Fjern [email protected] (Enkel veiledning for fjerning) - Instruksjoner for gjenoppretting inkludert

[email protected] fjerningsguide for virus

Hva er [email protected] ransomware?

[email protected] ransomware låser filer på den infiserte datamaskinen med filendelsen .java

Bilde av ransomware-trusselen Decrypthelp@qq.com

[email protected] er en versjon av .java ransomware. Begge disse tilhører malware-familien Dharma/Crysis, som har truet databrukere og kryptert filene deres i flere år.

Kryptovirus benytter et AES-krypteringsshiffer og legger til filendelsen .[[email protected]].java i filer uten at offeret har muligheten til å gjenopprette eller åpne dem. Dette ondsinnede programmet rettes mot de mest populære filtypene for å forårsake mer skade og overbevise brukeren om å betale løsesummen.

Så snart filkrypteringen er fullført, leverer [email protected] en melding der svindlerne gir offeret instruksjoner om hva de må gjøre:

Your computer has been infected with [email protected] Ransomware. All the files found on your drives have been encrypted with a complex algorithm. To regain your access, strictly follow the instructions, provided in the ransom notification.

De ber offeret om å overføre et spesifikt bitcoin-beløp til den oppgitte bitcoin-lommeboken. Sikkerhetseksperter advarer imidlertid mot dette. De som står bak [email protected] ransomware er ikke pålitelige, og dette filkrypterende programmet er kun skapt for å svindle brukere for penger. Hvorvidt offeret får dekrypteringsverktøyet som svindlerne lover, kommer dermed an på sistnevntes samvittighet.

Det er ingen tvil om at man ikke bør stole på de som står bak ransomware-trusselen. I stedet for å godta tilbudet deres og følge løsningen deres for gjenoppretting av data, bør du fjerne [email protected] fra enheten ved bruk av et kraftig antimalware-program

Vi anbefaler ReimageIntego for fjerning av [email protected]. Dette programmet kan rense systemet og gjenopprette skader som kan ha vært forårsaket av ransomware-programmet. Det ondsinnede programmet endrer normalt systemet og Windows-registeret for å kunne legge programmet inn blant oppstartsprogrammer.

Malware-programmer kan dessuten installere flere ondsinnede komponenter og påvirke viktige systemprosesser. Manuell eliminering er derfor en ekstremt skadelig og komplisert prosess som kan utføres av IT-eksperter. Derfor bør du sette din lit til pålitelige sikkerhetsverktøy.

Vi ønsker imidlertid å påpeke at fjerning av [email protected] ikke gir deg filene dine tilbake. Antimalware-programmer fungerer ikke som en dekrypterer. Det offisielle dekrypteringsprogrammet for denne malware-trusselen er dessverre ikke lansert enda. Derfor kan du kun benytte deg av sikkerhetskopier, eller alternativt prøve gjenopprettingsmuligheter (du finner disse presentert nedenfor).

Bilde av ransomware-viruset Decrypthelp@qq.comRansomware-trusselen [email protected] er en versjon av filendelsesviruset .java.

Metoder som brukes til å spre ransomware

Utviklere av filkrypterende virus setter normalt sin lit til malspam som distribusjonsmetode. Denne strategien gjør det mulig å lure brukere til å åpne infiserte e-postvedlegg som sprer ondsinnede komponenter.

Slik søppelpost har normalt emner som beskriver problemer med brukerens bankkonto, eller problemer med levering av pakker. De kan også se ut som viktige dokumenter eller skannede biler. Ved å åpne disse filene kan du imidlertid risikere å infiltrere datamaskinen med ondsinnede programmer.

Viruset kan også bli installert på systemet ved bruk av andre metoder, som:

 • falske programvarenedlastinger;
 • falske oppdateringer;
 • ondsinnede annonser;
 • exploit kits.

Ved å ta forholdsregler og unngå å besøke tvilsomme nettsider eller klikke på ukjente lenker kan du imidlertid minimere risikoen for ransomware-angrep. Dessverre kan ingen føle seg 100 % trygge mot ransomware-angrep. På grunn av dette bør du installere et vel ansett antivirus-program som tilbyr beskyttelse i sanntid.

Sikkerhetseksperter fra zondervirus.nl minner om at det er veldig viktig å opprette sikkerhetskopier. Ved et ransomware-angrep trenger du derfor ikke å vurdere å betale løsesummen og dermed gå på et økonomisk tap.

Eliminering av ransomware-viruset [email protected]

Den eneste trygge måten for å fjerne [email protected] fra datamaskinen er å benytte et kraftig sikkerhetsprogram. Vi anbefaler at du installerer ReimageIntego eller Malwarebytes, oppdaterer programmet og skanner systemet. Ransomware-trusler er kompliserte og nesten umulig å eliminere manuelt.

Etter at du har fjernet [email protected], kan du gjenopprette filene dine fra sikkerhetskopier. Hvis du ikke har slike filer, kan du imidlertid følge veiledningen som tilbys nederst i artikkelen. Her finner du gjennopprettingsmetoder som kan hjelpe deg med å gjenopprette i hvert fall noen av filene, frem til det offisielle dekrypteringsprogrammet lanseres.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell [email protected] fjerningsguide for virus

Fjern [email protected] ved hjelp av Safe Mode with Networking

Hvis du ikke klarer å kjøre automatisk fjerning av [email protected], må du starte datamaskinen på nytt i sikkerhetsmodus med nettverk.

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne [email protected]

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned ReimageIntego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av [email protected]

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern [email protected] ved hjelp av System Restore

Denne metoden kan også hjelpe deg med å deaktivere viruset og bli kvitt det automatisk:

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av [email protected]. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med ReimageIntego og sørge for at fjerning av [email protected] er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne [email protected] fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

For øyeblikket er de kun mulig å gjenopprette infiserte filer ved å bruke sikkerhetskopier. Alternativt kan du prøve lykken med et alternativt verktøy.

Hvis filene dine krypteres av [email protected] kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Prøv Data Recovery Pro

Dette profesjonelle programmet er designet for å gjenopprette ødelagte filer, eller filer som er slettet ved et uhell. Det kan i tillegg være nyttig etter et ransomware-angrep.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av [email protected] ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Dra nytte av tidligere Windows-versjoner

Denne metoden gjør det mulig å hente inn tidligere lagrede versjoner av filen. For å bruke denne metoden må du ha aktivert systemgjenoppretting før ransomware-angrepet. 

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

Bruk ShadowExplorer for å gjenopprette filer fra skyggekopier.

Hvis [email protected] ikke har slettet skyggekopier av filene dine, kan du prøve ShadowExplorer for å gjenopprette ødelagte filer:

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Dekrypteringsprogram for ransomware-trusselen [email protected] ransomware er ikke tilgjengelig enda.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot [email protected] og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk