Alvorlighetsgrad:  
  (96/100)

Fjern CryptoWall 3.0-virus

12

Hva er CryptoWall 3.0?

CryptoWall 3.0 virus er en skadelig ransomware som enkelt kan føre til mange problemer. Denne trusselen kan enkelt blokkere filene dine, begynne å utpresse deg og til og med prøve å stjele alle pengene dine. Dersom du ønsker å unngå slike problemer bør du gjøre så godt du kan for å unngå CryptoWall 3.0 og de tidligere versjonene, Cryptowall, Cryptolocker, CTB Locker, etc. Ellers kan du miste viktige dokumenter, bilder, videofiler og lignende data.

Dersom et av de ovennevnte virusene infiltrerer systemet, skanner det normalt datamaskinen og krypterer alle påkrevde filer. Det er kjent at CryptoWall 3.0 virus er ute etter disse filtypene: 3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx, etc. Etter å ha funnet disse filendelsene, vil viruset kryptere dem. Det er kjent at dette gjøres ved hjelp av en AES CBC 256-bits krypteringsalgoritme. Dette betyr at den eneste måten for å dekryptere alle de krypterte filene er å skaffe krypteringsnøkkelen. Etter å ha kryptert filene, begynner Cryptowall å vise advarsler som instruerer offeret til hvordan han/hun kan låse opp de krypterte filene. Viruset ber også om at offeret laster ned og installere nettleseren Tor, kjører den og deretter besøker nettsiden. Her bes offeret om å betale en løsesum på $500. Dersom man ikke betaler dette innen 7 dager, øker summen til $1000. Vi oppfordrer deg imidlertid til IKKE å betale boten. Dette er fordi det ikke finnes noen garanti for at eierne av CryptoWall sender deg krypteringsnøkkelen etter at du har betalt løsesummen. For øyeblikket er ransomware et alvorlig problem for PC-brukere, så det er massevis av utviklere som har begynt å utvikle spesielle verktøy som skal hjelpe påvirkede brukere. Dersom CryptoWall 3.0 ransomware nettopp har dukket opp på datamaskinen din, bør du kjøre et fullstendig systemskann med SpyHunter og forhindre ytterligere kryptering. I tillegg bør du prøve disse programmene for å dekryptere filene dine: R-StudioPhotorec.

Cryptowall

Hvordan kan CryptoWall 3.0 infisere datamaskinen min?

Dersom du vil unngå ransomware som CryptoWall 3.0 må du ta noen forholdsregler. Først og fremst må du sørge for å installere en vel ansett anti-spionvare. I tillegg bør du prøve å holde den oppdatert slik at du får muligheten til å se hva slags malware som prøver å komme seg inn i PC-systemet. I tillegg bør du holde deg unna villedende e-postmeldinger. Dersom en e-post ser mistenkelig ut, er full av skrive- eller grammatikkfeil eller du ikke vet hvem avsenderen er, bør du ignorere den. Du kan prøve å kontakte personen som er ansvarlig for e-posten og dobbeltsjekke han/henne. Ellers kan du bli lurt til å klikke på ondsinnede lenker eller laste ned infisert e-postvedlegg. Dersom CryptoWall 3.0 kommer inn i systemet bruker det flere minutter på å sjekke systemet og velge nødvendige filer. I tillegg blokkeres systemet og programmet ber deg om å betale løsepenger. Vennligst IKKE betal fordi du på denne måten kan komme borti flere problemer! Dersom du mistenker at du er infisert av CryptoWall 3.0 ransomware kan denne veiledningen hjelpe deg:

Hvordan fjerne CryptoWall 3.0 virus?

Dersom du ser en melding som hevder at filene dine er blokkerte på grunn av ransomware og at du må betale løsesummer for å låse dem opp, er du infisert av ransomware. For å fjerne CryptoWall 3.0-viruset bør du skanne datamaskinen din med en oppdatert anti-spionvare og fjerne ondsinnede filer. 

Dersom du vil gjenopprette tilgangen til filene dine bør du prøve å bruke sikkerhetskopier eller, dersom du ikke har slike, prøve å kjøre et verktøy for filgjenoppretting, som R-Studio eller Photorec. Kaspersky Lab har også lansert et verktøy for å dekryptere krypterte filer, så du kan også prøve Kaspesky Ransomware Decryptor. Vennligst IKKE betal boten ettersom dette ikke garanterer at du mottar nøkkelen som er påkrevd for å dekryptere filene dine.

Vi anbefaler på det sterkeste at du tenker på å forhindre infeksjoner som Cryptowall. For å gjøre dette kan du benytte et av de ovennevnte programmene. Dessuten bør du ikke glemme å tenke på immuniteten av filene dine og lage sikkerhetskopier. For å gjøre dette kan du bruke eksterne USB-disker, CD-er, DVD-er eller nettbasert lagring som Google Drive, Flickr og andre løsninger. Mer informasjon om sikkerhetskopier finnes i denne artikkelen: Hvorfor må jeg sikkerhetskopiere og hvilke alternativer har jeg?

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Spørsmål. Jeg ble infisert av CryptoWall 3.0 ransomware forrige uke. Det virker som at alle diskene mine bortsett fra C er påvirket. Kan jeg gjøre noe annet enn å betale løsesummen for å få filene mine tilbake?

Svar. Det verste du kan gjøre er å betale løsesummen. Ved å gjøre dette gir du bort pengene dine direkte til nettsvindlere. I tillegg kan du komme til å avsløre kredittkortopplysningene dine og annen personlig informasjon tilknyttet bankkontoen din. Istedet for å betale løsesummen bør du derfor fjerne CryptoWall 3.0 fra PC-en din og benytte et gjenopprettingsverktøy for å dekryptere dine personlige filer. For å gjøre dette kan du støtte deg til veiledningen som gis nedenfor.

Spørsmål. Datamaskinen min ble infisert av Cryptowall-viruset for noen dager siden. Det ser heldigvis bare ut til å ha påvirket den ene mappen på harddisken min og denne inneholder heldigvis ikke viktige data. Jeg kommer selvfølgelig ikke til å betale løsesummen til kriminelle, men jeg lurer på om det er nok å fjerne den infiserte mappen for å bli kvitt denne trusselen?

Svar. NEI. Ransomware er meget villedende og smart designede PC-infeksjoner som kan skjule seg i datamaskinens minne i lang tid og deretter angripe uventet. Fjerning av mappen med krypterte filer kommer ikke til å hjelpe deg i det hele tatt. Tvert i mot kan du miste mer viktig data, som bilder, dokumenter, musikk, videoer og så videre i den nærmeste fremtid. Den eneste helt pålitelige løsningen er derfor fjerning av CryptoWall 3.0. Nylig har sikkerhetseksperter fra 2-spyware laget en nyttig veiledning som kan hjelpe deg med fjerning av Cryptowall 3.0. Du finner den nedenfor.

Spørsmål. Hvordan kan jeg dekryptere filene mine etter infiltrering av Cryptowall? Hele disken min er blitt kryptert. Jeg har laget en sikkerhetskopi på en separat disk, men denne er også infisert. Finnes det en måte for å dekryptere filene mine uten at de blir skadet?

Svar. Det viktigste du må huske er at du IKKE må betale løsesummen som kreves. På denne måten risikerer du å avsløre kredittkortopplysningene dine til nettsvindlere. Vi tviler dessuten på at de hjelper deg med å dekryptere dataene dine etter at du har betalt. Så snart dette ransomware-programmet påvirker datamaskinen din bør du derfor skanne den med en vel ansett anti-spionvare og prøve å gjenopprette data ved hjelp av R-Studio, Photorec eller en annen programvare for gjenoppretting av data. Alle detaljer gis nedenfor.

Spørsmål. I går ble jeg angrepet av CryptoWall 3.0. Jeg fant filen help_decrypt.png .txt .html i alle mapper og fjernet den. Jeg fjernet den dessuten fra registret. Likevel kan ikke filtyper som .xls, .pdf, .doc osv. åpnes. Hva er problemet? Dette er første gangen jeg opplever ransomware men jeg kommer ikke til å betale en eneste krone til disse svindlerne. Ber om råd.

Svar. Det er ikke mulig å fjerne CryptoWall 3.0 manuelt. Den eneste måten å bli kvitt denne infeksjonen på et å gjennomføre et fullstendig systemskann med en vel ansett og oppdatert (!) anti-spionvare. Dersom du ønsker å slette CryptoWall 3.0-viruset fra datamaskinen din en gang for alle bør du kun bruke et av programmene som nevnes nedenfor.

