Fjern CTB Locker-virus (Forbedret veiledning) - oppdateringer 2015

CTB Locker fjerningsguide for virus

Hva er CTB Locker viruset?

CTB Locker viruset er det siste innen ransomware, den begynte å angripe PC brukere i midten av Juli, 2014. Den er nesten identisk med Cryptowall virus, Cryptolocker, Cryptorbit, osv. Dette er en veldig farlig parasitt som blir brukt til å kryptere utvalgte filer og får offeret til å betale for dekrypteringen. I de fleste tilfeller blir folk som har lyst til å få tilbake bilder, videoer og andre filer bedt om å betale 120 USD. Andre ganger krever CTB Locker viruset 24 USD eller andre summer. Og denne boten skal betales i bitcoins. Hvis du har mistanker om at maskinen din allerede er infisert med CTB Locker viruset, sjekk først om du kan åpne filene dine. Du kan også få varsler som forklarer deg alt sammen og påstår at du må betale en bot. Hvis dette har skjedd må du skanne maskinen din med et pålitelig anti-spyware program så fort så mulig for å redde mest mulig av de filene som er igjen. Desverre er det nesten umulig å oppdage viruset før disse varslene dukker opp. Denne typen virus er en av grunnene til at du alltid burde ha et oppdatert anti-spyware program installert på maskinen. Vi anbefaler på det sterkeste å bruke ReimageIntego.

Hvordan kan CTB Locker infisere maskinen?

CTB Locker spres for det meste via misledende mailer. De kan innstilles på å få deg til og bekrefte kjøp, godkjenne betalinger osv. Så fort offeret har blitt lurt til å laste ned et falskt vedlegg blir PC’n infisert med ransomware. Vær også veldig forsiktig med pop-ups som tilbyr deg å oppdatere Flash Player, disse kan lede deg inn på CTB Lockers infiltrasjon. Så fort viruset er inne, dropper det sine egne filer og skanner systemet. Etter å ha funnet det den er ute etter (3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx, etc.), blokkerer den systemet ved å bruke en kryptografisk elliptisk kurve. Det virker også som om dette viruset kan kommunisere med sin kommando og kontroll server via TOR og følge kommandoene. Hvis du bruker Windows XP, Windows Vista, Windows 7 og 8, burde du være ekstra forsiktig, det er bare disse systemene viruset kan angripe… nå. Hvis du har mistanker om at maskinen din er kapret og filene kryptert, kan du sjekke det ved å åpne %MyDocuments%\.html filen. Desverre er det umulig å åpne filene uten å betale boten til CTB Locker viruset.

Hvordan slette CTB Locker viruset?

Hvis du tror at CTB Locker viruset allerede har kapret maskinen, burde du skanne systemet med ReimageIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner og slette dette farlige ransomwaret. For å gjenopprette kontakten med filene dine, prøv å utfør en backup eller bruk gjenopprettingsverktøy som R-Studio or Photorec.

En full system skann kan desverre ikke gjenopprette filene som ble kryptert av CTB Locker. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du er føret var når det kommer til denne typen trussler og bruker de programmene vi har nevnt ovenfor. Og ikke glem backup (dette burde bli gjort så ofte så mulig). Du kan også prøve eksterne USB harddisker, CD, DVD, Google Drive, Dropbox, Flickr og andre løsniinger. Det anbefales også at alle åpne delinger bare tillates for nødvendige grupper og autoriserte brukere.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell CTB Locker fjerningsguide for virus

Fjern CTB Locker ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne CTB Locker

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned ReimageIntego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av CTB Locker.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern CTB Locker ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av CTB Locker. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med ReimageIntego og sørge for at fjerning av CTB Locker er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot CTB Locker og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk