på å fjerne det og andre aktiviteter.

DNS Unlocker Version 1.4: Like etter at DNS Unlocker versjon 1.3 ble lansert, kom en ny oppdatering av DNS Unlocker. Den er tilgjengelig under navnet DNS Unlocker version 1.4. På tross av noen oppdateringer på den tekniske siden er prinsippet bak programmet akkurat den samme – formålet er å kapre nettlesere og vise sponsede annonser. Den er programmert for å generere nettrafikk til sponsede nettsider og øke rangen til tredjepartsdomener. Det kan dessuten innhente personlig ikke-identifiserbar informasjon uten å skaffe tillatelse til dette og kan dessuten påvirke nettleserens ytelse på en negativ måte.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell DNS Unlocker fjerningsguide for adware

Fjern DNS Unlocker fra Windows systemer

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller DNS Unlocker og relaterte programmer
  Så, se etter DNS Unlocker eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern DNS Unlocker fra Mac OS X system

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter DNS Unlocker eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern DNS Unlocker adware fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal DNS Unlocker være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern DNS Unlocker fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg DNS Unlocker og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av DNS Unlocker. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Tilbakestill Google Chrome

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet DNS Unlocker ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som DNS Unlocker under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle DNS Unlocker-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av DNS Unlocker. Tilbakestill Google Chrome

Fjern DNS Unlocker fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter DNS Unlocker eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre DNS Unlocker slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt DNS Unlocker registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk