Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Decrypthelp@qq.com-virus (Enkel veiledning for fjerning) - Instruksjoner for gjenoppretting inkludert

av Jake Doevan - - | Type: Ransomware

Decrypthelp@qq.com ransomware låser filer på den infiserte datamaskinen med filendelsen .java

Bilde av ransomware-trusselen Decrypthelp@qq.com

Decrypthelp@qq.com-viruset er en versjon av .java ransomware. Begge disse tilhører malware-familien Dharma/Crysis, som har truet databrukere og kryptert filene deres i flere år. 

Kryptovirus benytter et AES-krypteringsshiffer og legger til filendelsen .[decrypthelp@qq.com].java i filer uten at offeret har muligheten til å gjenopprette eller åpne dem. Dette ondsinnede programmet rettes mot de mest populære filtypene for å forårsake mer skade og overbevise brukeren om å betale løsesummen.

Så snart filkrypteringen er fullført, leverer Decrypthelp@qq.com en melding der svindlerne gir offeret instruksjoner om hva de må gjøre:

Your computer has been infected with Decrypthelp@qq.com Ransomware. All the files found on your drives have been encrypted with a complex algorithm. To regain your access, strictly follow the instructions, provided in the ransom notification.

De ber offeret om å overføre et spesifikt bitcoin-beløp til den oppgitte bitcoin-lommeboken. Sikkerhetseksperter advarer imidlertid mot dette. De som står bak Decrypthelp@qq.com.java ransomware er ikke pålitelige, og dette filkrypterende programmet er kun skapt for å svindle brukere for penger. Hvorvidt offeret får dekrypteringsverktøyet som svindlerne lover, kommer dermed an på sistnevntes samvittighet.

Det er ingen tvil om at man ikke bør stole på de som står bak ransomware-trusselen. I stedet for å godta tilbudet deres og følge løsningen deres for gjenoppretting av data, bør du fjerne Decrypthelp@qq.com-viruset fra enheten ved bruk av et kraftig antimalware-program

Vi anbefaler Reimage for fjerning av Decrypthelp@qq.com. Dette programmet kan rense systemet og gjenopprette skader som kan ha vært forårsaket av ransomware-programmet. Det ondsinnede programmet endrer normalt systemet og Windows-registeret for å kunne legge programmet inn blant oppstartsprogrammer.

Malware-programmer kan dessuten installere flere ondsinnede komponenter og påvirke viktige systemprosesser. Manuell eliminering er derfor en ekstremt skadelig og komplisert prosess som kan utføres av IT-eksperter. Derfor bør du sette din lit til pålitelige sikkerhetsverktøy. 

Vi ønsker imidlertid å påpeke at fjerning av Decrypthelp@qq.com-viruset ikke gir deg filene dine tilbake. Antimalware-programmer fungerer ikke som en dekrypterer. Det offisielle dekrypteringsprogrammet for denne malware-trusselen er dessverre ikke lansert enda. Derfor kan du kun benytte deg av sikkerhetskopier, eller alternativt prøve gjenopprettingsmuligheter (du finner disse presentert nedenfor).

Bilde av ransomware-viruset Decrypthelp@qq.com
Ransomware-trusselen Decrypthelp@qq.com er en versjon av filendelsesviruset .java.

Metoder som brukes til å spre ransomware

Utviklere av filkrypterende virus setter normalt sin lit til malspam som distribusjonsmetode. Denne strategien gjør det mulig å lure brukere til å åpne infiserte e-postvedlegg som sprer ondsinnede komponenter.

Slik søppelpost har normalt emner som beskriver problemer med brukerens bankkonto, eller problemer med levering av pakker. De kan også se ut som viktige dokumenter eller skannede biler. Ved å åpne disse filene kan du imidlertid risikere å infiltrere datamaskinen med ondsinnede programmer.

Viruset kan også bli installert på systemet ved bruk av andre metoder, som: 

 • falske programvarenedlastinger;
 • falske oppdateringer;
 • ondsinnede annonser;
 • exploit kits.

Ved å ta forholdsregler og unngå å besøke tvilsomme nettsider eller klikke på ukjente lenker kan du imidlertid minimere risikoen for ransomware-angrep. Dessverre kan ingen føle seg 100 % trygge mot ransomware-angrep. På grunn av dette bør du installere et vel ansett antivirus-program som tilbyr beskyttelse i sanntid.

Sikkerhetseksperter fra zondervirus.nl minner om at det er veldig viktig å opprette sikkerhetskopier. Ved et ransomware-angrep trenger du derfor ikke å vurdere å betale løsesummen og dermed gå på et økonomisk tap. 

Eliminering av ransomware-viruset Decrypthelp@qq.com 

Den eneste trygge måten for å fjerne Decrypthelp@qq.com fra datamaskinen er å benytte et kraftig sikkerhetsprogram. Vi anbefaler at du installerer Reimage eller Malwarebytes, oppdaterer programmet og skanner systemet. Ransomware-trusler er kompliserte og nesten umulig å eliminere manuelt. 

Etter at du har fjernet Decrypthelp@qq.com, kan du gjenopprette filene dine fra sikkerhetskopier. Hvis du ikke har slike filer, kan du imidlertid følge veiledningen som tilbys nederst i artikkelen. Her finner du gjennopprettingsmetoder som kan hjelpe deg med å gjenopprette i hvert fall noen av filene, frem til det offisielle dekrypteringsprogrammet lanseres. 

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell Decrypthelp@qq.com fjerningsguide for virus:

Fjern Decrypthelp@qq.com ved hjelp av Safe Mode with Networking

Hvis du ikke klarer å kjøre automatisk fjerning av Decrypthelp@qq.com, må du starte datamaskinen på nytt i sikkerhetsmodus med nettverk.

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Decrypthelp@qq.com

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Decrypthelp@qq.com.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Decrypthelp@qq.com ved hjelp av System Restore

Denne metoden kan også hjelpe deg med å deaktivere viruset og bli kvitt det automatisk:

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Decrypthelp@qq.com. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av Decrypthelp@qq.com er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne Decrypthelp@qq.com fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

For øyeblikket er de kun mulig å gjenopprette infiserte filer ved å bruke sikkerhetskopier. Alternativt kan du prøve lykken med et alternativt verktøy.

Hvis filene dine krypteres av Decrypthelp@qq.com kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Prøv Data Recovery Pro

Dette profesjonelle programmet er designet for å gjenopprette ødelagte filer, eller filer som er slettet ved et uhell. Det kan i tillegg være nyttig etter et ransomware-angrep.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av Decrypthelp@qq.com ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Dra nytte av tidligere Windows-versjoner

Denne metoden gjør det mulig å hente inn tidligere lagrede versjoner av filen. For å bruke denne metoden må du ha aktivert systemgjenoppretting før ransomware-angrepet. 

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

Bruk ShadowExplorer for å gjenopprette filer fra skyggekopier.

Hvis Decrypthelp@qq.com ikke har slettet skyggekopier av filene dine, kan du prøve ShadowExplorer for å gjenopprette ødelagte filer:

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Dekrypteringsprogram for ransomware-trusselen Decrypthelp@qq.com ransomware er ikke tilgjengelig enda.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Decrypthelp@qq.com og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-decrypthelpqq-com-ransomware.html

Veiledning for sletting på andre språk