Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern CrySiS-virus (Veiledning for fjerning) - oppdateringer jul 2016

av Julie Splinters - - | Type: Stjele programmer

Hva er CrySiS-viruset og hvilke farer medfører det?

CrySiS-viruset er et ransomware-program som ble introdusert av nettkriminelle i starten av 2016. Akkurat som alle andre virus som tilhører ransomware-kategorien kan det kryptere filene dine og la deg stå igjen uten bilder, musikkfiler, forretningsdokumenter og lignende data. For de som er villige til å gjøre hva som helst for å få tilbake filene sine tilbyr nettkriminelle et verktøy kalt CrySis Ransomware Decryptor. Dette er selvsagt et betalingsprogram som ikke gir deg noen garanti for at det kommer til å hjelpe deg med å dekryptere dine blokkerte filer. Du kan dessuten aldri være sikker på at det ikke inneholder ytterligere malware, så vi anbefaler ikke at du kjøper det. Hvis du opplever denne trusselen akkurat nå bør du vite at du kan gjenopprette filene dine fra sikkerhetskopier. Du kan dessuten alltid prøve R-studio, Recuva eller Photorec istedet for CrySis-tjenesten. For å fjerne infiserte filer fra datamaskinen din anbefaler vi at du benytter en profesjonell programvare som for eksempel Reimage Reimage Cleaner .

Etter at det ble lansert for nesten et halvår siden har CrySis spredt seg raskt på datamaskiner over hele verden. Så snart det infiltrerer systemet og låser dataene som er lagret på harddisken, begynner det å kreve en betydelig sum for en privat nøkkel som angivelig skal kunne fikse datamaskinen. Ofre er dessverre normalt så desperate etter å låse opp filene sine at de bestemmer seg for å betale løsesummen i bytte mot denne nøkkelen. Som vi allerede har nevnt bør du aldri betale noen løsesum i bytte mot denne nøkkelen. Du bør heller prioritere å fjerne CrySis ransomware, ettersom dette er den eneste måten for å sørge for datamaskinens sikkerhet.

Meldingen som normalt vises av dette ekstremt skadelige programmet ser slik ut:

Attention! Your computer was attacked by virus-encoder.
All your files are encrypted cryptographically strong, without the original key recover is impossible! To get the decoder and the original key, you need to write us at the email: dalailama2015@protonmail.ch with subject “encryption” stating your id.
Write in the case, do not waste your and our time on empty threats.
Responses to letters only appropriate people are not adequate to ignore.
P.S. only in case you do not receive a response from the first email address within 48 hours please use this alternative email goldman0@india.com.

Hvor mye offeret må betale for filene er uklart, noe som betyr at han/hun er tvunget til å kontakte svindlerne. Hvis du ser en slik melding på datamaskinen din bør du ikke gi etter for kravene. Du bør vurdere hvorvidt du ønsker å støtte hackere i å lage flere ondsinnede programmer som CrySis. Hvis du er heldig nok til å unnslippe viruset denne gangen betyr det ikke at det gir deg immunitet i fremtiden. Derfor anbefales det å fjerne CrySis fra den infiserte datamaskinen snarest mulig.

Hvordan kan jeg beskytte datamaskinen min fra dette ransomware-viruset?

Akkurat som de fleste andre ransomware-virus infiserer CrySis-viruset systemet på en villedende måte. Normalt infiltrerer det datamaskinen som et angivelig nyttig vedlegg eller programvareoppdatering. Så snart viruset kommer inn i systemet begynner det umiddelbart å søke etter forhåndsbestemte filer som deretter krypteres med RSA og AES128-kryptering. Etter krypteringen blir filene utilgjengelig. Dessverre oppdager ofrene normalt viruset på dette stadiet når det ikke er stort som kan gjøres. CrySis legger dessuten til dokumentene Help_Decrypt_FILES.BMP, Help_Decrypt_FILES.HTM, Help_Decrypt_FILES.TXT på datamaskinen, som gir offeret detaljer om gjenopprettingsprosessen.

Det er alltid enklere å forhindre et virusangrep enn å håndtere konsekvensene etter at det har infisert systemet. Sikkerhetsekspertene anbefaler å øke datamaskinens sikkerhet ved å kombinere flere antivirus-funksjoner på systemet. Først og fremst er det selvfølgelig nødvendig å skaffe et pålitelig antivirus-program og sørge for at det alltid er oppdatert. En kraftig brannmur kan også være nyttig for å stoppe nettkriminelle fra å komme seg inn på nettverket ditt. Du bør dessuten ikke glemme å følge med på nye systemoppdateringer og sørge for at disse er installerte. Til slutt bør du være oppmerksom på sikkerheten. Unngå å besøke upålitelige nettsider og unngå å laste ned ukjent programvare på datamaskinen. Du bør alltid se etter programvareoppdateringer på offisielle nettsider heller enn å laste dem ned fra vilkårlige nedlastingssider.

Fjerning av CrySis ransomware:

Uansett om du allerede har erfaring fra å fjerne virus eller ikke bør CrySis-viruset tas på alvor. Ransomware-virus er kjent for å blokkere antivirus-verktøy, så hvis du planlegger å fjerne CrySis bør du være forberedt på at antivirus-programmet kanskje ikke fungerer. Ekspertteamet vårt tilbyr instruksjoner som kan hjelpe deg med å bekjempe viruset og initiere et fullstendig systemskann. Før du skanner systemet bør du imidlertid sørge for at antivirus-programmet er oppdatert til nyeste versjon. Ellers er det ikke sikker at det klarer å oppdage og fjerne CrySis fra systemet ditt. Dermed vil viruset fortsette å utgjøre en trussel for dine fremtidige filer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage Cleaner Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Reimage Cleaner, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Reimage Cleaner har en gratis, begrenset skanner. Reimage Reimage Cleaner tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage Cleaner, kan du prøve Combo Cleaner.
CrySiS ransomwarevirus skjermbilde
CrySiS ransomwarevirus skjermbilde

Manuell CrySiS fjerningsguide for virus:

Fjern CrySiS ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne CrySiS

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av CrySiS.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern CrySiS ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av CrySiS. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner og sørge for at fjerning av CrySiS er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot CrySiS og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner , SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-crysis-ransomware-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk