Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

CTB-Faker ransomware-virus. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Julie Splinters - - | Type: Stjele programmer

Hvilke farer ligger bak CTB-Faker-viruset?

Mens enkelte hackere prøver å opprette ustoppelige filkrypteringsvirus, prøver andre, for eksempel utviklerne av CTB Faker-viruset, å imitere ransomware-programmer. Det virker til at utviklerne er en gjeng amatører siden pengebeløpet som kreves er ganske lite – kun $50. I tillegg er det ikke så altfor vanskelig å dekode filene. Hvis datamaskinen din er angrepet av dette viruset kan du lese denne artikkelen for å finne ut hvordan CTB-Faker kan fjernes. En av metodene er å installere Reimage.

Etter å ha analysert viruset virker det til at nettkriminelle favoriserer ransomwareprogrammet CTB Locker. Mens sistnevnte er utviklet av erfarne hackere har CTB Faker-viruset fremdeles langt igjen. Dette malware-programmet opererer faktisk som en Winrar SFX-fil. Etter aktivering pakker det ut ulike VBS-filer og kjørbare filer i mappen C:\ProgramData. Viruset inneholder en WinRar-mappe med indikasjon på flere filutvidelser. CTB Faker finner dessuten matchende filformater, dvs. .doc, .png, .jpg, og overfører dem deretter til mappen som låses med et bestemt passord.

The picture showing CTB Faker virus

Når denne operasjonen er fullført initierer det omstart av operativsystemet. Ofrene blir deretter overrasket av en melding om løsesum. Meldingen informerer om at betalingen må skje innen sju dager. Etter at den indikerte tidsperioden er utløpt, dobles summen. Svindlerne tilbyr en Bitcoin-adresse – 1NgrUc748vG5HerFoK3Tkkb1bHjS7T2w5J. Når pengene er overført skal ofrene kontakte hackerne via miley@openmailbox.org for å motta dekrypteringsnøkkelen. I tillegg må infiserte brukere angi passordet i dekrypteringsvinduet til CTB Faker. Hvis passordet er riktig vil .zip-filen bli pakket ut tilbake på harddisken. Selv om 50 dollar ikke virker som mye penger bør du ikke betale.

Når infiserer viruset systemet?

I tillegg til å vurdere hvordan man gjenoppretter filene, kan det også være interessant å se på hvordan dette viruset spres fra datamaskin til datamaskin. Selv om flesteparten av ransomware-virus har en tendens til å benytte påtrengende søppelpost og svindel for å infisere brukere, foretrekker CTB Faker å benytte pornografiske nettsider og andre domener med tilsvarende innhold. Siden disse nettsidene er populære blant en lang rekke ulike mannlige nettbrukere, er det ikke overraskende at størstedelen av infiserte brukere er menn.

Viruset spres via falske profiler som leder til en passordbeskyttet striptease-video. Brukeren klikker på lenken og laster ned zip-filen. Deretter er det bare et tidsspørsmål før CTB Faker ransomware utfører sitt ondsinnede mål. Den beste måten å unngå denne trusselen på er å unngå å besøke slike domener. Det er dessuten helt nødvendig å ha et pålitelig antispyware-program som oppdager ondsinnede filer før de invaderer systemet. La oss se på fjerning av CTB Faker.

Kan jeg fjerne CTB-Faker på en effektiv måte?

Et verktøy for fjerning av malware er nyttig når det gjelder å blokkere malware, og det garanterer dessuten at ransomware blir fjernet fullstendig. For å eliminere trusselen trenger du den nyeste versjonen av programvaren. Hvis du oppdager problemer med å starte eller fullføre fjerning av CTB Faker på grunn av at antivirus-programmet ikke starter, kan du benytte instruksjonene for fjerning som gis på denne siden. Etter at ransomware-trusselen er fjernet kan du konsentrere deg om gjenoppretting av låste data. Heldigvis har IT-eksperter lansert dekrypteringsnøkkelen. Til slutt bør du ikke glemme at det er viktig å være forsiktig for å unngå slike trusler.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell CTB-Faker fjerningsguide for virus:

Fjern CTB-Faker ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne CTB-Faker

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av CTB-Faker.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern CTB-Faker ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av CTB-Faker. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av CTB-Faker er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot CTB-Faker og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Om forfatteren

Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-ctb-faker-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk