Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern DMA-Locker-virus (Oppdatert veiledning)

av Ugnius Kiguolis - - | Type: Stjele programmer

Hvis du aldri har hørt om ransomware vet du sannsynligvis ikke hva disse skadelige virusene gjør og hvorfor sikkerhetseksperter gjør alt de kan for å spre kunnskap om dem. Ransomware er en ondsinnet og villedende datainfeksjon som ødelegger offerets personlige filer. Du bør være oppmerksom på at det nesten er umulig å fikse de katastrofale følgene av en ransomware-infeksjon, og derfor bør du vite hvordan du unngår det før du blir angrepet.

DMA-Locker ransomware – hva gjør det når det kommer inn i offerets datamaskin?

DMA-Locker-viruset kan som alle andre ransomware-programmer komme seg inn i datamaskinen som en trojansk hest – det later normalt som at det er en legitim fil. Så snart det infiserer PC-en igangsetter det imidlertid sine ondsinnede prosesser som krypterer personlige filer. Denne datatrusselen har som mål å kryptere video-, bilde-, tekst- og andre filer. Det låser for eksempel filer med endelsene .xls, .tif ,.gif, .png, .jpg, .jpeg, ,.bmp, .raw, .max ,.accdb ,.db ,.dbf, .3dm, .mdb, .sql, .wma ,.ra ,.avi, .mov, .3g2, .pdb, .mp4 ,.3gp, .asf ,.asx, .mpeg, .pdf.

Så snart denne ondsinnede datatrusselen stjeler dine personlige filer etterlater det en melding i en .html- eller .txt-fil. Du finner disse meldingene i alle mapper med kryptert data. Denne meldingen inneholder informasjon fra de som har laget viruset. Meldingen forklarer hva som har skjedd med datamaskinen og påpeker dessuten at eksterne disker som var koblet til PC-en også er infiserte. Utviklerne ber videre om penger for å gi deg tilgang til filene igjen:

The only way to get your files back is to pay us for unique decryption key. Otherwise, your files will be lost.

Dette ransomware-programmet skiller seg fra andre av samme type fordi det ber om en overraskende stor løsesum. Mens andre virus ber om mellom 0,3 til 3 bitcoins (mellom 125-1250 euro), krever DMA-Locker hele 15 bitcoins (omtrent 6250 euro). Vi anbefaler imidlertid på det sterkeste at du IKKE betaler løsesummen. Det finnes ingen garanti for at svindlerne kommer til å hjelpe deg med å gjenopprette filene. Det første du må gjøre er å fjerne dette malware-programmet fra datamaskinen (hvis du gjør dette tidlig nok kan du til og med stanse dekrypteringsprosessen og redde noen filer). Vi anbefaler at du avinstallerer dette viruset automatisk ved hjelp av et antimalware-program, for eksempel Reimage. Dette verktøyet finner og eliminerer ondsinnede DMA Locker-filer.

DMA-Locker virus message

Hvordan blir jeg infisert av DMA-Locker virus?

Du kan bli infisert av denne trojaneren når du besøker skadelige nettsider på nettet. Du bør være oppmerksom på at nettkriminelle benytter ulike, villedende metoder for å komme inn i ofrenes datamaskiner. Du må derfor være forberedt og vite hvordan du unngår å bli infisert!

 • Vanligvis spres ransomware-trusler via ondsinnede e-poster som inneholder vedlegg. Slike vedlegg kan se trygge ut – de later ofte til å være dokumenter, PDF-filer og andre vanlige filer. Slike vedlegg kan imidlertid inneholde infiserte komponenter. Du bør aldri åpne slike e-poster eller vedlegg.
 • Virus kan også spres via ondsinnede nettsider. Ikke klikk på tvilsomme lenker på nettsider som tilbyr gambling eller porno. Disse nettsidene brukes normalt til å spre ondsinnede infeksjoner.
 • Installer programvare på datamaskinen KUN med avansert/tilpasset installasjon og velg bort forslag om nedlasting av tvilsomme ekstraprogrammer.

Hvis du ønsker å finne ut hvordan du avinstallerer dette ransomware-programmet manuelt kan du fortsette til neste side. Vi har også forklart hvordan du kan gjenopprette tapte filer.

Hvordan rydde opp?

Du må avinstallere DMA-Locker viruset før du gjør noe annet. Du må fjerne det fullstendig for å sikre at det ikke kommer til å forårsake skade på systemet ditt senere. Det anbefales på det sterkeste at du fjerner dette malware-programmet automatisk. Du kan imidlertid også velge å fjerne det manuelt. Instruksjonene for hvordan du gjør dette er tilgjengelige nedenfor artikkelen.

Den eneste måten for å få tilbake filene dine er dessverre å gjenopprette dem fra en sikkerhetskopi. Du må først fjerne DMA-Locker, og deretter koble til lagringsenheten for å importere filer. Du kan også benytte et av følgende verktøy for å prøve å dekryptere de infiserte filene:

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell DMA-Locker fjerningsguide for virus:

Fjern DMA-Locker ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne DMA-Locker

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av DMA-Locker.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern DMA-Locker ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av DMA-Locker. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av DMA-Locker er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot DMA-Locker og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-dma-locker-ransomware.html

Veiledning for sletting på andre språk