Spørsmål. Vennligst hjelp meg med å få pengene og filene mine tilbake! Jeg betalte $500 til disse drittsekkene og mottok en falsk nøkkel som ikke kunne gjøre noe med de krypterte filene. Finnes det noen måte for å få tilbake pengene mine? Og hva med filene? Er de tapt for alltid? Setter stor pris på hjelp!

Svar. Dette er et veldig vanlig scenario. Derfor ber vi folk om IKKE å betale løsesummen. Det er dessverre usannsynlig at du får pengene dine tilbake. Du kan prøve å kontakte banken og be om at betalingen kanselleres. Dette kommer imidlertid ikke til å fungere dersom du foretok betalingen via nettleseren Tor. Når det gjelder de krypterte dataene, har vi bedre nyheter. Før du starter gjenopprettingen bør du sørge for å fjerne CryptoWall 3.0-viruset fra systemet ved hjelp av en vel ansett anti-spionvare (en liste over anbefalte programmer gis nedenfor). Deretter bør du installere et pålitelig gjenopprettingsverktøy og prøve å dekryptere filene dine. Du finner en fullstendig veiledning for fjerning av Cryptowall 3.0 nedenfor.

Vi samarbeider med utviklerne av noen av produktene som nevnes på nettsiden vår. Les mer om dette i Bruksavtalen. Ved å laste ned noen av antispyware-programmene for å slette CryptoWall 3.0 virus godtar du vårt personvern og vår bruksavtale.
SpyHunter er anbefalt for avinstallering av CryptoWall 3.0 virus. Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet SpyHunter.

Mer informasjon om dette programmet finnes i anmeldelsen av SpyHunter.

Dersom du har bestemt deg for å velge en annen anti-spionvare, bør du avinstallere SpyHunter fra datamaskinen din.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus er anbefalt for å avinstallere CryptoWall 3.0 virus. 

Du bør sjekke at den gratis prøveversjonen fanger opp nåværende versjon av parasitten/viruset
Mer enn 40.000.000 nedlastinger!
Alternativ programvare
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testet effektiviteten til Malwarebytes Anti Malware ved sletting av CryptoWall 3.0 virus-annonser (2015-08-25)
Reimage
Vi har testet effektiviteten til Reimage ved sletting av CryptoWall 3.0 virus-annonser (2015-08-25)
CryptoWall 3.0 virus skjermbilde
CryptoWall 3.0 virus skjermbilde
Manuell CryptoWall 3.0 fjerningsguide

Metode 1. Fjern CryptoWall 3.0 ved hjelp av Safe Mode with Networking

Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking
Windows 7 / Vista / XP
 • Klikk Start Shutdown Restart OK.
 • Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
 • Velg Safe Mode with Networking fra listen
Velg 'Safe Mode with Networking'
Windows 10 / Windows 8
 • Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
 • Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
 • Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet.
Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
Steg 2: Fjerne CryptoWall 3.0

Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned SpyHunter eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av CryptoWall 3.0.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.


Metode 2. Fjern CryptoWall 3.0 ved hjelp av System Restore

Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
Windows 7 / Vista / XP
 • Klikk Start Shutdown Restart OK.
 • Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
 • Velg Command Prompt fra listen
Velg 'Safe Mode with Command Prompt'
Windows 10 / Windows 8
 • Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
 • Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
 • Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet.
Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
 • Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
 • Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
 • Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av CryptoWall 3.0. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
 • Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting

Fullstendig fjerning av CryptoWall 3.0

Etter gjennoppretting av systemet bør du fjerne alle ondsinnede filer som tilhører CryptoWall 3.0 ettersom de fremdeles befinner seg på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du laste ned SpyHunter og skanne PC-en din.

Dersom du har individuelle filer som må dekrypteres kan du benytte Windows Previous Versions-funksjonen. For å gjøre dette, velger du en fil, høyreklikker den og velger Properties. Gå til Previous Versions-fanen og se etter et gjenopprettingspunkt for filen din. Dersom du finner den velger du den og klikker Restore. Merk! Denne metoden er effektiv kun etter å ha aktivert System Restore-funksjonen. Dersom ransomware-programmet er utviklet for å fjerne Shadow Volume Copies av filene, er det ikke sikkert at det fungerer. I dette tilfellet kan du prøve Photorec eller R-studio..

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Veiledning for sletting på andre språkLik oss på Facebook